Sindo Ferry

Amazing discounts when you book round trips! Get 50% OFF - Use Code: RBFERRY

Sindo Ferry Laluan-laluan Feri & Waktu Perjalanan

1
2

Tempahan Tiket Sindo Ferry

Sindo Ferry, salah satu pengendali feri terbaik di Asia Tenggara, mula beroperasi pada tahun 2011. Sejak itu, ia sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan feri yang selesa, cekap bahan api, dan lebih cepat kepada pelancong di rantau ini. Anda boleh memilih daripada 16 feri yang diselenggara dengan baik semasa menempah tiket Sindo Ferry.

Anda boleh membeli tiket feri secara dalam talian untuk pengendali ini di tapak web dan aplikasi mudah alih redBus Malaysia. Tapak web ini juga menyediakan maklumat terperinci mengenai jadual Sindo Ferry untuk anda dan membolehkan anda menempah tiket feri ke Batam Centre, Terminal Feri Sekupang, Waterfront City, Tanjung Balai (Karimun) dan Tanjung Pinang (Pulau Bintan). Anda juga boleh melihat laluan feri yang popular yang dioperasikan oleh pengendali dan harga setiap feri supaya anda tidak kehabisan pilihan semasa memilih perjalanan feri yang sempurna.

Laluan dan Waktu Sindo FerryLaluan Feri Sindo


Jadual Sindo Ferry yang disebutkan tertakluk kepada pengesahan. Kebanyakan armada yang ditawarkan oleh pengendali ini beroperasi di antara Singapura dan Indonesia setiap hari. Walau bagaimanapun, anda mungkin menemui feri yang beroperasi hanya pada hari bekerja sementara beberapa feri beroperasi hanya pada hujung minggu dan cuti umum. redBus memudahkan pelancong untuk memilih perjalanan feri yang betul dengan memaparkan senarai feri yang tersedia hanya pada tarikh perjalanan yang dipilih. Jangan lupa beli tiket ferry online secara seawal mungkin untuk tambang termurah.

Kemudahan yang Ditawarkan oleh Sindo Ferry

Sindo Ferry terkenal dengan kemudahan canggih dan usahanya untuk meningkatkan keselesaan penumpang. Tidak kira laluan mana yang anda pilih antara Singapura dan Indonesia, anda pasti akan menikmati pelayaran dengan feri mereka. Kira-kira 150 hingga 300 penumpang boleh menaiki feri ini pada satu masa. Tempat duduk yang selesa, teknologi feri moden, dan perkhidmatan segera adalah antara kelebihan pengendali feri ini. Anda juga akan mendapati kakitangannya yang mahir sentiasa bersedia untuk membantu penumpang.


Sindo_ferry_scheduleTempahan Secara Online Sindo Ferry di redBus

Anda boleh menempah tiket Sindo Ferry secara online dari Singapura ke Indonesia dan sebaliknya di tapak web atau aplikasi redBus, Malaysia. Paling penting, seseorang boleh menempah tiket feri online dalam talian dengan tambang termurah di redBus.

Anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah ini:

  • Buka redBus Ferry di desktop atau telefon mudah alih anda atau muat turun aplikasi, redBus Ferry
  • Taip sumber dan destinasi anda dan klik 'cari' untuk mencari feri bagi laluan ini.
  • Anda akan melihat senarai feri tersedia bersama jadual, harga feri, dan maklumat menaiki kapal.
  • Gunakan pilihan penapis untuk melihat semua feri yang tersedia oleh pengendali ini.
  • Pilih feri yang paling sesuai berdasarkan pilihan anda dan pergi ke gerbang pembayaran.

Selepas ini, anda perlu membayar harga tiket feri online melalui kad debit, kad kredit, atau kaedah perbankan net. Dengan redBus, anda juga dapat boleh mendapat tawaran hebat dan merebut tawaran dalam pelbagai acara semasa menempah tiket Sindo Ferry secara online.

Jadual Sindo Feri

Harbourfront Centre to Batam Centre (SG time)Harbourfront Centre to Sekupang Ferry Terminal (SG time)Tanah Merah to Batam Centre (SG time)
08:00, 09:00, 10:2008:3010:20
12:00, 13:2010:00, 11:0012:30
14:50 - Only on Weekends 14:10, 17:3014:30
16:10, 17:20, 18:30, 20:45, 21:50 18:10, 19:3016:20

Sindo Ferry Ferry Ticket Prices and Schedule

Singapore
0 jam 0 minit
Batam
Ferry schedule
Feri Pertama:08:00 AM
Feri Terakhir:09:50 PM
Batam
0 jam 0 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:06:00 AM
Feri Terakhir:08:20 PM
Singapore
47 jam 45 minit
Tanjung Pinang
Ferry schedule
Feri Pertama:11:00 AM
Feri Terakhir:05:10 PM
Tanjung Balai
3 jam 0 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:07:30 AM
Feri Terakhir:02:00 PM
Singapore
1 jam 0 minit
Tanjung Balai
Ferry schedule
Feri Pertama:11:40 AM
Feri Terakhir:06:20 PM
Tanjung Pinang
49 jam 6 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:06:45 AM
Feri Terakhir:01:30 PM
Bintan
3 jam 0 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:06:45 AM
Feri Terakhir:01:30 PM
Singapore
1 jam 0 minit
Bintan
Ferry schedule
Feri Pertama:11:00 AM
Feri Terakhir:05:10 PM

Perkhidmatan Sindo Ferry

Sindo Ferry menawarkan pelbagai perkhidmatan feri dalam talian untuk penumpang. Syarikat feri ini membuat usaha tanpa henti untuk memastikan perkhidmatan yang selesa dan cepat untuk penumpang. Sindo Ferry Service mempunyai kakitangan terlatih yang melayani penumpang untuk waktu yang sangat lama. Pesanlah Sindo Ferryuntuk mencipta pengalaman pelayaran hebat di mana-mana laluan Singapura-Indonesia. 

Tempahan Tiket Sindo Ferry dalam talian di redBus

Untuk melancong dengan Sindo Ferry, log masuk ke redBus.sg dan tempah tiket feri online anda di mana sahaja di Singapura atau Indonesia. Yang mesti anda buat ialah memilih destinasi yang diinginkan dan memilih feri dan masa yang sesuai dari senarai. Pelancong dan menempah tiket Sindo Ferry dengan membuat pembayaran melalui kad debit, kad kredit, dan perbankan bersih di redBus. Penumpang juga boleh mendapat tawaran istimewa jika berlaku. 

Feri Kemudahan

Personal TV

Cabin Attendant

Restaurant

Food

Soalan Lazim

Berapa awal kita perlu sampai ke terminal?
Pintu imigresen ditutup 20 minit sebelum waktu berlepas. Adalah lebih baik untuk sampai ke terminal feri sekurang-kurangnya 60 minit sebelum berlepas. Sekiranya hujung minggu atau cuti umum, anda boleh merancang untuk sampai sekitar 90 minit sebelum waktu berlepas untuk mengelakkan orang ramai di terminal.
Bolehkah saya mendapat bayaran balik jika saya membatalkan tempahan atau tiket saya?
Sekiranya anda sudah mengambil pas masuk, anda tidak akan dapat membatalkan tiket dan mendapatkan bayaran balik.
Adakah haiwan peliharaan dibenarkan menaiki kapal semasa perjalanan dengan Sindo Ferry?
Tidak, Sindo Ferry membenarkan anda melakukan perjalanan dengan haiwan peliharaan kerana peraturan tertentu.
Berapakah harga tiket Sindo Ferry?
Harga tiket Sindo Ferry berbeza-beza berdasarkan jenis feri yang anda pilih untuk melakukan perjalanan dan laluan yang anda lalui. Anda akan mendapat harga yang tepat di redBus setelah memilih laluan.
Laluan feri yang dilalui oleh Sindo Ferry?
Hampir semua laluan feri antara Singapura dan Indonesia dilakukan oleh Sindo Ferry. Beberapa laluan utama termasuk: Harbourfront ke Batam Center, Harbourfront ke Terminal Feri Sekupang, Harbourfront ke Waterfront, Tanah Merah ke Tanjung Pinang.
Berapakah harga tiket Sindo Ferry ke Batam?
Sindo Ferry mengendalikan beberapa feri setiap hari dari Singapore Harbourfront Centre ke Pulau Batam. Terdapat banyak perjalanan pergi dan balik setiap hari ke dan dari Batam untuk memastikan kemudahan dan fleksibiliti. Untuk seorang, tiket satu hala untuk pergi ke Batam melalui Sindo Ferry akan dikenakan bayaran sebanyak MYR 51.86 dan MYR 36.66 untuk kanak-kanak di bawah umur 12 tahun, dengan berhenti di Batam Centre, Sekupang, dan Waterfront. Tiket dua hala akan dikenakan bayaran dua kali ganda dari jumlahnya; MYR 103.67 untuk dewasa dan MYR 74 untuk kanak-kanak.
Adakah perkhidmatan Sindo Ferry tersedia dari Harbourfront?
Ya, banyak perkhidmatan feri tersedia dari Harbourfront, dengan perjalanan yang berasingan dilakukan setiap satu jam dari jam 08:00 hingga 22:00. Harbourfront Center menawarkan ruangan menunggu yang selesa dan tempat letak kenderaan yang mencukupi untuk pengunjung, dan tiket Sindo Ferry boleh dibeli untuk feri yang berasal dari Singapore Harbourfront di kaunter eksklusif Sindo Ferry.
Adakah Sindo Ferry mesra kerusi roda?
Ya, Sindo Ferry mesra kerusi roda. Sekiranya anda memerlukan bantuan dengan formaliti imigresen atau bantuan semasa menaiki atau turun feri, pegawai khidmat pelanggan akan membimbing dan membantu anda. Anda dinasihatkan untuk berhubung dengan penyedia perkhidmatan feri sekurang-kurangnya beberapa hari sebelum melakukan perjalanan dengan Sindo Ferry jika anda memerlukan kerusi roda, dan mereka akan memastikan bahawa anda mempunyai pengalaman perjalanan yang selamat dan bebas dari masalah.
Adakah selamat melancong ke luar negara menggunakan Sindo Ferry?
Ia 100% selamat untuk melancong melalui Sindo Ferry. Armada Sindo Ferry dikendalikan secara berkala dan menjalani pemeriksaan untuk memastikan perjalanan yang selamat. Beberapa langkah berjaga-jaga kerana Covid-19 diambil, seperti pemeriksaan suhu harian untuk kakitangan dan anak kapal dan pembersihan sanitasi berkala untuk semua kawasan yang dapat diakses bagi memastikan pengalaman yang bersih. Pelancong juga diminta untuk mengisytiharkan semua sejarah perjalanan terdahulu dan disaring sebelum masuk untuk memastikan terdapat risiko minimum menggunakan Sindo Ferry.
Saya menempah tiket Sindo Ferry di redBus. Bolehkah saya memindahkan tiket Sindo Ferry saya kepada orang lain?
Tidak, tiket tidak boleh dipindah milik. Jadi, anda tidak boleh memindahkan tiket Sindo Ferry anda kepada orang lain.
Berapa lamakah perjalanan dari Singapura ke Batam dengan Sindo Ferry?
Perjalanan dari Singapura ke Batam dengan Sindo Ferry mengambil masa sekitar 55 hingga 65 minit.
Bolehkah saya menaiki Sindo Ferry dari Tanah Merah untuk ke Batam Centre?
Pada waktu ini, semua feri Sindo Ferry bertolak dari terminal feri Tanah Merah ke terminal feri Batam Centre. Jadi, ya, anda boleh menaiki Sindo Ferry dari Tanah Merah untuk ke Batam Centre.
Apakah waktu operasi Feri Sindo?
Waktu operasi adalah berubah-ubah untuk setiap terminal feri dan anda boleh menyemak halaman rasmi untuk maklumat lanjut. Pusat Harbourfront : 06:30 hingga 2130 Terminal Feri Tanah Merah : 07:30 hingga 18:20 Terminal Feri Pusat Batam : 05:00 hingga 20:40 Terminal Feri Sekupang : 05:00 hingga 18:30 Terminal Feri Waterfront : 12:00 hingga 13:30 Terminal Feri Tanjung Balai : 06:30 hingga 14:00 Terminal Feri Tanjung Pinang : 06:00 hingga 17:00
Adakah Sindo Ferry beroperasi hari ini?
Ya, Sindo Ferry beroperasi pada 14-04-2024(UTC).

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar nominal pemuliharaan caj seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Fi (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman-taman tersebut, serta menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pengunjung.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Kumpulan umurMYKAD pemegangBukan Pemegang MYKAD
DewasaRM 5 RM 30
Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun)RM 2RM 15
Warga emas berumur (60 tahun ke atas)RM 2RM 15
DilumpuhkanFreeFree