Bas Dari Kuala Lumpur ke Mersing


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 22-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Mersing

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Transnasional 09:00 23:30   Lihat Harga
Sanwa Express 05:00 12:00   Lihat Harga
Sepakat Liner 11:00 11:00   Lihat Harga
S&S International Express 17:00 17:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Panduan Perjalanan Dengan Bas dari Kuala Lumpur ke Mersing

Mersing merupakan sebuah pekan yang terletak di tenggara Malaysia, dan dikenali sebagai tempat menaiki feri untuk ke Pulau Tioman dan Pulau Rawa. Setiap hari, ramai pelancong menaiki bas dari Kuala Lumpur ke Mersing. Terdapat lebih kurang 11 buah bas yang membawa penumpang di laluan ini yang memudahkan penumpang untuk bergerak. S&S International, Sanwa Express, Sepakat Liner dan Transnasional adalah antara syarikat pengendali yang menyediakan perkhidmatan bas antara dua destinasi ini.

Singapura adalah sebuah negara kepulauan yang maju dengan sistem pengangkutan yang kemas. Sebagai hab perdagangan dan pengangkutan global, Singapura menyaksikan pelbagai kategori pengunjung datang setiap hari. Jarak laluan darat dari KL ke Mersing adalah sejauh 350 km, yang boleh dilakukan dalam masa 4-5 jam. Selain itu, penumpang hanya membayar sebanyak RM 32.80 dan menempah tiket bas dari Mersing ke Singapura.

Maklumat BasBas-bas dari Mersing ke Singapura mempunyai kemudahan dalam bas bersepadu dan tempat duduk yang selesa. Berbanding dengan mod pengangkutan lain, ramai pelancong lazimnya memilih untuk ke Singapura dengan menaiki bas, ini kerana ianya mudah dan menjimatkan.

Bas pertama berlepas dari TBS pada jam 9:00 pagi dan bas terakhir pula berlepas pada jam 11:45 malam. Kesemua bas ini berlepas dari tempat menaiki bas TBS dan menurunkan penumpang di lokasi seperti terminal bas Mersing, Hentian Tg Gemok dan bandar Mersing. Ia merupakan perjalanan tanpa henti yang memastikan keselamatan dan memberi keselesaan pada sepanjang perjalanan.

Tarikan di MersingKebiasaannya, pelancong menuju ke Mersing dan kemudian mengambil feri ke Pulau Tioman. Mersing adalah satu bandar kecil yang boleh diterokai dengan hanya berjalan kaki, kerana kebanyakan tempat-tempat menarik di sini terletak berdekatan antara satu sama lain. Pelawat boleh meneruskan perjalanan ke Pulau Tioman dengan mudah untuk mendapatkan pengalaman pantai di mana aktiviti airnya adalah antara yang terbaik. Beberapa tarikan di Mersing adalah seperti:

  • Pusat Taman Laut Mersing
  • Pulau Tinggi
  • Hutan Rekreasi Gunung Arong
  • Masjid Jamek Bandar (terletak di puncak bukit)Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Mersing ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Mersing


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Mersing di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.