Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari KLIA ke Genting Highlands


Perkhidmatan Bas KLIA ke Genting Highlands

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
2 jam 38 minit
KLIA
Genting Highlands
10
RM 35.00

Jarak dengan Bas KLIA ke Genting Highlands

Bas Terawal
:
12:00 PM
Bas Terakhir
:
06:00 PM
Syarikat Bas
:
2

Jadual Bas dan Harga KLIA ke Genting Highlands

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 01:45 PM 05:45 PM 2 jam 7 minit
HARGA PANDANGAN
Resort World Genting 12:00 PM 04:45 PM 3 jam 15 minit
HARGA PANDANGAN

Bas KLIA ke Genting Highlands

Memulakan perjalanan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Genting Highlands yang menawan adalah pilihan popular bagi pelancong dan penduduk tempatan. Laluan dari KLIA ke Genting Highlands penting dalam menghubungkan pelancong yang tiba di Malaysia ke salah satu tarikan utama negara tersebut. Dengan pembukaan Taman Tema Twentieth Century Fox yang akan datang di Genting Highlands, permintaan untuk bas dari KLIA ke Genting Highlands dijangka akan meningkat, menjadikan laluan ini lebih penting lagi.

Perkhidmatan Bas KLIA ke Genting Highlands: Pintu Gerbang ke Pengembaraan

Pengendali Bas Popular dari KLIA ke Genting Highlands

 • Aerobus: Menawarkan 8 perjalanan harian, Aerobus adalah pemain utama di laluan ini. Berlepas dari telaga bas KLIA, bas akan berhenti di KLIA2 untuk pengambilan kedua sebelum menuju ke Terminal Bas Awana di Genting Highlands.
 • Resort World Genting: Sebagai pengendali terkemuka yang lain, Resort World Genting menyediakan pakej komprehensif yang termasuk tiket bas dan Skyway, memastikan peralihan yang lancar dari KLIA ke pusat Genting Highlands.

Masa Perjalanan dari KLIA ke Genting Highlands

Perjalanan bas dari KLIA/KLIA2 ke Genting Highlands biasanya mengambil masa kira-kira 2 jam 15 minit, bergantung pada keadaan lalu lintas. Setibanya di Terminal Bas Awana, penumpang boleh mengambil perkhidmatan kereta kabel untuk mencapai Genting Highland Resort, menambahkan kepada pengalaman perjalanan yang unik.

Harga Tiket dari KLIA ke Genting Highlands

Harga tiket Aerobus ditetapkan secara kompetitif, bermula dari kira-kira RM 35. Tambang yang berpatutan ini menjadikan perjalanan ini mudah diakses dan mesra bajet untuk semua jenis pelancong. Tiket Resort World Genting berharga sekitar RM 45 dan tambang termasuk kedua-dua tiket bas dan skyway.

Pusat Pemberhentian di KLIA:

 • Telaga Bas KLIA
 • Telaga Bas KLIA2 (untuk Aerobus)

Titik Akhir di Genting Highlands

Pusat pemberhentian dan titik akhir strategik ini melayani kemudahan penumpang, memastikan permulaan dan pengakhiran perjalanan yang lancar dan bebas daripada masalah.

Tempah Tiket Bas KLIA ke Genting Highlands Dalam Talian pada redBus

Untuk pengalaman tempahan bas yang bebas tekanan dan cekap, pilih redBus untuk ticket bas online anda dari KLIA ke Genting Highlands. Dengan platform yang mudah digunakan, kemas kini masa nyata, dan pilihan pengendali yang luas, redBus menjadikan tempahan perjalanan anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke dataran tinggi Genting yang menyegarkan mudah. Jangan lepaskan peluang untuk melancong dengan selesa dan bergaya - tempah tiket bas anda ke Genting Highlands dengan redBus hari ini dan bersiaplah untuk perjalanan yang tidak dapat dilupakan, penuh dengan keselesaan dan kemudahan.

Bas Klia ke Tanah Tinggi Genting

Sebuah bas merangkumi jarak 115 km dalam 2-3 jam. Aerobus adalah satu-satunya pengendali yang menyediakan perkhidmatan bas dari KLIA ke Genting Highlands. Pengendali jurulatih menjamin pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa setiap masa. Kuala Lumpur memberikan gambaran tentang sebuah metropolis yang hebat yang melibatkan banyak kesibukan. Sementara Genting Highlands terdiri dari iklim sejuk dan menyenangkan dengan pemandangan semula jadi. KLIA atau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur adalah salah satu lapangan terbang operasi utama di Asia Tenggara. Hanya ada bas langsung (bas tanpa henti) yang bergerak di antara laluan ini, dengan itu meningkatkan kecekapan dan kepentingan perjalanan bas. Umumnya, pelancong yang mencari iklim yang damai dan sejuk lebih suka berehat di Genting Highlands. Kuala Lumpur menjadi metropolis yang hebat melibatkan banyak kesibukan bersama dengan iklim yang panas. Oleh itu, Genting Highlands lebih dekat dengan KLIA, ini adalah pilihan yang mudah untuk melarikan diri dari pantai.

Pelancong biasanya mengunjungi bandar Genting Highlands ini secara langsung dari lapangan terbang kerana beberapa sebab. Selain itu, penumpang mencari jalan perjalanan yang mudah dan selesa. Bas adalah kaedah pengangkutan yang baik kerana menjimatkan dan selesa. Anda boleh menempah tiket bas dari KLIA ke Genting Highlands dengan kos minimum MYR 35, bergantung pada jenis bas. Oleh itu, anda tidak akan membakar poket anda dan menikmati perjalanan menaiki bas ke Genting Highlands!

Aerobus adalah satu-satunya syarikat pelatih yang menawarkan perkhidmatan bas antara KLIA ke Genting Highlands. Pembekal perkhidmatan jurulatih terdiri daripada 8 bas yang beroperasi pada beberapa jam sehari. Semua bas terus / tanpa henti berlepas dari satu titik menaiki pesawat yang dinamakan Awana Skyway Terminal di Genting Highlands, sementara berhenti di KLIA. Beberapa jenis bas Aerobus adalah Eksekutif, Tempat Duduk, dll. Pelancong boleh menaiki bas pertama dari KLIA pada jam 9:15 pagi dan bas terakhir berlepas pada pukul 8:30 malam. Selain menjadi lapangan terbang antarabangsa, KLIA berfungsi sebagai lokasi menaiki kapal terbang utama bagi penumpang yang pergi ke Genting Highlands.

 

Tarikan di Genting Highlands

Sebahagian besar penumpang yang datang dari KLIA pada dasarnya ingin mengalami destinasi popular yang disebut Genting Highlands. Bandar ini terdiri daripada taman tema dalaman dan luaran terbesar, pusat membeli-belah dan kasino besar. Selain daripada ini, terdapat beberapa perkara yang perlu dilakukan di sini:

 • Flying Fox
 • Kereta Kabel Skyway
 • Dunia Salji
 • Perkampungan Budaya Asia
 • Plaza Dunia Pertama
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Aerobus
 • operator-logo
  Resort World Genting

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

  Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah ticket bas online dari KLIA ke Genting Highlands. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

  Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik seperti itu - Promosi redBus

  *Syarat & Syarat dikenakan!

  Tempah Tiket Bas Dari KLIA ke Genting Highlands Secara Online - Buka Jimatan Tambahan dengan redDeals di redBus

  Tempah bas dari KLIA ke Genting Highlands dengan redBus, Malaysia, dan rebut redDeals eksklusif. Pilih dari 104 tawaran pada 49 pengendali bas dan nikmati diskaun sehingga 25% pada perjalanan bas anda!

  Nikmati Kemudahan Tempahan Bas dari KLIA ke Genting Highlands!

  Rasai kemudahan menempah tiket bas online apabila anda memilih redBus untuk perjalanan anda dari KLIA ke Genting Highlands. Bas ke Genting Highlands direka dengan keselesaan anda sebagai keutamaan. Nikmati ruang kaki yang luas, kerusi yang boleh dilenturkan, dan bas yang dilengkapi penghawa dingin, menjadikan perjalanan anda satu pengalaman yang menenangkan.

  Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

  Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

  Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari KLIA ke Genting Highlands?

  Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

  Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

  Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

  Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

  Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

  Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

  Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

  Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket KLIA ke Genting Highlands?

  Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas KLIA hingga Genting Highlands semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

  Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas KLIA ke Genting Highlands di platform redBus?

  Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas KLIA hingga Genting Highlands adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡