Cepat Express Jadual

Carian Cepat Express Tiket Bas

Pilihan

Ketahui lebih lanjut mengenai jadual Cepat Express

Pernahkah anda mendapat waktu menaiki bas yang anda tidak dapat semak atau sahkan? Pernahkah anda terlepas bas hanya kerana anda tidak mempunyai jadual bas yang sepatutnya atau yang terkini untuk diikuti? Jangan risau, redBus sedia membantu menyelesaikan isu seperti ini dan termasuk isu-isu lain. Lihat jadual bas Cepat Express terkini dengan hanya menekan pada satu butang. Dapatkan jadual pelepasan bas terkini, tempat naik dan turun bas, masa perjalanan, tambang, dan banyak lagi di laman sesawang redBus atau aplikasinya. Melalui platform redBus, anda juga boleh memilih pengendali bas mengikut kesesuaian anda. Cari jadual Cepat Express di dalam platform redBus untuk membantu anda menempah pengendali terbaik yang boleh menepati citarasa dan kehendak anda.

Cepat Express Bas Rutas & Masa

Rute Bus PertamaBus Terakhir
Tanah Merah ke Alor gajah20:0021:45TEMPAH SEKARANG
Tangkak ke Segamat10:4521:30TEMPAH SEKARANG
Machang ke Batu pahat21:0021:30TEMPAH SEKARANG
Segamat ke Kuala Lumpur08:0019:45TEMPAH SEKARANG
Tangkak ke Malacca10:4521:00TEMPAH SEKARANG
Jerteh (jertih) ke Tangkak22:0022:20TEMPAH SEKARANG
Pasir mas ke Batu pahat19:1619:45TEMPAH SEKARANG
Ipoh ke Sungai petani00:2521:00TEMPAH SEKARANG
Muadzam Shah ke Muar10:0018:00TEMPAH SEKARANG
Batu pahat ke Alor setar20:0021:01TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Penang07:1521:00TEMPAH SEKARANG
Muar ke Kuala terengganu10:0022:00TEMPAH SEKARANG
Pasir Puteh ke Mersing09:3022:15TEMPAH SEKARANG
Tangkak ke Alor setar10:4521:15TEMPAH SEKARANG
Kuala terengganu ke Segamat09:0023:30TEMPAH SEKARANG
Batu pahat ke Tangkak09:0016:30TEMPAH SEKARANG
Tanah Merah ke Muadzam Shah20:0020:45TEMPAH SEKARANG
Rantau panjang ke Tangkak19:0019:30TEMPAH SEKARANG
Batu pahat ke Ipoh11:0021:31TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Kuala perlis08:3022:30TEMPAH SEKARANG
Ayer Hitam ke Rantau panjang21:0022:15TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Kluang20:0022:15TEMPAH SEKARANG
Sungai petani ke Muar21:3021:30TEMPAH SEKARANG
Rantau panjang ke Ayer Hitam19:0019:00TEMPAH SEKARANG
Pasir Puteh ke Johor bahru09:3022:15TEMPAH SEKARANG
1
2

FAQ's

Q: Apakah jadual perjalanan syarikat Cepat Express?
A: Oleh kerana syarikat Cepat Express membuat beberapa perjalanan ke pelbagai destinasi, maka setiap satunya mempunyai pelbagai jadual berlainan. Cara terbaik untuk mendapatkan jadual untuk laluan pilihan anda adalah dengan membuat carian pada ruang paling atas laman, di kotak carian. Di laman ini juga anda akan memperoleh jadual untuk kebanyakan destinasi penting Cepat Express.
Q: Saya tidak menjumpai destinasi tujuan saya. Bagaimana saya boleh dapatkan maklumat masa berlepas Cepat Express ke bandar ini?
A: Cara terbaik untuk mengetahui masa berlepas Cepat Express untuk ke bandar destinasi anda adalah dengan menggunakan kotak carian dan mengisi nama destinasi perjalanan di dalam ruang sumber atau destinasi, kemudian pilih tarikh perjalanan dan klik pada butang carian. Redbox akan menunjukkan kepada anda pelbagai pilihan perjalanan, kini anda hanya perlu menulis Nama syarikat pengendali bas pilihan utama ke dalam kotak sebelah kiri untuk mendapatkan kesemua masa berlepas Cepat Express yang melibatkan perjalanan tersebut.
Q: Bagaimana cara untuk saya membeli tiket syarikat Cepat Express dengan redBus?
A: Proses ini paling mudah. Di dalam kotak carian, taip nama dan bandar destinasi yang anda inginkan, kemudian di dalam kotak sumber atau destinasi, pilih syarikat pengendali yang anda mahu, jadual yang paling mudah dan beli!
Q: Saya terlupa untuk membeli tiket pulang, bolehkah saya membelinya kemudian?
A: Sudah tentu boleh. Anda boleh membeli tiket pulang melalui laman web atau aplikasi kami, apabila anda mahu, dan biasanya empat jam sebelum bas anda berlepas. Kami sarankan anda membelinya beberapa hari awal supaya anda dapat menikmati tawaran dan promosi yang ada.
Q: Berapa jam awalkah saya perlu berada di agensi atau terminal untuk membolehkan saya menukar e-tiket saya?
A: Disarankan agar anda dapat berada di kaunter 1 jam awal sebelum berlepas untuk menukar e-tiket yang dikeluarkan melalui redBus untuk pengendali bas tertentu.
Q: Jika terdapat masalah, bagaimana saya boleh hubungi jabatan khidmat pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan bantuan berkaitan pembelian anda atau jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai pengendali bas atau laluan tertentu, anda boleh menghubungi Jabatan Khidmat Pelanggan redBus di Malaysia dengan mendail +60330992524 atau dengan menghantar e-mel kepada support@redbus.my

Jenis-Jenis Bas milik Cepat Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Cepat Express ialah:

  • Executive(2+1)
  • Seater
  • Double Deck(2+1)
  • Economy(2+2)
  • SVIP
Lihat Lagi

Tempah Tiket Anda Dalam Talian

Setelah anda mendapat jadual bas, tempah tiket anda melalui laman sesawang redBus atau aplikasi.  Laman web ini telah dibangunkan untuk memastikan penumpang dapat menempah dan mengesahkan tiket bas mereka dengan mudah. Apa yang anda perlu lakukan adalah mengikuti langkah-langkah seperti yang dinyatakan di bawah:

 

●       Masukkan lokasi mengambil dan menurunkan penumpang di bawah bahagian "Dari" dan "Ke" di laman web atau aplikasi redBus

●       Pilih tarikh perjalanan anda di bawah "Tarikh Seterusnya"

●       Klik butang "Carian Bas"

 

Langkah seterusnya, anda akan dibawa ke laman yang memaparkan kesemua pengendali bas yang membawa penumpang di laluan yang anda cari. Anda boleh memilih bas berdasarkan jadual bas, tambang, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, ulasan, dan banyak lagi.

 

Pilih tempat duduk pilihan anda dengan menekan pada butang "Lihat Tempat Duduk" dan kemudian klik pada bahagian "Teruskan Tempahan". Anda akan dibawa ke laman bayaran di mana anda boleh membuat bayaran tiket anda dengan memilih salah satu daripada beberapa pilihan perbankan seperti kad kredit, kad debit atau sebarang mod lain yang tersedia.

JANJI KAMI

PENJADUALAN SEMULA TIKET
Anda tidak dapat meneruskan perjalanan yang dirancang? Jangan risau, anda lihat butang penjadualan semula sebelum anda memilih syarikat bas? Anda bijak, cari butang pulangan semula sebelum memilih syarikat bas.
TIKET-M
SMS Tiket-Mudah Alih adalah sah digunakan untuk perjalanan. Pilihlah untuk transaksi tanpa kertas dan perjalanan pintar. Cari ikon Tiket-M sebelum membuat pilihan syarikat bas.
TRANSAKSI PEMBAYARAN SELAMAT
redBus mempunyai standard keselamatan paling tinggi dan menyimpan maklumat serta pembelian anda dengan selamat dan terjamin.
PILIHAN
80+ Syarikat bas dan 800+ laluan diseluruh Malaysia & Singapura.

Cepat Express Imej Bas