Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari KLIA ke Genting highlands


Perkhidmatan Bas KLIA ke Genting highlands

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 hour 46 mins
KLIA
Genting highlands
8
MYR 35.00

Jarak dengan Bas KLIA ke Genting highlands

Bas Terawal
:
09:15
Bas Terakhir
:
20:30
Jarak
:
118 km

Jadual Bas dan Harga KLIA ke Genting highlands

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 09:15 20:30 2 jam 15 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket KLIA ke Genting highlands?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas KLIA hingga Genting highlands semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari KLIA ke Genting highlands?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.


Bas Klia ke Tanah Tinggi Genting

Sebuah bas merangkumi jarak 115 km dalam 2-3 jam. Aerobus adalah satu-satunya pengendali yang menyediakan perkhidmatan bas dari KLIA ke Genting Highlands. Pengendali jurulatih menjamin pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa setiap masa. Kuala Lumpur memberikan gambaran tentang sebuah metropolis yang hebat yang melibatkan banyak kesibukan. Sementara Genting Highlands terdiri dari iklim sejuk dan menyenangkan dengan pemandangan semula jadi. KLIA atau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur adalah salah satu lapangan terbang operasi utama di Asia Tenggara. Hanya ada bas langsung (bas tanpa henti) yang bergerak di antara laluan ini, dengan itu meningkatkan kecekapan dan kepentingan perjalanan bas. Umumnya, pelancong yang mencari iklim yang damai dan sejuk lebih suka berehat di Genting Highlands. Kuala Lumpur menjadi metropolis yang hebat melibatkan banyak kesibukan bersama dengan iklim yang panas. Oleh itu, Genting Highlands lebih dekat dengan KLIA, ini adalah pilihan yang mudah untuk melarikan diri dari pantai.

Pelancong biasanya mengunjungi bandar Genting Highlands ini secara langsung dari lapangan terbang kerana beberapa sebab. Selain itu, penumpang mencari jalan perjalanan yang mudah dan selesa. Bas adalah kaedah pengangkutan yang baik kerana menjimatkan dan selesa. Anda boleh menempah tiket bas dari KLIA ke Genting Highlands dengan kos minimum MYR 35, bergantung pada jenis bas. Oleh itu, anda tidak akan membakar poket anda dan menikmati perjalanan menaiki bas ke Genting Highlands!

Aerobus adalah satu-satunya syarikat pelatih yang menawarkan perkhidmatan bas antara KLIA ke Genting Highlands. Pembekal perkhidmatan jurulatih terdiri daripada 8 bas yang beroperasi pada beberapa jam sehari. Semua bas terus / tanpa henti berlepas dari satu titik menaiki pesawat yang dinamakan Awana Skyway Terminal di Genting Highlands, sementara berhenti di KLIA. Beberapa jenis bas Aerobus adalah Eksekutif, Tempat Duduk, dll. Pelancong boleh menaiki bas pertama dari KLIA pada jam 9:15 pagi dan bas terakhir berlepas pada pukul 8:30 malam. Selain menjadi lapangan terbang antarabangsa, KLIA berfungsi sebagai lokasi menaiki kapal terbang utama bagi penumpang yang pergi ke Genting Highlands.

 

Tarikan di Genting Highlands

Sebahagian besar penumpang yang datang dari KLIA pada dasarnya ingin mengalami destinasi popular yang disebut Genting Highlands. Bandar ini terdiri daripada taman tema dalaman dan luaran terbesar, pusat membeli-belah dan kasino besar. Selain daripada ini, terdapat beberapa perkara yang perlu dilakukan di sini:

 • Flying Fox
 • Kereta Kabel Skyway
 • Dunia Salji
 • Perkampungan Budaya Asia
 • Plaza Dunia Pertama

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Aerobus

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA ke Genting highlands di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas KLIA ke Genting highlands secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/klia-to-genting-highlands

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/klia-a-genting-highlands

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  KLIA

  • Klia1
  • Klia2

  Genting highlands

  • Awana bus terminal

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA ke Genting highlands di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket KLIA ke Genting highlands

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas KLIA ke Genting highlands mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas KLIA ke Genting highlands dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡