Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal


Perkhidmatan Bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
4 jam 33 minit
Kuala Lumpur
JB Larkin Bus Terminal
150
MYR 27

Jarak dengan Bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

Bas Terawal
:
01:00
Bas Terakhir
:
23:59
Syarikat Bas
:
City Express, Super 88 Express, Mayang Sari Express

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
LXC Travel 07:30 22:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala Lumpur hingga JB Larkin Bus Terminal semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.


Bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

Panduan Melancong dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru


Kuala Lumpur, atau lebih dikenali sebagai KL, sebuah ibu negara Malaysia, adalah sebuah ibu kota kosmopolitan yang cantik. Ia sering kali menjadi tarikan ramai pelancong oleh kerana tarikan dan aktiviti yang ditawarkan kepada pengunjung. Johor Bahru pula adalah sebuah destinasi terkenal pelancong di Malaysia. Bandar ini merupakan tempat persinggahan untuk pergi ke negara kepulauan Singapura berikutan jaraknya yang berdekatan antara satu sama lain. Jarak melalui jalan darat antara KL ke Johor Bahru adalah lebih kurang 330 km, dan banyak bas operator terkenal membawa penumpang di laluan ini.


Bagaimana cara untuk ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur?


Anda boleh ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan beberapa cara -

Dengan kereta api - Anda boleh menaiki kereta api dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru. Pelbagai kereta api membawa penumpang sepanjang laluan KL ke JB.

Menaiki kapal terbang - Sekiranya anda tidak mempunyai banyak masa, anda boleh memilih untuk menaiki kapal terbang dari KL ke JB.

Dengan Bas - Cara terbaik untuk pergi ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur adalah dengan menaiki bas. Banyak bas membawa penumpang sepanjang laluan ini. Anda juga boleh memilih untuk menaiki bas mewah dari KL ke JB. Bas Aeroline KL ke JB adalah bas yang paling popular di kalangan pelancong.

Dengan Teksi - Anda juga boleh memilih untuk menaiki teksi dari KL ke Johor Bahru. Walau bagaimanapun, dengan menaiki teksi, ia mungkin akan menyebabkan kos perjalanan anda lebih tinggi dari bentuk pengangkutan lain.

Anda boleh menempah tiket bas online Kuala Lumpur ke Johor Bahru melalui laman web/aplikasi mudah alih redBus. Dengan redBus, anda boleh membandingkan harga tambang, kemudahan dan sebagainya dengan kesemua bas yang disediakan.


Bagaimanakah cara untuk ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan selamat?


● Anda perlu memakai topeng pelitup muka sepanjang perjalanan dari KL ke JB dengan bas.

● Gunakan cecair sanitasi tangan dan patuhi norma penjarakan sosial untuk melindungi diri daripada pandemik COVID ini.

● Tempah tiket bas secara online melalui redBus untuk mengelakkan bersesakan dengan ramai orang di kaunter tiket fizikal. redBus akan menyediakan anda dengan tiket bas dari JB ke KL online setelah tempahan berjaya dibuat.

Kerajaan negeri telah mengambil pelbagai inisiatif untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang selamat kepada penumpang. Stesen bas dan bas kerap dinyah kuman untuk melindungi penumpang.


Maklumat Bas KL ke Johor Bahru


Kuala Lumpur bukan sahaja sebuah kota destinasi pelancongan yang paling popular di Malaysia malah juga di dunia. Ibu negara ini menawarkan pelbagai jenis hiburan, membeli-belah, pelbagai makanan, serta tarikan pelancongan lain untuk keseronokan pengunjungnya. Johor Bahru, ibu negeri Johor, salah sebuah negeri di Malaysia, merupakan pintu masuk untuk ke pulau. Walaupun ia dianggap sebagai pintu masuk, ia juga mempunyai banyak tarikan pelancongan seperti monumen, taman tema, tarikan semula jadi, dan lain-lain, menjadikannya satu tempat percutian yang sering dicari-cari.


Melawat ke Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan menaiki bas merupakan satu bentuk pilihan pengangkutan yang murah serta mudah disebabkan jumlah basnya yang banyak. Bas KL ke JB disediakan oleh banyak operator bas ternama di Malaysia seperti Yellow Star Express, City Express, Meridian Holidays, Eltabina Jaya Express, Super 88 Express, Mayang Sari Express, dan Transnasional.


Bas Kuala Lumpur ke Johor Bahru membawa penumpang sejauh lebih kurang 330 km dalam masa 5 hingga 6 jam. Kebanyakan bas di laluan ini akan berhenti rehat sekejap semasa dalam perjalanan. Tempoh perjalanan mungkin berbeza-beza mengikut keadaan lalu lintas dan cuaca di jalan raya. Harga tiket bas bermula dari RM 20 ke RM 36. Setiap tambang bas berbeza mengikut jenis dan kemudahan yang disediakan. Kategori bas yang ada di laluan ini adalah:


● Eksekutif

● Seater

● Standard

● Ekonomi


Terdapat pelbagai lokasi mengambil dan tempat menurunkan penumpang untuk bas KL ke Johor Bahru disediakan untuk kemudahan penumpang. Tempat mengambil penumpang yang popular di Kuala Lumpur adalah:


TBS (Terminal Bersepadu Selatan).

Berjaya Times Square.

● Chinatown

● Swiss-Garden Hotel KL.

Tempat menurunkan penumpang yang popular di Johor Bahru adalah:

Johor Bahru

● Terminal Bas Larkin JB.

● Johor Bahru (Skudai).

● Terminal Bas Larkin.

● Terminal Taman Universiti.


Bas paling awal berlepas dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru pada jam 12:30 pagi, manakala bas terakhir pula berlepas pada jam 8:00 malam. Bas pertama tiba di Johor Bharu pada kira-kira jam 6:00 pagi dan bas terakhir pula tiba pada kira-kira jam 12:30 tengah malam. Banyak kekerapan bas yang menghala dari Kuala Lumpur ke JB dan ada satu bas untuk setiap jam. Untuk melihat jadual bas yang lengkap, sila layari portal redBus.


Aktiviti yang boleh dilakukan di Johor Bahru


Johor Bahru adalah sebuah destinasi pelancong popular di Malaysia. Bandar ini mempunyai banyak tarikan menarik seperti:

Legoland- ialah sebuah taman tema popular yang menempatkan taman air, luncur yang mencabar, dan Lego Kingdom.

Masjid Sultan Abu Bakar- adalah sebuah monumen terbesar di Johor Bahru dengan kecantikan seni bina di dalam dan juga di luar masjid.

Kuil Lama Johor Bahru/Kuil Cina- ialah sebuah kuil Cina unik yang dikelilingi oleh kecantikan alam semula jadi.

Air Terjun Pulai- ialah tempat merentas popular dengan air terjun yang begitu cantik dan kawasan hutan yang teduh.

Sanrio Hello Kitty Town- ialah sebuah pekan taman hiburan bertemakan Hello Kitty yang mempunyai pelbagai luncur, aktiviti kraft, hiburan nyanyian secara langsung, taman permainan dan bermacam-macam lagi.


Panduan Membuat Tempahan Bas KL ke Johor Bahru


Anda boleh menempah tiket bas online untuk Johor Bahru dari Kuala Lumpur dengan redBus. Ikuti langkah-langkah ini untuk mendapatkan tempahan online yang mudah.


● Buka aplikasi mudah alih redBus atau layari portal redBus.

● Pilih bandar berlepas sebagai Kuala Lumpur dan Johor Bahru sebagai bandar destinasi pada pengantara muka redBus.

● Pilih tarikh perjalanan anda. Tekan ‘Cari’

● Kesemua bas yang tersedia berserta dengan masa perjalanan akan dipaparkan.

● Pilih bas yang sesuai

● Untuk membuat tempahan tempat duduk yang dikehendaki, klik pada ‘Lihat Tempat Duduk’

● Bayar tiket dengan klik pada ‘Teruskan untuk membayar’

● Masukkan kod kupon jika ada untuk mendapatkan diskaun tambahan.

● Masukkan maklumat anda.

● Lengkapkan bayaran untuk mendapatkan tiket bas anda.


Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak maklumat terkini dengan operator tertentu.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • City Express
 • Super 88 Express
 • Mayang Sari Express
 • Transnasional
 • LXC Travel

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Kuala Lumpur

  • Berjaya times square
  • Chinatown Kl
  • Kl sentral
  • Scoot hotel, infront kl sentral ( 019-7432690 )
  • Swiss garden hotel kl
  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)
  • Terminal Bersepadu Selatan (Tbs)

  JB Larkin Bus Terminal

  • JB Larkin Bus Terminal
  • Jb Larkin Bus Terminal
  • Larkin Bus Terminal
  • Petron Station Tun Aminah
  • SC SOUTHERN OFFICE 11-02 3,Jalan Dataran Larkin 2, 80350 Larkin Johor (07-2321400/ 019-7432690)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kuala Lumpur ke JB Larkin Bus Terminal dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡