Bas Kajang

Cari Kajang Tiket Bas

(Pilihan)
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • AeroCity Express
 • TRA XPRESS
 • Southern Putra Liner
 • KPB SG NIBONG
 • ZP NUR Express

Laluan Bas Terunggul Dari Kajang

LaluanBas PertamaBas lepas
Kajang ke Penang00:0000:30TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Machang00:0021:00TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Penang Sentral00:1523:30TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Kuala Krai00:0021:00TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Alor setar00:0000:30TEMPAH SEKARANG

Laluan Bas Teratas Ke Kajang

LaluanBas PertamaBas lepas
Kuala Krai ke Kajang00:0023:00TEMPAH SEKARANG
Penang ke Kajang00:0000:15TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Kajang00:0000:45TEMPAH SEKARANG
Machang ke Kajang00:0022:30TEMPAH SEKARANG
K.krai (dp) ke Kajang10:0023:00TEMPAH SEKARANG

Kajang Tiket Bas

Malaysia terdiri daripada salah satu rangkaian sistem pengangkutan jalan raya yang paling komprehensif di Asia. Kajang mempunyai banyak jenis kemudahan sosial dan perkhidmatan yang lancar.


Tempat Menaiki Bas di Kajang

Di bawah ini disenaraikan beberapa tempat menaiki bas di Kajang yang membantu penumpang untuk membuat pilihan lokasi yang paling mudah. Perlu di ambil perhatian bahawa ianya berbeza satu syarikat pengendali ke syarikat pengendali yang lain.

 • Hential Kajang Sentral
 • Kajang
 • Kajang Bus Terminal
 • Kaunter 14A, Jalan Reko, Pusat Hentian Kajang, 43650 Kajang
 • No 1-58, Tingkat 1 Kompleks Hentian Kajang, 43000 Kajang, Selangor (03-87418557/013-3944557)
 • Terminal Kajang
Lihat Lagi

Tempat Menurunkan Penumpang di Kajang

Beberapa titik drop popular di Kajang diberikan di bawah. Sila ambil perhatian bahawa lokasi drop ini umumnya berbeza dari satu operator bas ke yang lain. Titik drop di Kajang adalah seperti berikut:

 • Counter 14-A, Kajang Bus Terminal
 • Hential Kajang Sentral
 • Kajang
 • Kajang Bus Terminal
 • Kaunter 14A, Jalan Reko, Pusat Hentian Kajang, 43650 Kajang
 • No 1-58, Tingkat 1 Kompleks Hentian Kajang, 43000 Kajang, Selangor (03-87418557/013-3944557)
 • Terminal Kajang
Lihat Lagi

Syarikat Bas yang beroperasi ke Kajang

Terdapat beberapa syarikat yang beroperasi di Kajang. Kesemua syarikat bas yang disenaraikan ini membuatkan perjalanan bas yang di dalam bandar menjadi selesa. Beberapa syarikat bas popular di Kajang adalah:


Lihat Lagi

Tawaran pada Tiket Bas Kajang

Perjalanan ke dan dari Kajang dengan bas sekarang lebih berpatutan berbanding sebelumnya. Pelanggan boleh menikmati potongan harga sehingga 20% untuk tiket bas Kajang. Pilihlah dari banyak senarai bas yang tersedia ke dan dari Singapura dan dapatkan potongan hingga 20% untuk tempahan online tiket bas! Kajang bas boleh didapati dengan harga yang paling berpatutan dalam beberapa klik di redBus .

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Kajang Menempah Tiket Secara Dalam Talian

Bas yang membawa penumpang di Kajang boleh dijadikan pilihan perjalanan oleh ramai orang. Menempah tiket Kajang dalam talian adalah mudah, cepat dan boleh ditempah dengan selamat di redbus.my.

Imej Teratas

Soalan Lazim

Q: Adakah saya perlu mencipta akaun di laman web redBus untuk menempah bas?
A: Tidak, anda tidak perlu mencipta akaun dengan redBus untuk menempah tiket. Tetapi, adalah dinasihatkan untuk mencipta akaun untuk membantu mempercepatkan proses tempahan apabila anda ingin menempah tiket bas. redBus menawarkan pelbagai diskaun dan tawaran dengan itu anda boleh memanfaatkan tawaran dengan mudah sekiranya anda berdaftar dengan redBus.
Q: Apakah itu M-Tiket?
A: M-Tiket adalah sejenis cetakan maya tiket bas anda. M-Tiket adalah SMS yang dihantar ke nombor mudah alih berdaftar apabila anda telah berjaya membuat tempahan tiket bas di laman web rasmi redBus. M-Tiket akan mempunyai butiran tiket bas anda seperti masa, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, nombor pendaftaran kenderaan, PNR, dan juga nombor TIN. Prosedur M-Tiket telah menjadi inisiatif mesra alam yang digunakan oleh redBus untuk membantu mengurangkan penggunaan kertas.
Q: Bagaimanakah cara untuk saya menempah tiket bas di Kajang?
A: Anda boleh melawat kaunter operator bas pilihan anda atau lawati laman web rasmi redBus. Laman web mesra pengguna dan berinteraktif ini menawarkan proses tempahan tiket bas langkah demi langkah dalam masa beberapa minit sahaja. Laman ini mempunyai banyak maklumat berguna seperti jadual waktu, tambang, empat mengambil dan menurunkan penumpang, dan banyak lagi.
Q: Bagaimanakah cara untuk saya hubungi bahagian khidmat pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan sebarang bantuan berkaitan tempahan atau mempunyai pertanyaan mengenai pengendali atau laluan bas tertentu, anda boleh hubungi bahagian khidmat pelanggan redBus di Malaysia dengan menghubungi talian +603-3099-2524 atau anda juga boleh menghantar e-mel ke support@redbus.my
Q: Adakah selamat untuk saya menempah tiket di laman web redBus dengan menggunakan kad debit atau kad kredit?
A: redBus telah membuat pelaburan besar untuk memastikan pelanggan mereka dilindungi pada setiap masa dan bukan hanya di dalam perjalanan. redBus menempatkan platform yang dilindungi di mana transaksi boleh dibuat dengan selamat. Dengan lebih 180 juta pengguna yang berpuas hati, sejumlah besar transaksi yang dilakukan selama ini boleh memberi gambaran dengan tepat tentang tahap keselamatan pembayaran melalui laman web atau aplikasi redBus.
Q: Adakah terdapat diskaun untuk tiket bas Kajang?
A: Ya. Semasa menempah tiket bas Kajang, penumpang boleh mendapat potongan hingga 20% untuk tiket bas mereka. Ini juga merupakan tawaran terbaik untuk mendapatkan tiket bas Kajang.