Bas Sungai petani

Cari Sungai petani Tiket Bas

(Pilihan)
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KPB Ekspress
 • Pancaran Matahari
 • TRA XPRESS
 • Ivy MVS Express
 • AeroCity Express

Laluan Bas Terunggul Dari Sungai petani

LaluanBas PertamaBas lepas
Sungai petani ke Kuala Lumpur00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Sungai petani ke Tbs (terminal bersepadu selatan)00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Sungai petani ke Hentian duta00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Sungai petani ke Kuala terengganu22:3023:05TEMPAH SEKARANG
Sungai petani ke Seremban00:0000:15TEMPAH SEKARANG

Laluan Bas Teratas Ke Sungai petani

LaluanBas PertamaBas lepas
Kuala Lumpur ke Sungai petani00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Sungai petani00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Seremban ke Sungai petani00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Terminal 1 seremban ke Sungai petani00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Shah alam ke Sungai petani00:0000:35TEMPAH SEKARANG

Sungai petani Tiket Bas

Malaysia terdiri daripada salah satu rangkaian sistem pengangkutan jalan raya yang paling komprehensif di Asia. Sungai petani mempunyai banyak jenis kemudahan sosial dan perkhidmatan yang lancar.


Tempat Menaiki Bas di Sungai petani

Di bawah ini disenaraikan beberapa tempat menaiki bas di Sungai petani yang membantu penumpang untuk membuat pilihan lokasi yang paling mudah. Perlu di ambil perhatian bahawa ianya berbeza satu syarikat pengendali ke syarikat pengendali yang lain.

 • Stesyen Bas Ekspres
 • Sungai Petani
 • Sungai petani
 • Sungai Petani (Caltex Toll Selatan)
 • Sungai Petani Bus Terminal
 • Terminal Bas Ekspres Ukir Square Sungai Petani
 • Terminal Bas Ukir Square
Lihat Lagi

Tempat Menurunkan Penumpang di Sungai petani

Beberapa titik drop popular di Sungai petani diberikan di bawah. Sila ambil perhatian bahawa lokasi drop ini umumnya berbeza dari satu operator bas ke yang lain. Titik drop di Sungai petani adalah seperti berikut:

 • Hentian Bas Pekan Lama Sg. Petani
 • HENTIAN SUNGAI PETANI
 • Stesyen Bas Ekspres
 • Sungai Petani
 • Sungai petani
 • Sungai Petani Bus Terminal
 • Sungai Petani Bus Terminal, Jalan Sultanah Sambungan, Shahab Perdana, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
 • Terminal Bas Ekspres Ukir Square Sungai Petani
 • Terminal Bas Sungai Petani
 • Terminal Bas Ukir Square
Lihat Lagi

Syarikat Bas yang beroperasi ke Sungai petani

Terdapat beberapa syarikat yang beroperasi di Sungai petani. Kesemua syarikat bas yang disenaraikan ini membuatkan perjalanan bas yang di dalam bandar menjadi selesa. Beberapa syarikat bas popular di Sungai petani adalah:


Lihat Lagi

Tawaran pada Tiket Bas Sungai petani

Perjalanan ke dan dari Sungai petani dengan bas sekarang lebih berpatutan berbanding sebelumnya. Pelanggan boleh menikmati potongan harga sehingga 20% untuk tiket bas Sungai petani. Pilihlah dari banyak senarai bas yang tersedia ke dan dari Singapura dan dapatkan potongan hingga 20% untuk tempahan online tiket bas! Sungai petani bas boleh didapati dengan harga yang paling berpatutan dalam beberapa klik di redBus .

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Sungai petani Menempah Tiket Secara Dalam Talian

Bas yang membawa penumpang di Sungai petani boleh dijadikan pilihan perjalanan oleh ramai orang. Menempah tiket Sungai petani dalam talian adalah mudah, cepat dan boleh ditempah dengan selamat di redbus.my.

Imej Teratas

Soalan Lazim

Q: Adakah saya perlu mencipta akaun di laman web redBus untuk menempah bas?
A: Tidak, anda tidak perlu mencipta akaun dengan redBus untuk menempah tiket. Tetapi, adalah dinasihatkan untuk mencipta akaun untuk membantu mempercepatkan proses tempahan apabila anda ingin menempah tiket bas. redBus menawarkan pelbagai diskaun dan tawaran dengan itu anda boleh memanfaatkan tawaran dengan mudah sekiranya anda berdaftar dengan redBus.
Q: Apakah itu M-Tiket?
A: M-Tiket adalah sejenis cetakan maya tiket bas anda. M-Tiket adalah SMS yang dihantar ke nombor mudah alih berdaftar apabila anda telah berjaya membuat tempahan tiket bas di laman web rasmi redBus. M-Tiket akan mempunyai butiran tiket bas anda seperti masa, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, nombor pendaftaran kenderaan, PNR, dan juga nombor TIN. Prosedur M-Tiket telah menjadi inisiatif mesra alam yang digunakan oleh redBus untuk membantu mengurangkan penggunaan kertas.
Q: Bagaimanakah cara untuk saya menempah tiket bas di Sungai petani?
A: Anda boleh melawat kaunter operator bas pilihan anda atau lawati laman web rasmi redBus. Laman web mesra pengguna dan berinteraktif ini menawarkan proses tempahan tiket bas langkah demi langkah dalam masa beberapa minit sahaja. Laman ini mempunyai banyak maklumat berguna seperti jadual waktu, tambang, empat mengambil dan menurunkan penumpang, dan banyak lagi.
Q: Bagaimanakah cara untuk saya hubungi bahagian khidmat pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan sebarang bantuan berkaitan tempahan atau mempunyai pertanyaan mengenai pengendali atau laluan bas tertentu, anda boleh hubungi bahagian khidmat pelanggan redBus di Malaysia dengan menghubungi talian +603-3099-2524 atau anda juga boleh menghantar e-mel ke support@redbus.my
Q: Adakah selamat untuk saya menempah tiket di laman web redBus dengan menggunakan kad debit atau kad kredit?
A: redBus telah membuat pelaburan besar untuk memastikan pelanggan mereka dilindungi pada setiap masa dan bukan hanya di dalam perjalanan. redBus menempatkan platform yang dilindungi di mana transaksi boleh dibuat dengan selamat. Dengan lebih 180 juta pengguna yang berpuas hati, sejumlah besar transaksi yang dilakukan selama ini boleh memberi gambaran dengan tepat tentang tahap keselamatan pembayaran melalui laman web atau aplikasi redBus.
Q: Adakah terdapat diskaun untuk tiket bas Sungai petani?
A: Ya. Semasa menempah tiket bas Sungai petani, penumpang boleh mendapat potongan hingga 20% untuk tiket bas mereka. Ini juga merupakan tawaran terbaik untuk mendapatkan tiket bas Sungai petani.