Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Print/Download
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Ipoh Amanjaya ke KLIA

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
  Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • StarMart Express
 • YOYO EXPRESS
 • Star Shuttle Express

Jadual Bas dan Harga Ipoh Amanjaya ke KLIA

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
StarMart Express 09:30 23:45 6 jam 45 minit HARGA PANDANGAN
YOYO EXPRESS 00:00 23:00 3 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Star Shuttle Express 01:00 23:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Maklumat Bas Ipoh Amanjaya ke laluan KLIA

Ipoh Amanjaya merupakan sebuah pusat pengangkutan bas yang terletak di Meru Raya, yang ianya berfungsi sebagai terminal untuk bas yang beroperasi ke laluan jauh di Malaysia. Ia adalah sebuah pusat perkhidmatan yang lengkap di mana penumpang boleh menaiki bas mereka dan terus ke KLIA. Terdapat hanya satu sahaja syarikat bas yang menyediakan perkhidmatan perjalanan dari Ipoh Amanjaya ke KLIA. Perjalanan sepanjang 250 km itu dapat dilakukan dalam masa 3-4 jam. Starmart Express telah menjadi bas yang terkenal kerana ia sering memastikan perjalanan yang selamat sepanjang masa.

KLIA atau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur merupakan salah satu lapangan terbang utama di Asia Tenggara. Hanya bas tanpa henti sahaja yang melakukan perjalanan di laluan tersebut dan ini telah meningkatkan kecekapan dan kepentingan perjalanan bas tersebut.

Kebiasaannya, pelancong lebih suka menaiki bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA kerana ia lebih mudah untuk ditempah. Tiket bas daripada Ipoh Amanjaya ke KLIA boleh dibeli serendah RM 30 hingga RM 35, bergantung kepada jenis bas yang dipilih.

Jenis Bas, Jadual & Kekerapan

Bas-bas daripada Ipoh Amanjaya ke KLIA beroperasi sepanjang hari memastikan keselesaan dan kesenangan penumpang. Terdapat kira-kira 5 bas yang beroperasi di laluan ini setiap hari pada waktu yang berbeza. Bas pertama berlepas dari Ipoh Amanjaya sekitar jam 9:30 pagi, manakala bas terakhir berlepas dari KLIA sekitar jam 10:30 malam. Semua bas Starmart Express tanpa henti /terus biasanya mengambil penumpang dari satu lokasi (Ipoh Amanjaya) dan satu tempat turun penumpang (KLIA). Anda boleh memilih bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA yang datang dalam pelbagai gaya dan kategori. Beberapa jenis bas yang beroperasi di laluan ini ialah SVIP, Seater, dan lain-lain. Beberapa bas yang menjalankan perkhidmatan dari Ipoh Amanjaya dilengkapi dengan ciri-ciri seperti penyaman udara, tempat duduk berbaring dan dalaman yang bersih.

Kemudahan di Ipoh Amanjaya & KLIA

Penumpang yang menggunakan laluan ini biasanya memilih keselesaan sebelum menaiki dan turun bas. Oleh itu, Ipoh Amanjaya berfungsi sebagai sebagai tenpat menaiki bas menawarkan beberapa kemudahan yang berguna untuk penumpang. Antara perkhidmatan yang popular di sini adalah kedai, gerai-gerai makan, ruang rehat, kaunter tiket dan sebagainya. KLIA, sebaliknya, bukan hanya sekadar tempat menurunkan penumpang bas tetapi juga satu lapangan terbang antarabangsa yang besar dan direka dengan kemudahan seperti ATM, ruang rehat, tandas, kaunter tiket, perkhidmatan penyimpanan bagasi dan sebagainya.


Bas Ipoh Amanjaya ke KLIA

Perjalanan dengan bas dari Ipoh Amanjaya untuk KLIA yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Ipoh Amanjaya untuk KLIA.Imej Pengendali Bas Terunggul


  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh Amanjaya ke KLIA di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡