Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Klia2 ke Klang


Perkhidmatan Bas Klia2 ke Klang

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
Klia2
Klang
37
MYR 13.00

Jarak dengan Bas Klia2 ke Klang

Bas Terawal
:
12:45 AM
Bas Terakhir
:
11:15 PM

Fakta Ringkas Klia2 ke Bas Klang

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 juga dikenali sebagai Klia2 dibina untuk menyediakan pengangkutan yang lancar untuk kedua-dua penerbangan tempatan dan antarabangsa. Manakala, Klang pula diiktiraf sebagai bandar diraja Malaysia yang mempunyai infrastruktur bersepadu. Ia merupakan bandar berkembang yang tersedia dengan pelbagai kemudahan sosial.

Pelbagai jenis penumpang tiba di Klia2 dan menuju ke Klang dengan menaiki pengangkutan pilihan mereka. Jarak perjalanan dari Klia2 ke Klang adalah sejauh 57 km dan dapat diakses oleh bas secara laluan terus. Secara amnya, jika ingin menggunakan pengangkutan dari Klia2, pengunjung boleh memilih pelbagai jenis bas. Selain itu, keadaan jalan raya yang baik membuatkan perjalanan bas selama satu jam menjadi selesa.Klia2 ke Perkhidmatan Bas Klang

Klia2 ke Klang merupakan salah satu laluan paling banyak digunakan di Malaysia dan digunakan oleh ramai pelancong dan imigran yang menuju ke Klang dari lapangan terbang. Aerobus ialah salah satu syarikat bas yang popular dan menyediakan banyak bas di laluan ini, dan membawa penumpang pada setiap hari. Bas pertama bermula pada 5:00 pagi dan bas terakhir berlepas pada 11:30 malam dari Klia2. Tiket-tiket bas dari Klia2 ke Klang boleh ditempah dengan harga lebih kurang RM 13. Ia kerana perkhidmatan bas memberi penjimatan kos berbanding dengan pengangkutan lain.

Kemudahan di Klia2

Klia2 mempunyai beberapa perkhidmatan lengkap untuk semua jenis pelancong. Beberapa kemudahan yang terdapat di Klia2 adalah seperti:

 • Kaunter Tiket Bas
 • Kaunter tempahan Teksi
 • • Ruang Rehat Eksklusif Plaza
 • Bilik-bilik solat
 • Perkhidmatan perubatan
 • Kaunter tukaran wang asing
 • Tandas
 • Pusat maklumat pelancongKawasan Jemput & Hantar Penumpang

Bas Klia2 tidak terhad kepada penumpang untuk ke lapangan terbang antarabangsa tetapi juga berfungsi sebagai tempat menaiki bas utama di Malaysia. Ia merupakan tempat yang sibuk sepanjang hari. Bas dari Klia2 ke Klang berada dalam keadaan baik dan rruang dalaman yang bersih serta mempunyai susunan tempat duduk selesa. Kebanyakan bas membawa penumpang terus / tanpa henti ke Klang, di mana penumpang biasanya menaiki bas dari Klia2 dan turun di Bukit Tinggi (tempat menurunkan penumpang). Memandangkan jarak perjalanan dari Klia2 ke Klang adalah pendek, perkhidmatan bas menyediakan satu lokasi yang sama untuk tujuan jemput dan hantar penumpang. Aerobus menyediakan perkhidmatan bas tanpa henti di laluan ini dan memberi jaminan untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang pantas dan selamat pada setiap masa.

Aktiviti menarik di Klang

Klang mempunyai pelbagai tarikan yang boleh diterokai dengan perlahan-lahan. Selain dari pusat-pusat membeli-belah terkenal di Klang, ia juga menyediakan pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan seperti:

 • Muzium Kesenian Muslihat
 • Bandar SnoWalk
 • Little India
 • Jalan Warisan Bandar Klang
 • Tanjung Harapan
 • Galeri Diraja Sultan Abdul AzizImej Pengendali Bas Terunggul


  Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

  Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah ticket bas online dari Klia2 ke Klang. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

  Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik seperti itu - Promosi redBus

  *Syarat & Syarat dikenakan!

  Tempah Tiket Bas Dari Klia2 ke Klang Secara Online - Buka Jimatan Tambahan dengan redDeals di redBus

  Tempah bas dari Klia2 ke Klang dengan redBus, Malaysia, dan rebut redDeals eksklusif. Pilih dari 104 tawaran pada 49 pengendali bas dan nikmati diskaun sehingga 25% pada perjalanan bas anda!

  Nikmati Kemudahan Tempahan Bas dari Klia2 ke Klang!

  Rasai kemudahan menempah bas online apabila anda memilih redBus untuk perjalanan anda dari Klia2 ke Klang. Bas ke Klang direka dengan keselesaan anda sebagai keutamaan. Nikmati ruang kaki yang luas, kerusi yang boleh dilenturkan, dan bas yang dilengkapi penghawa dingin, menjadikan perjalanan anda satu pengalaman yang menenangkan.

  Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

  Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

  Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Klia2 ke Klang?

  Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

  Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

  Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

  Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

  Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

  Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

  Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

  Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Klia2 ke Klang?

  Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Klia2 hingga Klang semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

  Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Klia2 ke Klang di platform redBus?

  Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Klia2 hingga Klang adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡