Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis


Perkhidmatan Bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
8 jam 52 minit
TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
Kuala Perlis
476
MYR 42.00

Jarak dengan Bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis

Bas Terawal
:
00:00
Bas Terakhir
:
23:59

Jadual Bas dan Harga TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Konsortium (Malaysia) 21:30 21:30 6 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Cepat Express 00:00 23:30 6 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Intercity Coach 09:00 23:59 6 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Prisma Express 02:15 23:55 6 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Cosmic Express 07:25 23:25 6 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) hingga Kuala Perlis adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.


Bas TBS ke Kuala Perlis

Jarak di antara TBS dan Kuala Perlis adalah lebih kurang 500 km. Setiap hari, terdapat lebih kurang 25 buah bas yang membuat perjalanan dari TBS Kuala Lumpur ke Kuala Perlis. Beberapa bas membuat perjalanan pada laluan ini setiap hari dan menawarkan kemudahan-kemudahan asas serta kemudahan yang lebih mewah untuk memastikan penumpang sentiasa selesa sepanjang perjalanan. Bas dari TBS ke Kuala Perlis tersedia pada selang waktu yang tetap dari awal pagi hingga tengah malam. Perjalanan pada laluan ini akan mengambil masa lebih kurang 7 jam 48 minit dan semua bas adalah selesa dengan kemudahan asas yang disediakan. Bas-bas ini adalah bas jenis eksekutif dan juga mempunyai ruang yang luas. Mendapatkan tiket bas secara online pada laluan ini tidak sukar kerana terdapat 10 pengendali bas untuk pilihan anda.


Tentang TBS

TBS (Terminal Bersepadu Selatan) adalah terminal bas yang utama di Kuala Lumpur. Terminal Bersepadu Selatan atau TBS adalah stesen bas yang terbesar di Kuala Lumpur untuk bas ekspres dan bas perjalanan jarak jauh. Bas-bas beroperasi di semua kawasan di Malaysia dan di Singapura. Stesen bas ini dibina sebagai sebahagian daripada kompleks pengangkutan yang menempatkan laluan keretapi dan laluan transit di dalam bandar. Penumpang yang tiba di TBS boleh pergi ke bandar dengan mudah dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan keretapi transit ini.

Para penumpang boleh sampai ke TBS dengan mudah penumpang dari semua kawasan di bandar. Kompleks ini merangkumi sebuah pusat beli-belah dan restoran-restoran dengan reka bentuk yang canggih untuk memastikan penumpang tidak kebosanan ketika menunggu bas mereka. Terminal bas ini dibina dengan semua kemudahan moden supaya anda akan rasa seolah-olah tiba di sebuah lapang terbang.


Tentang Kuala Perlis

Kuala Perlis ialah sebuah bandar kecil yang terletak di hujung barat laut semenanjung Malaysia, berdekatan dengan sempadan Thailand. Ia merupakan pelabuhan utama Perlis dan bandar kedua yang terbesar di kawasan ini. Jeti bot di sini menghubungkan Kuala Perlis ke Pulau Langkawi di Malaysia dan ke Phuket, Thailand. Bandar ini terkenal dengan makanan-makanan laut enak yang boleh didapati di tempat ini. Beberapa masjid dan bangunan-bangunan lama yang dibina di atas paya menjadi tarikan yang popular. Anda boleh cuba sukan kayak atau memerhati burung-burung di taman negara yang berdekatan. Salah satu kelebihan tempat ini terletak berhampiran dengan sempadan Thailand adalah mendapat produk-produk pada harga yang lebih murah. Kuala Perlis ialah sebuah syurga buat mereka yang gemar membeli-belah untuk membeli barangan pada harga yang berpatutan.

Kuala Perlis merupakan salah satu tempat di mana anda boleh menaiki feri untuk membuat perjalanan ke Langkawi. Sawah padi yang menghijau dan hutan di sini menjadi aset bandar ini yang memikat hati pelancong.


Adakah anda sedang mencari tiket bas dari TBS ke Kuala Perlis yang menjimatkan?

Jika anda sedang mencari tiket untuk bas dari TBS ke Kuala Perlis pada harga yang rendah, anda boleh layari laman web redBus atau gunakan aplikasi mudah alihnya.


Kenapa Pilih redBus untuk Perjalanan anda?

redBus merupakan salah satu platform pertiketan elektronik (‘e-ticketing’) yang paling dipercayai di dunia. Pada platform ini, anda boleh menempah tiket untuk bas dari TBS ke Kuala Perlis secara online selepas membanding semua pilihan bas yang tersedia. Platform ini juga membolehkan pengguna memilih tempat duduk, membuat bayaran secara online, menjejak perjalanan bas, melihat ulasan dan banyak lagi. redBus menawarkan tawaran dan diskaun yang menarik serta khidmat sokongan pelanggan yang disediakan 24 jam dan 7 hari seminggu kepada pengguna redBus.


Cuaca di Kuala Perlis

Kuala Perlis mengalami iklim khatulistiwa dengan suhu yang lebih tinggi sepanjang tahun. Cuaca di tempat ini paling sejuk ketika bulan Oktober dan waktu yang paling panas adalah pada bulan Februari. Dalam setahun, apabila cuaca lebih panas, suhu di Kuala Perlis agak tinggi dalam lingkungan 30-34 darjah Celsius.


Tempat penginapan di Kuala Perlis

Hotel, inap desa (‘homestay’), hostel dan rumah tamu merupakan jenis-jenis penginapan yang tersedia di Kuala Perlis.


Hidangan yang disyorkan di Kuala Perlis

Kuala Perlis terkenal dengan menawarkan pelbagai makanan laut yang lazat. Pelbagai restoran dan gerai jalanan menawarkan makanan tempatan serta makanan lain yang terkenal di Malaysia. Juadah-juadah yang mesti dicuba termasuklah -

 • Ikan Bakar
 • Laksa Kuala Perlis
 • Tempe Goreng Bercili
 • Cakoi

Aktiviti-aktiviti untuk dilakukan di Kuala Perlis

 • Menunggang ATV di Bukit Maneq
 • Melawat Ladang Anggur Perlis
 • Titian Kanopi di SPF Mata Ayer
 • Daki tembok cenuram di Bukit Kateri

Tempat-tempat untuk dikunjungi di Kuala Perlis

 • Taman Negeri Perlis terdiri daripada dua kawasan hutan simpanan dan terbentang luas merentasi kawasan tanah yang lebih luas. Hutan-hutan ini tumbuh di atas batu kapur dan oleh sebab itu mempunyai tumbuh-tumbuhan yang unik dan juga tumbuhan spesies yang jarang ditemui seperti halia, balsam, dll.
 • Gua Kelam adalah sebuah gua batu kapur panjang yang boleh disusuri dengan berjalan dari hujung ke hujung.
 • Hutan Lipur Bukit Ayer ialah sebuah hutan rekreasi yang mempunyai laluan pejalan kaki yang bersih, anak sungai dengan air yang sejuk dan air terjun untuk menarik pelancong.
 • Gua Wang Burma ialah sebuah gua batu kapur terkenal yang terletak di dalam taman negara. Gua ini mempunyai bentukan batu kapur yang tajam di dalamnya.
 • Masjid Al-Hussain ialah sebuah masjid terapung yang dibina di atas sebuah paya bakau. Ia kelihatan seolah-olah terapung apabila air pasang.
 • Muzium Kota Kayang menempatkan peralatan yang digunakan oleh aristokrat negara ini. Selain itu, terdapat salasilah keluarga Nabi Muhammad S.A.W yang dipamerkan di muzium ini.

Pilihan Pengangkutan di Kuala Perlis

Kemudahan pengangkutan awam yang tersedia di Kuala Perlis termasuklah bas dan teksi.


Masa yang sesuai untuk melawat Kuala Perlis

Masa yang terbaik untuk melawat ke Kuala Perlis adalah dari bulan Mac hingga bulan Mei dan pada hujung tahun dari bulan September hingga bulan November. Bandar ini paling sibuk pada bulan Jun dan jika anda ingin menikmati suasana yang hening di bandar ini, maka bulan Februari merupakan waktu yang terbaik untuk datang berkunjung. Bulan Jun hingga bulan Ogos merupakan musim yang paling sibuk untuk pelancongan dan oleh sebab itu, kos untuk melawat akan lebih mahal. Hujan turun dengan kerap pada bulan Disember hingga bulan Februari dengan kelembapan udara yang lebih tinggi.


Tambang tiket bas dari TBS ke Kuala Perlis

Biasanya harga tiket untuk bas dari TBS ke Kuala Perlis adalah RM 47. Harga yang terendah adalah RM 38.40 dan harga yang paling mahal boleh mencecah RM 62.10.


Syarikat bas yang Popular untuk perjalanan dari TBS ke Kuala Perlis

 • Pancaran Matahari
 • Alisan Golden Coach
 • Sani Express
 • Intercity Coach
 • Maraliner
 • Quickliner Express
 • Cosmic Express

Tempat Perlepasan Dan Ketibaan

Tempat Perlepasan di TBS

 • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Tempat Ketibaan di Kuala Perlis

 • Kuala Perlis

Apakah cara untuk menempah tiket bas secara online di redBus dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis?

Sila ikuti langkah-langkah berikut untuk menempah online tiket bas di redBus dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis -

 • Skrol ke bahagian atas muka laman ini.
 • Klik 'Ubah' untuk mengubah tarikh. Anda juga boleh mengubah laluan di sini. Selepas memilih tarikh, klik 'Carian'.
 • Senarai bas dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis akan dipaparkan berdasarkan tarikh yang anda telah pilih. Pilih bas anda selepas membuat perbandingan.
 • Sekarang, pilih tempat duduk, tempat menaiki bas, dan tempat menurun dari bas.
 • Masukkan butiran penumpang and buat bayaran.
 • Penempahan anda telah berjaya selepas membuat bayaran. Anda akan menerima tiket bas online anda melalui emel dan SMS.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Konsortium (Malaysia)
 • Cepat Express
 • Intercity Coach
 • Prisma Express
 • Cosmic Express
 • KKKL Express
 • LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/tbs-terminal-bersepadu-selatan-to-kuala-perlis

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/tbs-terminal-bersepadu-selatan-a-kuala-perlis

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
  Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


Tawaran Tiket TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis

redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Kuala Perlis dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: /offers Do you want to exit reschedule flow?

¡