Cosmic Express Bas Ulasan

Carian Cosmic Express Tiket Bas

Pilihan

Cosmic Express Bus Ulasan

Cosmic Express Bas Ulasan

Baca setiap ulasan dan penarafan berkenaan pengendali bas tertentu di Malaysia di dalam platform redBus yang telah ditulis oleh pelanggan yang kami percayai dan telah berpuas hati. Setiap ulasan, sama ada positif atau negatif, disimpan di dalam platform redBus untuk membantu pelanggan membuat keputusan bijak apabila memilih pengendali bas mereka. Pelanggan boleh membaca maklum balas yang diberikan oleh penumpang berkenaan mana-mana pengendali bas tertentu. Apa yang perlu mereka lakukan hanyalah menekan butang “Taraf & Ulasan” pada tapak Cosmic Express dan melihat apa yang penumpang lain katakan mengenai pengendali tersebut. Tapak "Taraf & Ulasan" juga memaparkan apa yang disukai oleh penumpang tentang Cosmic Express seperti kemudahan yang disediakan, etika pemanduan, henti rehat, dan lain-lain. Baca ulasan Cosmic Express terlebih dahulu sebelum membuat tempahan tiket bas dalam talian.

Bagaimana cara untuk saya siarkan ulasan mengenai Cosmic Express?

redBus mempunyai moto yang bermaksud sentiasa mencari langkah untuk meningkatkan pengalaman perjalanan pelanggan Cosmic Express. Dan walaupun redBus hampir menyempurnakan model ini, ruang untuk penambahbaikan sentiasa ada. Inilah yang dikatakan suara pelanggan itu suatu yang penting. Tab “Penarafan & Ulasan” di dalam laman web redBus menawarkan pandangan perjalanan penumpang dengan Cosmic Express.

 

Seseorang pelanggan boleh memberi pandangan sebaik sahaja mereka melengkapkan perjalanan. E-mel atau pemberitahuan akan dihantar kepada pelanggan sebaik selesai perjalanan di mana pelanggan tersebut boleh menilai pengalaman mereka dengan Cosmic Express. Maklumat ini bukan sahaja dapat membantu operator dan redBus meningkatkan perkhidmatan mereka tetapi juga membantu para penumpang baru membuat keputusan yang betul apabila membuat tempahan tiket bas mereka secara dalam talian.

Cosmic Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Pengkalan hulu ke Kuala Lumpur09:1523:15TEMPAH SEKARANG
Kuantan ke Jitra13:0021:00TEMPAH SEKARANG
Kuantan ke Kangar13:0021:00TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Alor setar08:0023:30TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Kuala Nerang10:4523:30TEMPAH SEKARANG

Soalan Lazim

Q-1). Bagaimana cara untuk saya beri ulasan tentang syarikat Cosmic Express ?
A: Untuk meninggalkan ulasan di redBus, anda perlu untuk anda membeli tiket bas syarikat Cosmic Express dan telah menyelesaikan perjalanan anda dengan syarikat tersebut. Ini adalah untuk memastikan bahawa ulasan tersebut diberi oleh pelanggan yang betul.
Q-2). Saya telah membeli tiket di redBus di Cosmic Express dan saya telah melakukan perjalanan saya, bagaimana boleh saya siarkan ulasan saya?
A: Proses ini paling mudah. Setelah perjalanan anda selesai, anda akan menerima e-mel untuk meninggalkan ulasan mengenai syarikat Cosmic Express. Hanya muat semula peti masuk e-mel anda, buka e-mel dan tulis ulasan.
Q-3). Proses ini paling mudah. Setelah perjalanan anda selesai, anda akan menerima e-mel untuk meninggalkan ulasan mengenai syarikat Cosmic Express. Hanya muat semula peti masuk e-mel anda, buka e-mel dan tulis ulasan.
A: Setiap pengendali bas mempunyai perkhidmatan yang berbeza dan setiap perkhidmatan tersebut mempunyai ciri-ciri tertentu. Di bahagian 'Perkhidmatan', anda akan menjumpai butiran setiap perkhidmatan berbeza Cosmic Express.
Q-4). Berapakah berat bagasi yang dibenarkan untuk dibawa ke dalam Cosmic Express?
A: Untuk mengetahui butiran lanjut, kami sarankan supaya anda menghubungi pengendali bas secara langsung. Di dalam redBus, anda akan memperoleh maklumat penting yang boleh dihubungi. Lawati bahagian paling bawah laman sesawang dan di bahagian “Mengenai redBus” anda akan temui pautan “Syarikat” Tekan pada laman berkaitan dan cari nombor telefon dan alamat untuk dihubungi.
Q-5). Bagaimana cara untuk saya membeli tiket syarikat Cosmic Express melalui redBus?
A: Proses ini paling mudah. Di kotak carian, anda hanya perlu tulis nama bandar destinasi perjalanan di dalam kotak sumber atau destinasi, kemudian pilih tarikh perjalanan dan tekan pada butang carian. redBus akan menunjukkan beberapa pilihan perjalanan, anda hanya perlu pilih pengendali bas yang anda mahu, jadual yang memuaskan dan beli!
Q-6). Saya terlupa untuk membeli tiket pulang ke Cosmic Express, bolehkah saya membelinya kemudian?
A: Sudah tentu boleh. Anda boleh membeli tiket pulang melalui laman web atau aplikasi kami, bila-bila anda mahu, dan biasanya 4 jam sebelum bas berlepas. Kami sarankan anda membelinya beberapa hari awal supaya anda dapat menikmati tawaran dan promosi yang ada.
Q-7). Adakah saya perlu mengambil tiket saya sebaik sahaja saya membelinya melalui aplikasi mudah alih redBus?
A: Tidak perlu. Apabila pembelian dilakukan melalui redBus, tiket digital akan dihantar ke e-mel anda. Pada hari perjalanan, anda perlu pergi ke terminal dan cari kaunter pengendali bas, tunjukkan e-tiket dan syarikat tersebut akan memberi anda satu lagi tiket.
Q-8). Berapa jam awalkah saya perlu berada di agensi atau terminal untuk membolehkan saya menukar e-tiket saya?
A: Disarankan agar anda dapat berada di kaunter 1 jam awal sebelum berlepas untuk menukar e-tiket yang dikeluarkan melalui redBus untuk pengendali bas tertentu.
Q-9). Jika terdapat masalah, bagaimana cara untuk saya hubungi jabatan khidmat pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan bantuan berkaitan pembelian atau mempunyai sebarang soalan mengenai pengendali bas atau laluan tertentu, anda boleh menghubungi jabatan khidmat pelanggan redBus di Malaysia dengan mendail +60330992524 atau dengan menghantar e-mel kepada support@redbus.my

BUS

OUR PROMISE

RESCHEDULE TICKETS
What if you are not able to travel as per the plan? Be wise, look for reschedule icon before selecting coach company? Be wise, look for refundable icon before selecting coach company.
M-TICKET
Mobile-Ticket SMS is enough for travelling. Go paperless and travel smart. Look for M-Ticket icon before selecting coach company.
SECURE PAYMENTS
redBus has the highest security standards and keeps your information and purchases completely safe and secure.
CHOICE
80+ Coach companies and 800+ Routes across Malaysia & Singapore.