Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kuala besut ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Kuala besut ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
5 hours 39 mins
Kuala besut
Kuala Lumpur
16
MYR 34

Jarak dengan Bas Kuala besut ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
08:30
Bas Terakhir
:
21:15
Jarak
:
522 km

Jadual Bas dan Harga Kuala besut ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Perdana Express 21:15 21:15 7 jam 48 minit HARGA PANDANGAN
Queen Express 09:00 20:30 7 jam 48 minit HARGA PANDANGAN
Ekspres Mutiara 21:15 21:15 7 jam 48 minit HARGA PANDANGAN
My Xpress 08:30 20:30 7 jam 48 minit HARGA PANDANGAN
Moraza Express 13:30 20:30 7 jam 48 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kuala besut ke Kuala Lumpur?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala besut ke Kuala Lumpur?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala besut hingga Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kuala besut ke Kuala Lumpur di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala besut hingga Kuala Lumpur adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Kuala Besut To Kuala Lumpur Bus

Perdana Express buses ply from Kuala Besut to Kuala Lumpur on a daily basis. A bus takes around 7 hours to complete a distance of 500 kms. There are about 5 buses operating between the two cities. Passengers can book bus tickets from Kuala Besut to Kuala Lumpur at a minimum expense of MYR 44. The buses usually give refreshment halts at random rest stops. Passengers can board their buses from Kuala Besut bus terminal and alight at TBS in Kuala Lumpur (direct bus journey).
 

Most of the buses comes with a spacious 3-seat-a-row layout VIP category (double deck buses). It offers ample amount of comfort to its passengers during the long distance journey. The first bus of the day leaves from Terminal Bas Kuala Besut at 9:00 am and the last bus departs at 9:00 pm.
 

Commuters usually travel to Kuala Besut and then plans a quick escape to the Perhentian Island. It is an alluring island with pristine water, sandy beaches and amazing people. After spending time in the island, people return get a ferry to arrive at Kuala Besut bus station and prefers taking a bus to Kuala Lumpur, as it is a convenient and economical way of travel.
 

Attractions at Kuala Lumpur

There are many things to see in Kuala Lumpur. The city is spread with many entertainment options suitable for all ages, a few of the attractions are:  

 • Petronas Tower
 • Batu Caves
 • Bukit Bintang
 • Chinatown
 • Little India
 • Sunway Lagoon Theme Park
 • Menara KL

redBus Safety+

Safety+ is a new feature by redBus that ensures all important Covid-19 measures are followed across all aspects of bus travel. This includes sanitization after every trip, use of face masks and gloves, periodic temperature checks, and installation of alcohol-based sanitizers inside buses and at boarding/dropping points.

Bus operators can use Safety+ sign to show that their vehicles and staff are abiding by all measures recommended by the government. Users can also use this feature to identify bus services that follow all the guidelines.

As part of this action to ensure safer bus travel in and around Malaysia, redBus requests all its users to follow social distancing and cleanliness measures. While travelling, wear a face mask, use hand sanitizer, and avoid touching your face. If you or someone in your family is unwell, avoid travelling for some time.
 


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Perdana Express
 • Queen Express
 • Ekspres Mutiara
 • My Xpress
 • Moraza Express
 • Sani Express
 • Moraza Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala besut ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Kuala besut ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/kuala-besut-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kuala-besut-a-kuala-lumpur

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Kuala besut

  • Kuala Besut

  Kuala Lumpur

  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala besut ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Kuala besut ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala besut ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kuala besut ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Kuala besut ke Kuala Lumpur

  Perjalanan dengan selamat dari Kuala besut ke Kuala Lumpur semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Kuala besut ke Kuala Lumpur, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Kuala besut ke Kuala Lumpur.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Kuala besut ke Kuala Lumpur, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Kuala Lumpur apabila membuat perjalanan dari Kuala Lumpur.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Kuala Lumpur

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡