Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Ipoh Amanjaya ke KLIA


Perkhidmatan Bas Ipoh Amanjaya ke KLIA

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
3 jam 37 minit
Ipoh Amanjaya
KLIA
8
MYR 45

Jarak dengan Bas Ipoh Amanjaya ke KLIA

Bas Terawal
:
01:00
Bas Terakhir
:
17:00

Jadual Bas dan Harga Ipoh Amanjaya ke KLIA

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
YOYO Express 06:00 17:00 3 jam 37 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Ipoh Amanjaya ke KLIA?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Ipoh Amanjaya hingga KLIA semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Ipoh Amanjaya ke KLIA di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh Amanjaya hingga KLIA adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Ipoh Amanjaya ke KLIA

Perjalanan dengan bas dari Ipoh Amanjaya untuk KLIA yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Ipoh Amanjaya untuk KLIA.PENGENDALI BAS TERBAIK
 • YOYO Express

Maklumat Bas Ipoh Amanjaya ke laluan KLIA

Ipoh Amanjaya merupakan sebuah pusat pengangkutan bas yang terletak di Meru Raya, yang ianya berfungsi sebagai terminal untuk bas yang beroperasi ke laluan jauh di Malaysia. Ia adalah sebuah pusat perkhidmatan yang lengkap di mana penumpang boleh menaiki bas mereka dan terus ke KLIA. Terdapat hanya satu sahaja syarikat bas yang menyediakan perkhidmatan perjalanan dari Ipoh Amanjaya ke KLIA. Perjalanan sepanjang 250 km itu dapat dilakukan dalam masa 3-4 jam. Starmart Express telah menjadi bas yang terkenal kerana ia sering memastikan perjalanan yang selamat sepanjang masa.

KLIA atau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur merupakan salah satu lapangan terbang utama di Asia Tenggara. Hanya bas tanpa henti sahaja yang melakukan perjalanan di laluan tersebut dan ini telah meningkatkan kecekapan dan kepentingan perjalanan bas tersebut.

Kebiasaannya, pelancong lebih suka menaiki bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA kerana ia lebih mudah untuk ditempah. Tiket bas daripada Ipoh Amanjaya ke KLIA boleh dibeli serendah RM 30 hingga RM 35, bergantung kepada jenis bas yang dipilih.

Jenis Bas, Jadual & Kekerapan

Bas-bas daripada Ipoh Amanjaya ke KLIA beroperasi sepanjang hari memastikan keselesaan dan kesenangan penumpang. Terdapat kira-kira 5 bas yang beroperasi di laluan ini setiap hari pada waktu yang berbeza. Bas pertama berlepas dari Ipoh Amanjaya sekitar jam 9:30 pagi, manakala bas terakhir berlepas dari KLIA sekitar jam 10:30 malam. Semua bas Starmart Express tanpa henti /terus biasanya mengambil penumpang dari satu lokasi (Ipoh Amanjaya) dan satu tempat turun penumpang (KLIA). Anda boleh memilih bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA yang datang dalam pelbagai gaya dan kategori. Beberapa jenis bas yang beroperasi di laluan ini ialah SVIP, Seater, dan lain-lain. Beberapa bas yang menjalankan perkhidmatan dari Ipoh Amanjaya dilengkapi dengan ciri-ciri seperti penyaman udara, tempat duduk berbaring dan dalaman yang bersih.

Kemudahan di Ipoh Amanjaya & KLIA

Penumpang yang menggunakan laluan ini biasanya memilih keselesaan sebelum menaiki dan turun bas. Oleh itu, Ipoh Amanjaya berfungsi sebagai sebagai tenpat menaiki bas menawarkan beberapa kemudahan yang berguna untuk penumpang. Antara perkhidmatan yang popular di sini adalah kedai, gerai-gerai makan, ruang rehat, kaunter tiket dan sebagainya. KLIA, sebaliknya, bukan hanya sekadar tempat menurunkan penumpang bas tetapi juga satu lapangan terbang antarabangsa yang besar dan direka dengan kemudahan seperti ATM, ruang rehat, tandas, kaunter tiket, perkhidmatan penyimpanan bagasi dan sebagainya.


Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh Amanjaya ke KLIA di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Ipoh Amanjaya ke KLIA

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh Amanjaya ke KLIA mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Ipoh Amanjaya ke KLIA dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA

  Perjalanan dengan selamat dari Ipoh Amanjaya ke KLIA semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Ipoh Amanjaya ke KLIA, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Ipoh Amanjaya ke KLIA.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Ipoh Amanjaya ke KLIA, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk KLIA apabila membuat perjalanan dari KLIA.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di KLIA

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡