Bas Dari Genting highlands ke KLIA


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 27-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Genting highlands ke KLIA

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 08:00 14:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Genting Highlands ke KLIA dengan Bas (MY)

Genting Highlands terletak di puncak Gunung Titiwangsa. Ia adalah sebuah destinasi pelancongan popular di Malaysia. Ia dianggap sebagai salah satu destinasi yang ideal kerana cuaca sejuknya yang semulajadi serta pelbagai tarikan lain yang menjanjikan lawatan menarik kepada pelancong dari semua peringkat umur. Ramai penduduk tempatan sering ke sini untuk menikmati hujung minggu mereka menyebabkan berlaku kesesakan lalu lintas pada hujung minggu dan cuti umum. Manakala KLIA pula ialah lapangan terbang terbesar dan paling sibuk di Malaysia. Ia merupakan lapangan terbang ke 23 sibuk di dunia berdasarkan jumlah penumpang yang menggunakannya. Ia terletak di Daerah Sepang, Selangor, lebih kurang 45 km ke selatan pusat bandar Kuala Lumpur. Lapangan terbang ini adalah sebahagian dari KLIA Aeropolis dan ia terdiri dari dua terminal utama. Salah satunya adalah Bangunan Terminal Utama dan yang juga Terminal Baru 2, yang juga dikenali sebagai KLIA2. Perkhidmatan bas yang terdapat di KLIA memberi penumpang pilihan pengangkutan yang paling mudah dan murah untuk membuat perjalanan ke destinasi mereka. Setiap hari, beribu-ribu pelancong datang dari Genting Highlands ke KLIA dengan bas. Bas adalah pilihan yang paling menjimatkan serta mudah.

Jarak antara Genting Highlands dan KLIA adalah lebih kurang 107.4 km. Tempoh masa yang di ambil dengan menaiki bas kira-kira 2 jam 15 minit bergantung kepada keadaan jalan raya. Harga tiket bas untuk laluan ini bermula dari RM 35. Bas pertama berlepas dari Genting Highlands pada jam 8:00 pagi dan bas terakhir pula berlepas pada jam 5:00 petang.

Antara syarikat bas popular dari Genting Highlands ke KLIA :

  • AerobusTempat menaiki bas di Genting Highlands terletak di lokasi mudah di:

  • Terminal bas Awana GentingLokasi menaiki bas di KLIA terletak di lokasi mudah di:

  • KLIA (Kuala Lumpur International Airport)Kedua-dua lokasi pelepasan dan ketibaan di Cameron Highlands terletak di tempat mudah untuk diakses dengan pelbagai bentuk pengangkutan.

Perkhidmatan bas yang ditawarkan ini terkenal dengan ketepatan masa. Antara perkhidmatan terbaik yang disediakan oleh bas ini termasuk:

  • Kerusi boleh baring
  • Bas berhawa dingin penuh
  • Ruang kaki yang luasKesemua perkhidmatan bas ini sentiasa berusaha untuk menyediakan keselesaan optimum sekali gus memberi pengalaman yang menyenangkan sepanjang perjalanan.

Untuk menjimatkan masa beratur di kaunter tiket dan tenaga Anda, Anda boleh menyemak kekosongan tempat duduk terlebih dahulu dan menempah tiket bas dalam talian ke destinasi Anda mengikut kemudahan Anda.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari KLIA ke Genting highlands.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Genting highlands

KLIA


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Genting highlands ke KLIA di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.