Bas Putra jaya

Cari Putra jaya Tiket Bas

(Pilihan)
PENGENDALI BAS TERBAIK
  • Ekspres Musafir
  • Queen Express
  • Cosmic Express
  • Lienadia Express
  • Suasana express

Laluan Bas Terunggul Dari Putra jaya

LaluanBas PertamaBas lepas
Putra jaya ke Kuala Krai09:0021:30TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Machang09:0021:30TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Penang08:0023:30TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Kuala terengganu09:0022:20TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Alor setar09:0023:30TEMPAH SEKARANG

Laluan Bas Teratas Ke Putra jaya

LaluanBas PertamaBas lepas
Penang ke Putra jaya00:1523:59TEMPAH SEKARANG
Kuala Krai ke Putra jaya10:0023:00TEMPAH SEKARANG
Penang Sentral ke Putra jaya00:1523:59TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Putra jaya10:0023:59TEMPAH SEKARANG
K.krai (dp) ke Putra jaya10:0023:00TEMPAH SEKARANG

Putra jaya Tiket Bas

Malaysia terdiri daripada salah satu rangkaian sistem pengangkutan jalan raya yang paling komprehensif di Asia. Putra jaya mempunyai banyak jenis kemudahan sosial dan perkhidmatan yang lancar.


Tempat Menaiki Bas di Putra jaya

Di bawah ini disenaraikan beberapa tempat menaiki bas di Putra jaya yang membantu penumpang untuk membuat pilihan lokasi yang paling mudah. Perlu di ambil perhatian bahawa ianya berbeza satu syarikat pengendali ke syarikat pengendali yang lain.

  • Putrajaya
Lihat Lagi

Tempat Menurunkan Penumpang di Putra jaya

Beberapa titik drop popular di Putra jaya diberikan di bawah. Sila ambil perhatian bahawa lokasi drop ini umumnya berbeza dari satu operator bas ke yang lain. Titik drop di Putra jaya adalah seperti berikut:

  • Putrajaya
  • Putrajaya Sentral Bus Terminal
Lihat Lagi

Syarikat Bas yang beroperasi ke Putra jaya

Terdapat beberapa syarikat yang beroperasi di Putra jaya. Kesemua syarikat bas yang disenaraikan ini membuatkan perjalanan bas yang di dalam bandar menjadi selesa. Beberapa syarikat bas popular di Putra jaya adalah:


Lihat Lagi

Putra jaya Menempah Tiket Secara Dalam Talian

Bas yang membawa penumpang di Putra jaya boleh dijadikan pilihan perjalanan oleh ramai orang. Menempah tiket Putra jaya dalam talian adalah mudah, cepat dan boleh ditempah dengan selamat di redbus.my.

Imej Teratas

Map

Soalan Lazim

Q-1). Adakah saya perlu mencipta akaun di laman web redBus untuk menempah bas?
A: Tidak, anda tidak perlu mencipta akaun dengan redBus untuk menempah tiket. Tetapi, adalah dinasihatkan untuk mencipta akaun untuk membantu mempercepatkan proses tempahan apabila anda ingin menempah tiket bas. redBus menawarkan pelbagai diskaun dan tawaran dengan itu anda boleh memanfaatkan tawaran dengan mudah sekiranya anda berdaftar dengan redBus.
Q-2). Apakah itu M-Tiket?
A: M-Tiket adalah sejenis cetakan maya tiket bas anda. M-Tiket adalah SMS yang dihantar ke nombor mudah alih berdaftar apabila anda telah berjaya membuat tempahan tiket bas di laman web rasmi redBus. M-Tiket akan mempunyai butiran tiket bas anda seperti masa, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, nombor pendaftaran kenderaan, PNR, dan juga nombor TIN. Prosedur M-Tiket telah menjadi inisiatif mesra alam yang digunakan oleh redBus untuk membantu mengurangkan penggunaan kertas.
Q-3). Bagaimanakah cara untuk saya menempah tiket bas di Putra jaya?
A: Anda boleh melawat kaunter operator bas pilihan anda atau lawati laman web rasmi redBus. Laman web mesra pengguna dan berinteraktif ini menawarkan proses tempahan tiket bas langkah demi langkah dalam masa beberapa minit sahaja. Laman ini mempunyai banyak maklumat berguna seperti jadual waktu, tambang, empat mengambil dan menurunkan penumpang, dan banyak lagi.
Q-4). Bagaimanakah cara untuk saya hubungi bahagian khidmat pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan sebarang bantuan berkaitan tempahan atau mempunyai pertanyaan mengenai pengendali atau laluan bas tertentu, anda boleh hubungi bahagian khidmat pelanggan redBus di Malaysia dengan menghubungi talian +603-3099-2524 atau anda juga boleh menghantar e-mel ke support@redbus.my
Q-5). Adakah selamat untuk saya menempah tiket di laman web redBus dengan menggunakan kad debit atau kad kredit?
A: redBus telah membuat pelaburan besar untuk memastikan pelanggan mereka dilindungi pada setiap masa dan bukan hanya di dalam perjalanan. redBus menempatkan platform yang dilindungi di mana transaksi boleh dibuat dengan selamat. Dengan lebih 180 juta pengguna yang berpuas hati, sejumlah besar transaksi yang dilakukan selama ini boleh memberi gambaran dengan tepat tentang tahap keselamatan pembayaran melalui laman web atau aplikasi redBus.