Bas Dari Kuala Lumpur ke Tanjung malim


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 23-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Tanjung malim

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Maraliner 07:30 17:00   Lihat Harga
Transnasional 08:15 23:00   Lihat Harga
Plusliner 21:00 23:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Tanjung Malim dengan Bas (MY)

Kuala Lumpur ialah ibu kota Malaysia. Bangunan pencakar langitnya yang modern didahului oleh Menara Berkembar Petronas dengan ketinggian 451m, sepasang bangunan kaca dan besi yang bermotif Islam. Bandar ini juga merupakan penempatan kepada mercu tanda zaman penjajah British seperti Stesen Kereta api Kuala Lumpur dan Bangunan Sultan Abdul Samad. Kuala Lumpur mempunyai banyak tempat minum dan restoran untuk hiburan malam yang menarik. Antara tarikan di Kuala Lumpur terdiri daripada Batu Caves, Chinatown, Little India di Brickfield dan banyak lagi. Manakala Tanjung Malim pula ialah bandar di daerah Muallim, Perak, Malaysia. Ia lebih kurang kurang 70 km ke utara Kuala Lumpur dan 120 km ke selatan Ipoh melalui Lebuhraya Utara-Selatan. Ia terletak di sempadan negeri Perak-Selangor, dengan Sungai Bernam sebagai sempadan aslinya. Tarikannya termasuk:

 • Jejak Pokok Pine
 • Air Terjun Chiling
 • Air Terjun Jeriau
 • Taman Awam Bukit Fraser
 • Taman Kembara UPSI
 • Muzium Pendidikan NasionalRamai pengguna berulang-alik dari daerah ini dengan bas.

Syarikat bas popular menawarkan perkhidmatan bas dari Kuala Lumpur ke Tanjung Malim :

 • MaralinerBas pertaman berlepas pada jam 5:30 pm. Masa yang diambil dari Kuala Lumpur ke Tanjung Malim dengan menaiki bas adalah sekitar 1 jam 10 minit, bergantung kepada keadaan trafik.

Perkhidmatan bas yang terdapat dari Kuala Lumpur ke Tanjung Malim menyediakan :

 • Kerusi boleh baring
 • Bas berhawa dingin penuh
 • WiFi
 • Ruang kaki yang luasKesemua perkhidmatan bas ini sentiasa berusaha untuk menyediakan keselesaan optimum sekaligus memberi pengalaman perjalanan yang menyenangkan sepanjang perjalanan.

Kedua-dua lokasi ketibaan di Tanjung Malim serta lokasi pelepasan di Kuala Lumpur terletak di tempat yang mudah diakses dengan pelbagai bentuk pengangkutan.

Tempat menaiki bas di Kuala Lumpur terletak di lokasi mudah di:

 • Pudu Sentral (Puduraya)Hampir keseluruhan perjalanan dari Kuala Lumpur ke Tanjung Malim dipenuhi dengan pemandangan yang menarik. Bas merupakan bentuk perjalanan yang paling menjimatkan sekaligus cara yang mudah untuk ke Tanjung Malim.

Kini, ianya ternyata lebih mudah dan selesa untuk Anda menempah tiket bas secara dalam talian mengikut jadual Anda. Anda boleh memilih tempat duduk Anda sendiri selain masa berlepas mengikut kesesuaian Anda.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Tanjung malim ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Tanjung malim


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Tanjung malim di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.