Maraliner Jadual

Carian Maraliner Tiket Bas

Pilihan

Ketahui lebih lanjut mengenai jadual Maraliner

Pernahkah anda mendapat waktu menaiki bas yang anda tidak dapat semak atau sahkan? Pernahkah anda terlepas bas hanya kerana anda tidak mempunyai jadual bas yang sepatutnya atau yang terkini untuk diikuti? Jangan risau, redBus sedia membantu menyelesaikan isu seperti ini dan termasuk isu-isu lain. Lihat jadual bas Maraliner terkini dengan hanya menekan pada satu butang. Dapatkan jadual pelepasan bas terkini, tempat naik dan turun bas, masa perjalanan, tambang, dan banyak lagi di laman sesawang redBus atau aplikasinya. Melalui platform redBus, anda juga boleh memilih pengendali bas mengikut kesesuaian anda. Cari jadual Maraliner di dalam platform redBus untuk membantu anda menempah pengendali terbaik yang boleh menepati citarasa dan kehendak anda.

Maraliner Bas Rutas & Masa

Rute Bus PertamaBus Terakhir
Putra jaya ke Kuala Nerang10:0022:00TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Penang07:1521:00TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Gua Musang20:0020:00TEMPAH SEKARANG
Kuala perlis ke Kajang08:0022:30TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Sik09:4522:25TEMPAH SEKARANG
Kuala terengganu ke Kota tinggi09:0023:50TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Masjid Tanah08:3020:00TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Kuala Lumpur05:0022:00TEMPAH SEKARANG
Kuantan ke Kuala Lumpur00:3023:59TEMPAH SEKARANG
Shah alam ke Alor setar00:5523:59TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Penang08:0023:30TEMPAH SEKARANG
Kota tinggi ke Pengerang14:0014:00TEMPAH SEKARANG
Sik ke Putra jaya22:0022:00TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Temerloh17:3019:00TEMPAH SEKARANG
Temerloh ke Kajang11:0014:00TEMPAH SEKARANG
Pendang ke Kuala Lumpur11:0023:59TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Pendang10:4523:59TEMPAH SEKARANG
Dungun ke Bandar Tun Razak22:0022:00TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Penang00:1023:59TEMPAH SEKARANG
Mersing ke Johor bahru07:4522:15TEMPAH SEKARANG
Dungun ke Kuala rompin00:3023:40TEMPAH SEKARANG
Raub ke Machang10:4523:59TEMPAH SEKARANG
Kuantan ke Penang08:3022:00TEMPAH SEKARANG
Johor bahru ke Kuala terengganu09:0023:45TEMPAH SEKARANG
Kuala perlis ke Shah alam08:4522:15TEMPAH SEKARANG
1
2

FAQ's

Q: Apakah jadual perjalanan syarikat Maraliner?
A: Oleh kerana syarikat Maraliner membuat beberapa perjalanan ke pelbagai destinasi, maka setiap satunya mempunyai pelbagai jadual berlainan. Cara terbaik untuk mendapatkan jadual untuk laluan pilihan anda adalah dengan membuat carian pada ruang paling atas laman, di kotak carian. Di laman ini juga anda akan memperoleh jadual untuk kebanyakan destinasi penting Maraliner.
Q: Saya tidak menjumpai destinasi tujuan saya. Bagaimana saya boleh dapatkan maklumat masa berlepas Maraliner ke bandar ini?
A: Cara terbaik untuk mengetahui masa berlepas Maraliner untuk ke bandar destinasi anda adalah dengan menggunakan kotak carian dan mengisi nama destinasi perjalanan di dalam ruang sumber atau destinasi, kemudian pilih tarikh perjalanan dan klik pada butang carian. Redbox akan menunjukkan kepada anda pelbagai pilihan perjalanan, kini anda hanya perlu menulis Nama syarikat pengendali bas pilihan utama ke dalam kotak sebelah kiri untuk mendapatkan kesemua masa berlepas Maraliner yang melibatkan perjalanan tersebut.
Q: Bagaimana cara untuk saya membeli tiket syarikat Maraliner dengan redBus?
A: Proses ini paling mudah. Di dalam kotak carian, taip nama dan bandar destinasi yang anda inginkan, kemudian di dalam kotak sumber atau destinasi, pilih syarikat pengendali yang anda mahu, jadual yang paling mudah dan beli!
Q: Saya terlupa untuk membeli tiket pulang, bolehkah saya membelinya kemudian?
A: Sudah tentu boleh. Anda boleh membeli tiket pulang melalui laman web atau aplikasi kami, apabila anda mahu, dan biasanya empat jam sebelum bas anda berlepas. Kami sarankan anda membelinya beberapa hari awal supaya anda dapat menikmati tawaran dan promosi yang ada.
Q: Berapa jam awalkah saya perlu berada di agensi atau terminal untuk membolehkan saya menukar e-tiket saya?
A: Disarankan agar anda dapat berada di kaunter 1 jam awal sebelum berlepas untuk menukar e-tiket yang dikeluarkan melalui redBus untuk pengendali bas tertentu.
Q: Jika terdapat masalah, bagaimana saya boleh hubungi jabatan khidmat pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan bantuan berkaitan pembelian anda atau jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai pengendali bas atau laluan tertentu, anda boleh menghubungi Jabatan Khidmat Pelanggan redBus di Malaysia dengan mendail +60330992524 atau dengan menghantar e-mel kepada support@redbus.my

Bas Kemudahan

Jenis-Jenis Bas milik Maraliner

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Maraliner ialah:

  • Seater
  • Standard
  • Executive(2+1)
  • Double Deck(2+1)
  • SVIP
  • Economy(2+2)
  • Double Deck SVIP
Lihat Lagi

Tempah Tiket Anda Dalam Talian

Setelah anda mendapat jadual bas, tempah tiket anda melalui laman sesawang redBus atau aplikasi.  Laman web ini telah dibangunkan untuk memastikan penumpang dapat menempah dan mengesahkan tiket bas mereka dengan mudah. Apa yang anda perlu lakukan adalah mengikuti langkah-langkah seperti yang dinyatakan di bawah:

 

●       Masukkan lokasi mengambil dan menurunkan penumpang di bawah bahagian "Dari" dan "Ke" di laman web atau aplikasi redBus

●       Pilih tarikh perjalanan anda di bawah "Tarikh Seterusnya"

●       Klik butang "Carian Bas"

 

Langkah seterusnya, anda akan dibawa ke laman yang memaparkan kesemua pengendali bas yang membawa penumpang di laluan yang anda cari. Anda boleh memilih bas berdasarkan jadual bas, tambang, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, ulasan, dan banyak lagi.

 

Pilih tempat duduk pilihan anda dengan menekan pada butang "Lihat Tempat Duduk" dan kemudian klik pada bahagian "Teruskan Tempahan". Anda akan dibawa ke laman bayaran di mana anda boleh membuat bayaran tiket anda dengan memilih salah satu daripada beberapa pilihan perbankan seperti kad kredit, kad debit atau sebarang mod lain yang tersedia.

JANJI KAMI

PENJADUALAN SEMULA TIKET
Anda tidak dapat meneruskan perjalanan yang dirancang? Jangan risau, anda lihat butang penjadualan semula sebelum anda memilih syarikat bas? Anda bijak, cari butang pulangan semula sebelum memilih syarikat bas.
TIKET-M
SMS Tiket-Mudah Alih adalah sah digunakan untuk perjalanan. Pilihlah untuk transaksi tanpa kertas dan perjalanan pintar. Cari ikon Tiket-M sebelum membuat pilihan syarikat bas.
TRANSAKSI PEMBAYARAN SELAMAT
redBus mempunyai standard keselamatan paling tinggi dan menyimpan maklumat serta pembelian anda dengan selamat dan terjamin.
PILIHAN
80+ Syarikat bas dan 800+ laluan diseluruh Malaysia & Singapura.

Maraliner Imej Bas