• Daftar Masuk/Daftar

Feri Dari Batam ke Singapore


Perkhidmatan Feri Batam ke Singapore

Jangkaan Perjalanan Feri
Feri berlepas dari
Feri tiba di
Perkhidmatan Feri Harian
Tiket Feri Paling Murah
:
:
:
:
:
1 jam 58 minit
Batam
Singapore
131
SGD 34

Jarak dengan Feri Batam ke Singapore

Feri Terawal
:
06:00 AM
Feri Terakhir
:
08:35 PM
Syarikat Feri
:
5

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
 • operator-logo
  Sindo Ferry
 • operator-logo
  Horizon Fast Ferry
 • operator-logo
  Batam Fast
 • operator-logo
  Majestic Fast Ferry

Keperluan Dokumen Perjalanan

Pengembara antarabangsa perlu membawa pasport dengan sekurang-kurangnya 6 bulan sah laku dan tiket pergi balik atau Sehala untuk meneruskan perjalanan ke negara lain.


Feri Batam ke Singapore

Orang dari Batam pergi ke Singapura pada hujung minggu untuk menikmati beberapa hari di negara kota. Tiada laluan darat terus dari Batam ke Singapura. Cara terbaik ialah feri Batam ke Singapura. Feri ke Singapura beroperasi dari terminal feri Batam Centre ke dua terminal feri di Singapura. Feri ini dikendalikan oleh syarikat yang berbeza dan tersedia pada semua hari dalam seminggu. Ketersediaan tiket feri online adalah mudah untuk semua. Perjalanan feri akan lebih murah, terutamanya apabila anda menempah tiket pergi balik feri Singapura ke Batam bersama-sama.

Mengenai Batam

Batam adalah bandar terbesar di Kepulauan Riu dan merupakan kumpulan tiga pulau. Ia adalah pusat perdagangan bebas di rantau Singapura-Malaysia-Indonesia. Ia terletak sekitar 20 km selatan Singapura dan 25 km dari Johor, Malaysia. Persekitaran yang tenang dan damai di pantainya menarik pelancong ke tempat ini. Bandar ini mempunyai iklim tropika dengan suhu purata 26-32 darjah Celsius. Wilayah ini mempunyai musim basah atau kering dengan musim pertama dari November hingga April di mana kelembapan kekal dalam julat 80-96%. Setiap bahagian pulau mempunyai tempat menarik untuk dilawati atau perkara yang perlu dilakukan. Bandar ini selamat untuk perjalanan dan mempunyai mod pengangkutan berbeza yang tersedia untuk bergerak.

Mengenai Singapura

Singapura adalah sebuah negara kota terkenal yang menarik berjuta-juta pelancong setiap tahun. Lebih mudah bagi orang di negara jiran seperti Malaysia dan Indonesia untuk melawat Singapura pada hujung minggu dan kembali untuk memulakan minggu mereka yang baru. Singapura ialah sebuah bandar dengan 64 pulau yang bersambung. Kebanyakan tarikan pelancong yang terkenal tersebar di seluruh pulau ini. Feri Batam ke Singapura adalah laluan sibuk yang membawa beberapa pelancong setiap minggu. Singapura mempunyai keadaan cuaca yang sama seperti Batam dan Malaysia.

Perkara yang boleh dilakukan di Singapura

 • Lawati Universal Studios: Mini-Hollywood ini mempunyai beberapa tunggangan mencabar dan zon bertema untuk menghiburkan orang ramai dari semua peringkat umur. Jangan lepaskan perjalanan ke Mesir purba atau Hollywood Walk of fame.
 • Safari Malam di Taman Hidupan Liar Nocturnal: Masuki dunia spesies malam ini yang paling sesuai dikunjungi pada waktu malam. Terdapat 2500 haiwan daripada 150 spesies di taman ini. Laluan yang mesti dilawati ialah Leopard Trail dan Fishing Cat Trail.
 • Berjalan di sekitar Gardens By The Bay: Tanah ajaib ini mempunyai air terjun dalaman tertinggi di dunia di Cloud Forest Dome. Supertree Grove yang ikonik kelihatan indah pada waktu malam. Walaupun taman luar adalah percuma untuk semua, Skyway dan konservatori mempunyai bayaran masuk untuk orang dewasa dan kanak-kanak.
 • Cuba nasib anda di Marina Bay Sands Casino: Ini adalah tempat terbaik untuk menikmati mini-Las Vegas di Singapura. Ia bukan sahaja salah satu keajaiban seni bina yang terkenal tetapi juga menempatkan salah satu candelier terbesar di dunia.

Perkhidmatan Feri antara Batam dan Singapura

Feri Batam ke Singapura beroperasi terutamanya dari Batam ke Tanah Merah dan Batam ke Harbourfront. Feri Batam ke Harbourfront mengambil masa 1 jam 10 min manakala laluan lain mengambil masa satu jam. Semasa menyemak jadual terminal feri Harbourfront, kita mesti ingat bahawa Batam ketinggalan satu jam daripada waktu standard Singapura. Feri ke Singapura akan menjadi kelas ekonomi dengan tempat duduk yang selesa. Terdapat beberapa pelayaran setiap hari dari setiap terminal.

Tiket feri dalam talian berharga MYR 230.25, termasuk tiket pergi balik dari terminal feri Harbourfront ke Batam atau terminal lain mengikut pilihan anda. Perlu diingatkan juga bahawa tiket pergi balik hendaklah untuk feri tiket dari Harbourfront ke Batam jika anda memilih untuk tiba di terminal ini untuk perjalanan seterusnya. Anda boleh membeli tiket ferry online di redBus dan melarikan diri daripada beratur panjang di terminal feri.

dan Menurun Tempat

 • Menaikimenaiki kapal : Terminal feri Batam Center, Terminal Harbour Bay, Waterfront City, dan Sekupang.
 • Tempat turun: Terminal feri Tanah Merah, terminal Harbourfront Centre

Operator Feri Popular untuk Batam ke Singapura

Perkhidmatan feri dari Batam ke Singapura semuanya dikendalikan oleh tiga syarikat feri.

Book Tiket Feri untuk Batam ke Singapura menggunakan redBus

Beli tiket ferry online dengan redBus pada tambang termurah. Anda boleh menempah tiket pada kadar yang berpatutan dan mendapatkan tawaran dan diskaun lain.

 • Untuk menempah tiket, isikan titik permulaan dan destinasi seperti Batam dan Singapura.
 • Pilih tarikh seterusnya dan tarikh pulang, kerana tiket yang disediakan adalah tiket pergi balik.
 • Tekan butang carian untuk melihat feri tersedia pada tarikh tertentu.
 • Klik pada butang 'Lihat Butiran' feri yang dipilih.
 • Pilih feri mengikut masa yang dipaparkan untuk perjalanan seterusnya, pilih yang sama untuk perjalanan pulang, dan klik pada butang 'Teruskan'.
 • Berikan butiran penumpang dan teruskan pembayaran.
 • Bayar tiket menggunakan mana-mana mod pembayaran dan terima tiket anda dalam peti masuk dan SMS anda.

Feri Batam ke Singapore

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar caj pemuliharaan nominal seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Yuran (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman, dan untuk menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pelawat.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.


Yuran Taman Laut untuk Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 5

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 2

Kurang Upaya - Percuma


Yuran Taman Laut untuk Bukan Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 30

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 15

Kurang Upaya - Percuma


Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.


Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket feri dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah feri dari Batam ke Singapore?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali feri pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali feri di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).Yuran Terminal

Pelancong perlu membayar yuran terminal nominal selain harga tiket feri ke terminal feri di Indonesia dan Singapura. Yuran terminal ini berbeza-beza mengikut negara dan perlu dibayar kepada pengendali terminal di terminal feri. Walaupun terdapat caj tambahan dan harga puncak, yuran terminal ini perlu dibayar di terminal kecuali dinyatakan sebaliknya, seperti yang termasuk dalam tiket feri. Disarankan agar anda menyemak inklusif tiket apabila membuat tempahan tiket feri dalam talian. 

Yuran Berlepas Penumpang Singapura (SPDF) 

Bagi semua perjalanan feri yang berlepas dari Harbourfront Centre atau Tanah Merah Ferry Terminal di Singapura sebagai sumber, Yuran Berlepas Penumpang Singapura sebanyak SGD10 setiap orang adalah terpakai.

Yuran Terminal Untuk Perjalanan Feri Dari Batam 

Bagi perjalanan feri yang berlepas dari Batam Centre, Sekupang dan Waterfront - Batam Terminal Fee sebanyak Rp65,000 atau SGD7 dikenakan kepada setiap orang.


Laluan Feri Popular di Malaysia


Operator Feri Popular di Malaysia


Do you want to exit reschedule flow?

¡