Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Klia2 ke Klang


Perkhidmatan Bas Klia2 ke Klang

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 jam 15 minit
Klia2
Klang
18
MYR 13.00

Jarak dengan Bas Klia2 ke Klang

Bas Terawal
:
00:45
Bas Terakhir
:
23:15

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Klang

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 00:45 23:15 1 jam 15 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Klia2 ke Klang?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Klia2 ke Klang?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Klia2 hingga Klang semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Klia2 ke Klang di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Klia2 hingga Klang adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Fakta Ringkas Klia2 ke Bas Klang

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 juga dikenali sebagai Klia2 dibina untuk menyediakan pengangkutan yang lancar untuk kedua-dua penerbangan tempatan dan antarabangsa. Manakala, Klang pula diiktiraf sebagai bandar diraja Malaysia yang mempunyai infrastruktur bersepadu. Ia merupakan bandar berkembang yang tersedia dengan pelbagai kemudahan sosial.

Pelbagai jenis penumpang tiba di Klia2 dan menuju ke Klang dengan menaiki pengangkutan pilihan mereka. Jarak perjalanan dari Klia2 ke Klang adalah sejauh 57 km dan dapat diakses oleh bas secara laluan terus. Secara amnya, jika ingin menggunakan pengangkutan dari Klia2, pengunjung boleh memilih pelbagai jenis bas. Selain itu, keadaan jalan raya yang baik membuatkan perjalanan bas selama satu jam menjadi selesa.Klia2 ke Perkhidmatan Bas Klang

Klia2 ke Klang merupakan salah satu laluan paling banyak digunakan di Malaysia dan digunakan oleh ramai pelancong dan imigran yang menuju ke Klang dari lapangan terbang. Aerobus ialah salah satu syarikat bas yang popular dan menyediakan banyak bas di laluan ini, dan membawa penumpang pada setiap hari. Bas pertama bermula pada 5:00 pagi dan bas terakhir berlepas pada 11:30 malam dari Klia2. Tiket-tiket bas dari Klia2 ke Klang boleh ditempah dengan harga lebih kurang RM 13. Ia kerana perkhidmatan bas memberi penjimatan kos berbanding dengan pengangkutan lain.

Kemudahan di Klia2

Klia2 mempunyai beberapa perkhidmatan lengkap untuk semua jenis pelancong. Beberapa kemudahan yang terdapat di Klia2 adalah seperti:

 • Kaunter Tiket Bas
 • Kaunter tempahan Teksi
 • • Ruang Rehat Eksklusif Plaza
 • Bilik-bilik solat
 • Perkhidmatan perubatan
 • Kaunter tukaran wang asing
 • Tandas
 • Pusat maklumat pelancongKawasan Jemput & Hantar Penumpang

Bas Klia2 tidak terhad kepada penumpang untuk ke lapangan terbang antarabangsa tetapi juga berfungsi sebagai tempat menaiki bas utama di Malaysia. Ia merupakan tempat yang sibuk sepanjang hari. Bas dari Klia2 ke Klang berada dalam keadaan baik dan rruang dalaman yang bersih serta mempunyai susunan tempat duduk selesa. Kebanyakan bas membawa penumpang terus / tanpa henti ke Klang, di mana penumpang biasanya menaiki bas dari Klia2 dan turun di Bukit Tinggi (tempat menurunkan penumpang). Memandangkan jarak perjalanan dari Klia2 ke Klang adalah pendek, perkhidmatan bas menyediakan satu lokasi yang sama untuk tujuan jemput dan hantar penumpang. Aerobus menyediakan perkhidmatan bas tanpa henti di laluan ini dan memberi jaminan untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang pantas dan selamat pada setiap masa.

Aktiviti menarik di Klang

Klang mempunyai pelbagai tarikan yang boleh diterokai dengan perlahan-lahan. Selain dari pusat-pusat membeli-belah terkenal di Klang, ia juga menyediakan pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan seperti:

 • Muzium Kesenian Muslihat
 • Bandar SnoWalk
 • Little India
 • Jalan Warisan Bandar Klang
 • Tanjung Harapan
 • Galeri Diraja Sultan Abdul Aziz
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Aerobus

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Klang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Klia2 ke Klang secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/klia2-to-klang

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/klia2-a-klang

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Klang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Klia2 ke Klang

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Klia2 ke Klang mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Klia2 ke Klang dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Klia2 ke Klang

  Perjalanan dengan selamat dari Klia2 ke Klang semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Klia2 ke Klang, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Klia2 ke Klang.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Klia2 ke Klang, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Klang apabila membuat perjalanan dari Klang.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Klang

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡