Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan


Perkhidmatan Bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
3 jam 54 minit
Tbs (terminal bersepadu selatan)
Kuantan
69
MYR 19.5

Jarak dengan Bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan

Bas Terawal
:
07:00
Bas Terakhir
:
23:30

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantanadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan

Perjalanan dengan bas dari Tbs (terminal bersepadu selatan) untuk Kuantan yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Tbs (terminal bersepadu selatan) untuk Kuantan.


Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian dari TBS ke Kuantan dengan redBus?

Kuantan adalah bandar indah yang terkenal di kalangan pelancong kerana mempunyai banyak air terjun yang menyegarkan. Anda boleh menempah bas dari TBS ke Kuantan dengan mudah sekali menerusi redBus. TBS adalah terminal bas yang diketahui ramai di Kuala Lumpur. Untuk mencari tiket bas TBS ke Kuantan pada harga berpatutan, ikuti langkah-langkah berikut:

 • Masukkan TBS ke Kuantan sebagai tempat berlepas dan destinasi tujuan anda di redBus, kemudian pilih tarikh perjalanan anda. redBus akan memproses carian anda dengan menyenaraikan semua bas yang ada pada laluan ini.
 • Sebelum menempah tiket bas dari TBS ke Kuantan, sila semak semua bas yang ada, tempoh perjalanan, waktu bertolak, ‘ratings’, dan maklumat-maklumat lain.
 • redBus memudahkan proses perbandingan harga dan pengendali bas, dengan memberi semua maklumat penting seperti ‘reviews’, gambar-gambar bas, polisi pembatalan/penjadualan semula dan banyak lagi.
 • Pilih bas yang memenuhi semua keperluan anda untuk perjalanan TBS ke Kuantan Sentral dan teruskan untuk membuat pemilihan tempat duduk.
 • Carta tempat duduk yang dipaparkan akan membolehkan anda memilih tempat duduk di atas bas pilihan anda. Selepas selesai memilih bilangan tempat duduk, anda boleh masukkan maklumat penumpang seperti nama, umur, dan butiran hubungan sebelum membuat tempahan.
 • Di bahagian pembayaran, pastikan anda mengesahkan tambang, maklumat penumpang, dan tarikh perjalanan sebelum membuat bayaran.
 • Jangan lupa untuk menyemak jika ada tawaran atau kupon diskaun yang anda boleh gunakan dengan redBus untuk mendapat lebih penjimatan buat tiket bas anda.
 • Sila buat pembayaran untuk mengesahkan tiket bas TBS ke Kuantan anda. Kemudian, anda akan menerima e-tiket atau m-tiket menerusi emel atau SMS selepas selesai membuat pembayaran.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd
 • Mayang Sari Express
 • Transnasional
 • Sani United
 • Bulan Restu

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Tbs (terminal bersepadu selatan)

  • Tbs (Terminal Bas Bersepadu)
  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Terminal Bersepadu Selatan (Tbs)

  Kuantan

  • Kuantan
  • Kuantan Sentral (Kuanta Bus Terminal)
  • Kuantan Sentral (Platform Atas)
  • Terminal Kuantan Sentral
  • Terminal Sentral Kuantan

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Tiket Bas Balik Online

  redBus membolehkan penumpangnya untuk menempah tiket bas dari TBS ke Kuantan dan juga tarikh pulang pada masa yang sama. Apabila anda membuat carian untuk bas TBS ke Kuantan di platform redBus, anda boleh masukkan tarikh pulang untuk melihat bas untuk perjalanan pulang juga. Kemudian, anda boleh memilih bas-bas untuk setiap laluan, masukkan butiran anda dan sila buat bayaran.

  Jika anda tidak menempah tarikh pulang semasa mencari bas untuk TBS ke Kuantan, anda boleh mengambil langkah seterusnya. Setelah senarai bas yang beroperasi telah dipaparkan di redBus, klik pada butang ‘Add a return ticket’ untuk melihat bas-bas dari Kuantan ke TBS . Anda boleh mendapat bas dari Kuantan ke TBS dengan selang masa yang kerap.


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan

  Perjalanan dengan selamat dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Kuantan, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Kuantan apabila membuat perjalanan dari Kuantan.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Kuantan

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡