Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca

Jadual Bas dan Harga Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Cepat Express 16:30 16:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Mayang Sari Express 07:00 20:30 2 jam 24 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 07:30 21:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Kesatuan Express 16:00 16:00 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Delima Vision 09:00 19:30 2 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malaccaadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Adakah selamat untuk saya menaiki bas dari Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral?

A: Ya, adalah selamat untuk anda membuat perjalanan dari TBS ke Melaka Sentral dengan bas sekiranya anda telah membuat tempahan menggunakan perkhidmatan yang dipercayai seperti redBus. Pemandu berkemahiran dan terlatih untuk mengikuti garis panduan keselamatan sekiranya berlaku kecemasan. Anda juga diberikan nombor telefon kecemasan untuk sebarang pertanyaan. Sesetengah bas ini juga mempunyai ciri-ciri keselamatan seperti CCTV, tukul dan alat pemadam api. Anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan anda semasa menaiki bas dengan redBus.

Bolehkah saya membuat tempahan serta-merta untuk Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral?

A: Anda dinasihatkan untuk membuat tempahan perjalanan bas anda terlebih dahulu untuk mengelakkan sebarang ketidakpastian pada saat-saat akhir. Anda boleh membuat tempahan bas serta-merta untuk laluan Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral sama ada di terminal bas atau menggunakan aplikasi redBus. Ketersediaan tiket tidak dijamin dan bergantung kepada permintaan tiket oleh penumpang yang melakukan perjalanan untuk laluan ini dan kekerapan bas yang ada.

Apakah cara yang paling murah untuk bergerak dari Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral?

A: Cara paling murah untuk bergerak dari Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral pastinya dengan bas. Anda boleh menggunakan aplikasi mudah alih redBus atau layari laman webnya untuk memeriksa harga tiket bas yang disediakan oleh pelbagai operator berbeza. Harga tambangnya berbeza antara satu operator ke operator lain dan ia juga bergantung kepada jenis bas yang anda cari berdasarkan kepada keperluan perjalanan anda.

Berapa lamakah masa yang diambil untuk perjalanan dari Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral dengan bas dan apakah kekerapan bas di laluan ini?

A: Jumlah jarak melalui jalan raya antara Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral adalah kira-kira 137 KM. Perjalanan dari Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral dengan bas biasanya mengambil masa sekitar 2 hingga 2.5 jam pada hari biasa. Masa perjalanannya berbeza bergantung kepada keadaan lalu lintas dan cuaca.

Apakah bentuk kemudahan yang boleh saya dapati dari bas yang membawa penumpang di laluan Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral jika saya menempah tiket menggunakan aplikasi redBus?

A: Jenis kemudahan yang ditawarkan berbeza dari satu operator ke operator lain dan juga jenis kontinjen bas yang dikendalikan oleh mereka. Beberapa kemudahan asas yang boleh didapati di dalam bas ini adalah seperti port pengecas USB, lampu bacaan, botol air, kerusi boleh laras, penyaman udara individu, ruang kaki yang luas, dan lain-lain. Anda akan diberikan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan perjalanan anda selesa dan selamat.

Apakah jenis bas yang terdapat di laluan Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral?

A: Penumpang mempunyai pelbagai pilihan untuk dipilih apabila mereka menempah tiket bas menggunakan aplikasi redBus. Terdapat beberapa operator bas untuk laluan ini yang berdaftar dengan redBus. Beberapa bas yang sering kali disediakan untuk penumpang yang menaiki bas di laluan Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka Sentral termasuk Kelas Kelab Ekonomi, Coach Eksekutif, Kelas Ekonomi Perniagaan, Standard, Perniagaan, SVIP, Dek Berganda, Seater, dan lain-lain.

Di mana boleh saya dapatkan jadual bas TBS ke Melaka?

A: redBus berusaha menyediakan perjalanan yang mudah kepada semua pelanggannya. Anda boleh melayari laman web redBus atau aplikasi mudah alihnya dan memeriksa jadual bas serta maklumat berkenaan untuk laluan perjalanan anda. Apa yang penting adalah anda boleh memeriksa jadual perjalanan pelbagai bas operator sekaligus pada masa yang sama dengan menggunakan aplikasinya. Anda boleh juga melihat jadual perjalanan bas TBS ke Melaka Sentral di sini.


Bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca

Tambang Bas dari TBS ke Melaka Sentral

Harga tambang bas dari TBS ke Melaka Sentral adalah dalam lingkungan RM 12 ke RM 14. Tambang paling murah dikenakan oleh bas Delima Vision untuk laluan ini, iaitu RM 12. Tambang termahal untuk laluan ini adalah untuk bas Cepat Express, iaitu RM 13.40. Tambangnya berbeza untuk bas yang berbeza, dan ia juga bergantung kepada jenis bas & operator. Secara keseluruhan, tambang bas di laluan ini agak berpatutan. Anda boleh menyemak tambang untuk mana-mana bas tertentu melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Tiada caj tersembunyi atau orang tengah dikenakan ke atas harga tiket melalui redBus.

Anda tidak perlu membayar apa-apa wang semasa perjalanan kerana jumlah harga tiket bas online di redBus telah termasuk semua kos. Terdapat banyak pilihan yang boleh dipilih untuk laluan ini kerana banyak operator bas berkhidmat membawa penumpang di laluan ini seperti Delima Vision, Cepat Express, Ekspres Kesatuan, Melor Interline Express, Transnasional, Mayang Sari Express, KKKL Express, dll. Untuk perjalanan di laluan ini, anda boleh memilih antara bas Ekonomi dengan susunan tempat duduk 2+2 & bas Eksekutif dengan susunan tempat duduk 2+1. Anda juga boleh melihat kemudahan yang disediakan mana-mana bas dari TBS ke Melaka Sentral melalui redBus.

Bas Malam dari TBS ke Melaka Sentral

TBS adalah salah satu stesen bas utama di Kuala Lumpur, yang mana ia merupakan ibu negara Malaysia. Melaka Sentral pula adalah stesen bas di Melaka, Malaysia. Kedua-dua bandar sering kali dilawati oleh ramai pengunjung sama ada pelancong tempatan atau pun antarabangsa. Pengunjung harian yang berulang-alik TBS ke Melaka Sentral juga gemar menaiki bas. Anda masih boleh mendapati selepas jam 6 petang di laluan ini dengan redBus Operator yang menyediakan bas pada waktu malam dari TBS ke Melaka Sentral adalah:

• Transnasional

• Mayang Sari Express

• KKKL Express

• Melor Interline Express

• Delima Vision

Anda boleh memeriksa jadual perjalanan bas pada waktu malam dan boleh menyaring bas yang membawa penumpang selepas jam 6 petang dari senarai bas yang ada melalui redBus. Anda digalakkan untuk menggunakan perkhidmatan redBus sebagai platform tempahan tiket anda sekiranya anda ingin menempah tiket bas online pada waktu malam kerana redBus akan menyediakan perkhidmatan bas yang boleh dipercayai kepada anda. Pastikan anda memilih operator terbaik di redBus untuk pengalaman perjalanan yang memuaskan.

Jangka Masa Perjalanan dari TBS ke Melaka Sentral

Masa yang diambil untuk melakukan perjalanan di laluan ini antara sekitar 2- 3 jam. Bas paling cepat untuk laluan ini disediakan oleh Transnasional kerana bas mereka hanya mengambil masa selama 1 jam 45 minit sahaja untuk laluan ini. Jarak perjalanan antara TBS dan Melaka Sentral adalah sejauh 134 KM. Masa paling lama diambil untuk membawa penumpang di laluan ini adalah dengan bas Ekspres Kesatuan & Cepat Express yang mengambil masa kira-kira 2 jam dan 36 minit untuk sampai ke Melaka Sentral dari TBS. Masa yang diambil untuk sampai ke Melaka Sentral dari TBS dengan bas juga boleh berubah berpandukan keadaan cuaca.

Anda boleh memeriksa masa perjalanan mana-mana bas yang dijangka untuk perjalanan di laluan ini dengan aplikasi mudah alih/laman web redBus. Pastikan anda memilih tempat menaiki bas & turun dengan teliti kerana terdapat banyak tempat ketibaan dan berlepas apabila menaiki bas dari Kuala Lumpur ke Melaka. redBus membolehkan anda menapis bas berdasarkan tempat menaiki atau turun bas yang di


TBS ke Melaka Tiket Bas Online

KKKL Express menawarkan bas pertama untuk laluan ini berlepas pada jam 6:30 pagi, dan bas akhir berlepas dari TBS ke Melaka Sentral adalah bas Transnasional. Terdapat banyak operator dan bas di laluan ini menyediakan perkhidmatan bas dengan kekerapan yang tinggi sepanjang hari. Penumpang menikmati perjalanan dari TBS ke Melaka Sentral dengan bas kerana ia adalah fleksibel dan selamat.

redBus juga akan memberi anda persekitaran perjalanan yang selamat di dalam situasi COVID-19 baru-baru ini. Bas Safety+ redBus mematuhi langkah keselamatan terhadap wabak COVID-19. Anda boleh memeriksa jadual bas mana-mana laluan melalui aplikasi mudah alih redBus atau layari www.redbus.my. Anda boleh dapatkan diskaun untuk keseluruhan harga tambang dengan menggunakan kod kupon (sekiranya ada) melalui redBus.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Cepat Express
 • Mayang Sari Express
 • KKKL Express
 • Kesatuan Express
 • Delima Vision
 • Sani Express
 • Transnasional

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Malacca dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡