Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

Soalan Lazim

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur hingga JB Larkin Bus Terminal adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala Lumpur hingga JB Larkin Bus Terminal semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.


Bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

Panduan Melancong dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru


Kuala Lumpur, atau lebih dikenali sebagai KL, sebuah ibu negara Malaysia, adalah sebuah ibu kota kosmopolitan yang cantik. Ia sering kali menjadi tarikan ramai pelancong oleh kerana tarikan dan aktiviti yang ditawarkan kepada pengunjung. Johor Bahru pula adalah sebuah destinasi terkenal pelancong di Malaysia. Bandar ini merupakan tempat persinggahan untuk pergi ke negara kepulauan Singapura berikutan jaraknya yang berdekatan antara satu sama lain. Jarak melalui jalan darat antara KL ke Johor Bahru adalah lebih kurang 330 km, dan banyak bas operator terkenal membawa penumpang di laluan ini.


Bagaimana cara untuk ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur?


Anda boleh ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan beberapa cara -

Dengan kereta api - Anda boleh menaiki kereta api dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru. Pelbagai kereta api membawa penumpang sepanjang laluan KL ke JB.

Menaiki kapal terbang - Sekiranya anda tidak mempunyai banyak masa, anda boleh memilih untuk menaiki kapal terbang dari KL ke JB.

Dengan Bas - Cara terbaik untuk pergi ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur adalah dengan menaiki bas. Banyak bas membawa penumpang sepanjang laluan ini. Anda juga boleh memilih untuk menaiki bas mewah dari KL ke JB. Bas Aeroline KL ke JB adalah bas yang paling popular di kalangan pelancong.

Dengan Teksi - Anda juga boleh memilih untuk menaiki teksi dari KL ke Johor Bahru. Walau bagaimanapun, dengan menaiki teksi, ia mungkin akan menyebabkan kos perjalanan anda lebih tinggi dari bentuk pengangkutan lain.

Anda boleh menempah tiket bas online Kuala Lumpur ke Johor Bahru melalui laman web/aplikasi mudah alih redBus. Dengan redBus, anda boleh membandingkan harga tambang, kemudahan dan sebagainya dengan kesemua bas yang disediakan.


Bagaimanakah cara untuk ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan selamat?


● Anda perlu memakai topeng pelitup muka sepanjang perjalanan dari KL ke JB dengan bas.

● Gunakan cecair sanitasi tangan dan patuhi norma penjarakan sosial untuk melindungi diri daripada pandemik COVID ini.

Tempah tiket bas secara online melalui redBus untuk mengelakkan bersesakan dengan ramai orang di kaunter tiket fizikal. redBus akan menyediakan anda dengan tiket bas dari JB ke KL online setelah tempahan berjaya dibuat.

Kerajaan negeri telah mengambil pelbagai inisiatif untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang selamat kepada penumpang. Stesen bas dan bas kerap dinyah kuman untuk melindungi penumpang.


Maklumat Bas KL ke Johor Bahru


Kuala Lumpur bukan sahaja sebuah kota destinasi pelancongan yang paling popular di Malaysia malah juga di dunia. Ibu negara ini menawarkan pelbagai jenis hiburan, membeli-belah, pelbagai makanan, serta tarikan pelancongan lain untuk keseronokan pengunjungnya. Johor Bahru, ibu negeri Johor, salah sebuah negeri di Malaysia, merupakan pintu masuk untuk ke pulau. Walaupun ia dianggap sebagai pintu masuk, ia juga mempunyai banyak tarikan pelancongan seperti monumen, taman tema, tarikan semula jadi, dan lain-lain, menjadikannya satu tempat percutian yang sering dicari-cari.


Melawat ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan menaiki bas merupakan satu bentuk pilihan pengangkutan yang murah serta mudah disebabkan jumlah basnya yang banyak. Bas KL ke JB disediakan oleh banyak operator bas ternama di Malaysia seperti Yellow Star Express, City Express, Meridian Holidays , Eltabina Jaya Express , Super 88 Express, Mayang Sari Express, dan Transnasional.


Bas Kuala Lumpur ke Johor Bahru membawa penumpang sejauh lebih kurang 330 km dalam masa 5 hingga 6 jam. Kebanyakan bas di laluan ini akan berhenti rehat sekejap semasa dalam perjalanan. Tempoh perjalanan mungkin berbeza-beza mengikut keadaan lalu lintas dan cuaca di jalan raya. Harga tiket bas bermula dari RM 20 ke RM 36. Setiap tambang bas berbeza mengikut jenis dan kemudahan yang disediakan. Kategori bas yang ada di laluan ini adalah:


● Eksekutif

● Seater

● Standard

● Ekonomi


Terdapat pelbagai lokasi mengambil dan tempat menurunkan penumpang untuk bas KL ke Johor Bahru disediakan untuk kemudahan penumpang. Tempat mengambil penumpang yang popular di Kuala Lumpur adalah:


TBS (Terminal Bersepadu Selatan).

Berjaya Times Square.

● Chinatown

● Swiss-Garden Hotel KL.

Tempat menurunkan penumpang yang popular di Johor Bahru adalah:

Johor Bahru

● Terminal Bas Larkin JB.

● Johor Bahru (Skudai).

● Terminal Bas Larkin.

● Terminal Taman Universiti.


Bas paling awal berlepas dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru pada jam 12:30 pagi, manakala bas terakhir pula berlepas pada jam 8:00 malam. Bas pertama tiba di Johor Bharu pada kira-kira jam 6:00 pagi dan bas terakhir pula tiba pada kira-kira jam 12:30 tengah malam. Banyak kekerapan bas yang menghala dari Kuala Lumpur ke JB dan ada satu bas untuk setiap jam. Untuk melihat jadual bas yang lengkap, sila layari portal redBus.


Aktiviti yang boleh dilakukan di Johor Bahru


Johor Bahru adalah sebuah destinasi pelancong popular di Malaysia. Bandar ini mempunyai banyak tarikan menarik seperti:

Legoland- ialah sebuah taman tema popular yang menempatkan taman air, luncur yang mencabar, dan Lego Kingdom.

Masjid Sultan Abu Bakar- adalah sebuah monumen terbesar di Johor Bahru dengan kecantikan seni bina di dalam dan juga di luar masjid.

Kuil Lama Johor Bahru/Kuil Cina- ialah sebuah kuil Cina unik yang dikelilingi oleh kecantikan alam semula jadi.

Air Terjun Pulai- ialah tempat merentas popular dengan air terjun yang begitu cantik dan kawasan hutan yang teduh.

Sanrio Hello Kitty Town- ialah sebuah pekan taman hiburan bertemakan Hello Kitty yang mempunyai pelbagai luncur, aktiviti kraft, hiburan nyanyian secara langsung, taman permainan dan bermacam-macam lagi.


Panduan Membuat Tempahan Bas KL ke Johor Bahru


Anda boleh menempah tiket bas online untuk Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan redBus. Ikuti langkah-langkah ini untuk mendapatkan tempahan online yang mudah.


● Buka aplikasi mudah alih redBus atau layari portal redBus.

● Pilih bandar berlepas sebagai Kuala Lumpur dan Johor Bahru sebagai bandar destinasi pada pengantara muka redBus.

● Pilih tarikh perjalanan anda. Tekan ‘Cari’

● Kesemua bas yang tersedia berserta dengan masa perjalanan akan dipaparkan.

● Pilih bas yang sesuai

● Untuk membuat tempahan tempat duduk yang dikehendaki, klik pada ‘Lihat Tempat Duduk’

● Bayar tiket dengan klik pada ‘Teruskan untuk membayar’

● Masukkan kod kupon jika ada untuk mendapatkan diskaun tambahan.

● Masukkan maklumat anda.

● Lengkapkan bayaran untuk mendapatkan tiket bas anda.


Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak maklumat terkini dengan operator tertentu.

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Jangan risau, jika anda tidak berada di Malaysia ketika ini. Tempahan tiket bas dalam talian dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal untuk para pelancong Antarabangsa amat mudah dengan redBus. Segeralah ke pautan berikut dan mula tempah tiket anda -https://www.redbus.com/bus-ticket/kuala-lumpur-to-jb-larkin-bus-terminal

Yang lebih menarik, para pelancong yang bertutur dalam Bahasa Sepanyol boleh membuat tempahan Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal Autobús, menyemak harga dan jadual tiket Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal Autobús dengan mengklik pautan ini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kuala-lumpur-a-jb-larkin-bus-terminal

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

  Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

  Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas online dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

  Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik seperti itu - Promosi redBus

  *Syarat & Syarat dikenakan!


  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡