Bas Dari Klia2 ke Penang


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 27-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Penang

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Starmart Express 00:45 13:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari KLIA2 ke Pulau Pinang dengan Bas (MY)

KLIA2 merupakan destinasi paling kerap dikunjungi pada waktu cuti di Malaysia. Ia terletak di Daerah Sepang, Selangor kira-kira 45 km ke selatan pusat bandaraya Kuala Lumpur. Lapangan terbang ini adalah sebahagian daripada KLIA Aeropolis dan terdiri daripada dua terminal utama. Salah satunya adalah Bangunan Terminal Utama dan yang kedua ialah Terminal Baru 2, yang juga dikenali sebagai KLIA2. Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA 2) terletak kurang 2km dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Lapangan Terbang Malaysia KLIA 2 menghubungkan syarikat penerbangan tambang murah dengan syarikat penerbangan penumpang legasi dengan sambung transit lancar ke destinasi dunia yang diidamkan. Sambungan Express Rail Link baru dibina untuk menghubungkan KLIA ke KLIA2. Perkhidmatan bas yang disediakan memberi penumpang keselesaan dan kemudahan untuk menuju ke destinasi mereka. Manakala Pulau Pinang adalah negeri di barat laut Malaysia yang terdiri daripada tanah besar Seberang Perai dan Pulau Pinang. Di bahagian pulau terletaknya ibu negeri iaitu George Town yang menempatkan tarikan menarik seperti bangunan penjajah Fort Cornwallis, rumah suka kaum Kongsi Cina Khoo dan Masjid Kapitan Keling. Perkhidmatan bas yang disediakan dari KLIA2 memberi penumpang kemudahan dan pilihan paling menjimatkan untuk bergerak ke destinasi mereka. Setiap hari, orang berulang-alik dari KLIA@ ke Pualu Pinang dengan menaiki bas.

Jarak antara KLIA2 ke Pulau Pinang adalah kira-kira 397 km. Masa yang di ambil dengan menaiki bas untuk perjalanan sejauh ini adalah selama 5 jam 30 minit, bergantung keadaan lalu lintas. Harga tiket bas untuk perjalanan ini bermula dari RM 56 hingga RM 65. Bas pertama bergerak dari KLIA2 pada 12.45 tengahari dan bas terakhir bertolak pada jam 8.30 malam.

Perkhidmatan bas terkenal yang disediakan dari KLIA2 ke Pulau Pinang :

  • Starmart ExpressTempat menaiki bas di KLIA2 terletak di lokasi mudah di:

  • Hab Pengangkutan (aras 1 di pintu pusat membeli-belah gateway@klia2)Gateway@klia2 ialah satu kompleks membeli-belah bersepadu yang terhubung dengan bangunan utama terminal KLIA2. Hab pengangkutan di Gateway@klia2 menghubungkan KLIA2 dengan KLIA Ekspres dan Perkhidmatan Transit KLIA serta terdapat tempat mengambil dan menurunkan penumpang khas untuk bas, teksi, kenderaan sewa dan pengangkutan peribadi. Memilih untuk menaiki bas merupakan cara paling menjimatkan untuk bergerak dari KLIA2 ke mana-mana destinasi lain. Memilih menaiki teksi atau keretapi laju juga agak mahal. Tempat ketibaan di Pulau Pinang terletak di lokasi mudah di :

  • Penang Sentral (Butterworth)Kedua-dua tempat berlepas dan tempat ketibaan mudah di akses dengan pelbagai bentuk pengangkutan.

Kesemua perkhidmatan bas ini bertujuan untuk memberi penumpang keselesaan serta pengalaman yang menyenangkan sepanjang perjalanan. Antara beberapa perkhidmatan terbaik yang ditawarkan oleh bas ini termasuk:

  • Tempat duduk boleh baring
  • Bas berhawa dingin
  • Ruang kaki yang luasUntuk menjimatkan masa dan tenaga, membeli tiket bas secara dalam talian adalah lebih mudah dan memberi perjalanan yang selesa.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Penang ke Klia2.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Klia2

Penang


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Penang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.