Bas Dari Klia2 ke Klang


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 25-Apr-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Klang

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 15:00 23:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Fakta Ringkas Klia2 ke Bas Klang

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 juga dikenali sebagai Klia2 dibina untuk menyediakan pengangkutan yang lancar untuk kedua-dua penerbangan tempatan dan antarabangsa. Manakala, Klang pula diiktiraf sebagai bandar diraja Malaysia yang mempunyai infrastruktur bersepadu. Ia merupakan bandar berkembang yang tersedia dengan pelbagai kemudahan sosial.

Pelbagai jenis penumpang tiba di Klia2 dan menuju ke Klang dengan menaiki pengangkutan pilihan mereka. Jarak perjalanan dari Klia2 ke Klang adalah sejauh 57 km dan dapat diakses oleh bas secara laluan terus. Secara amnya, jika ingin menggunakan pengangkutan dari Klia2, pengunjung boleh memilih pelbagai jenis bas. Selain itu, keadaan jalan raya yang baik membuatkan perjalanan bas selama satu jam menjadi selesa.Klia2 ke Perkhidmatan Bas Klang

Klia2 ke Klang merupakan salah satu laluan paling banyak digunakan di Malaysia dan digunakan oleh ramai pelancong dan imigran yang menuju ke Klang dari lapangan terbang. Aerobus ialah salah satu syarikat bas yang popular dan menyediakan banyak bas di laluan ini, dan membawa penumpang pada setiap hari. Bas pertama bermula pada 5:00 pagi dan bas terakhir berlepas pada 11:30 malam dari Klia2. Tiket-tiket bas dari Klia2 ke Klang boleh ditempah dengan harga lebih kurang RM 13. Ia kerana perkhidmatan bas memberi penjimatan kos berbanding dengan pengangkutan lain.

Kemudahan di Klia2

Klia2 mempunyai beberapa perkhidmatan lengkap untuk semua jenis pelancong. Beberapa kemudahan yang terdapat di Klia2 adalah seperti:

 • Kaunter Tiket Bas
 • Kaunter tempahan Teksi
 • Ruang Rehat Eksklusif Plaza
 • Bilik-bilik solat
 • Perkhidmatan perubatan
 • Kaunter tukaran wang asing
 • Tandas
 • Pusat maklumat pelancongKawasan Jemput & Hantar Penumpang

Bas Klia2 tidak terhad kepada penumpang untuk ke lapangan terbang antarabangsa tetapi juga berfungsi sebagai tempat menaiki bas utama di Malaysia. Ia merupakan tempat yang sibuk sepanjang hari. Bas dari Klia2 ke Klang berada dalam keadaan baik dan rruang dalaman yang bersih serta mempunyai susunan tempat duduk selesa. Kebanyakan bas membawa penumpang terus / tanpa henti ke Klang, di mana penumpang biasanya menaiki bas dari Klia2 dan turun di Bukit Tinggi (tempat menurunkan penumpang). Memandangkan jarak perjalanan dari Klia2 ke Klang adalah pendek, perkhidmatan bas menyediakan satu lokasi yang sama untuk tujuan jemput dan hantar penumpang. Aerobus menyediakan perkhidmatan bas tanpa henti di laluan ini dan memberi jaminan untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang pantas dan selamat pada setiap masa.

Aktiviti menarik di Klang

Klang mempunyai pelbagai tarikan yang boleh diterokai dengan perlahan-lahan. Selain dari pusat-pusat membeli-belah terkenal di Klang, ia juga menyediakan pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan seperti:

 • Muzium Kesenian Muslihat
 • Bandar SnoWalk
 • Little India
 • Jalan Warisan Bandar Klang
 • Tanjung Harapan
 • Galeri Diraja Sultan Abdul AzizMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Klang ke Klia2.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Klia2

Klang


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA2 ke Klang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.