Bas Dari KLIA ke Genting highlands


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 24-May-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga KLIA ke Genting highlands

Pengendali BasBas PertamaBas Terakhir 
Aerobus 09:15 18:15   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan Bas dari KLIA ke Genting Highlands

Perjalanan dengan bas sejauh 115 km memakan selama 2-3 jam. Aerobus adalah satu-satunya syarikat pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan bas dari KLIA ke Genting Highlands. Syarikat pengendali bas ini memberi jaminan pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa pada setiap masa. Kuala Lumpur memberikan gambaran sebuah metropolis yang hebat dan sibuk. Manakala Genting Highlands pula memberi suasana yang sejuk dan menyenangkan dengan pemandangan semula jadi. KLIA atau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur merupakan salah satu lapangan terbang utama di Asia Tenggara. Terdapat hanya bas langsung (bas tanpa henti) yang membawa penumpang di laluan ini, yang mana ianya meningkatkan kecekapan dan kepentingan perjalanan bas. Umumnya, pelancong yang inginkan suasana yang tenang dan cuaca sejuk lebih suka berehat di Genting Highlands.

Kuala Lumpur merupakan metropolis yang hebat dan menyaksikan kesibukan ditengah-tengah cuaca panas. Oleh dari itu, Genting Highlands, lokasi yang lebih dekat dengan KLIA, menjadi pilihan mudah apabila ingin melarikan diri bandar. Pelancong biasanya datang melawat bandar Genting Highlands ini terus dari lapangan terbang kerana beberapa tujuan. Selain itu, penumpang memilih perjalanan yang selesa. Bas pula adalah pilihan pengangkutan yang terbaik kerana ia adalah murah dan mudah. Anda boleh menempah tiket bas dari KLIA ke Genting Highlands dengan harga serendah RM 35, bergantung kepada jenis bas. Oleh itu, anda tidak akan membazirkan wang anda dan menikmati perjalanan bas anda ke Genting Highlands.

Jenis Bas & JadualAerobus adalah satu-satunya syarikat bas yang menawarkan perkhidmatan dari KLIA ke Genting Highlands. Syarikat pengendali bas ini mempunyai 8 buah bas yang beroperasi pada pelbagai waktu setiap hari. Kesemua bas tanpa henti ini berlepas dari lokasi menaiki bas yang dipanggil Awana Skyway Terminal di Genting Highlands, dan berhenti di KLIA. Beberapa jenis bas Aerobus tersebut adalah seperti Eksekutif, Seater, dan lain-lain. Pelancong boleh menaiki bas pertama dari KLIA pada jam 9:15 pagi atau menaiki bas terakhir yang berlepas pada jam 8:30 malam.

Selain dikenali sebagai lapangan terbang antarabangsa, KLIA juga berfungsi sebagai lokasi menaiki pengangkutan utama bagi penumpang yang ingin ke Genting Highlands.

Tarikan di Genting HighlandsSebahagian besar penumpang yang datang dari KLIA kebiasannya mencari pengalaman di destinasi popular dikenali sebagai Genting Highlands. Bandar ini mempunyai taman tema dalaman dan luaran terbesar, pusat membeli-belah dan kasino yang besar. Selain itu, terdapat beberapa lagi aktiviti yang boleh dilakukan di sini:

  • Flying Fox
  • Kereta Kabel Skyway
  • Dunia Salji
  • Kampung Budaya Asia
  • First World PlazaMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Genting highlands ke KLIA.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

KLIA

Genting highlands


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA ke Genting highlands di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.