Batam Fast

Amazing discounts when you book round trips! Get 50% OFF - Use Code: RBFERRY

Batam Fast Laluan-laluan Feri & Waktu Perjalanan

1
2

Batam Fast Ferry Ticket Prices and Schedule

Batam
0 jam 0 minit
Pasir Gudang
Ferry schedule
Feri Pertama:06:30 AM
Feri Terakhir:04:20 PM
Pasir Gudang
0 jam 0 minit
Batam
Ferry schedule
Feri Pertama:08:00 AM
Feri Terakhir:06:30 PM
Singapore
0 jam 0 minit
Batam
Ferry schedule
Feri Pertama:07:40 AM
Feri Terakhir:09:40 PM
Batam
2 jam 10 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:06:00 AM
Feri Terakhir:08:30 PM
Desaru
1 jam 30 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:05:15 PM
Feri Terakhir:05:30 PM
Singapore
1 jam 30 minit
Desaru
Ferry schedule
Feri Pertama:08:30 AM
Feri Terakhir:08:30 AM
Singapore
0 jam 45 minit
Johor Bahru
Ferry schedule
Feri Pertama:10:40 AM
Feri Terakhir:10:40 AM
Johor Bahru
0 jam 45 minit
Singapore
Ferry schedule
Feri Pertama:04:00 PM
Feri Terakhir:04:00 PM

Tempahan Tiket Batam Fast

Feri Batam Fast bermula pada tahun 1985 dengan hanya dua feri penumpang. Feri ini beroperasi antara Pulau Batam dan Singapura dan boleh memuatkan sekitar 60 hingga 70 penumpang dalam satu perjalanan. Hari ini, Batam Fast adalah pilihan pengangkutan yang terkenal untuk ramai orang. Operator kini mempunyai 26 feri yang beroperasi di beberapa laluan. Feri Singapura ke Batam masih sangat popular, tetapi anda juga boleh menempah feri ke Malaysia dan laluan tempatan di sekitar Indonesia. Feri Batam Fast beroperasi setiap hari dan digunakan oleh orang yang melancong untuk bekerja dan oleh pelancong yang menikmati pengalaman baharu.


Perkhidmatan Feri Batam Fast

Batam Fast terkenal dengan feri mewah di kedua-dua laluan tempatan dan rentas sempadan. Feri penumpang dari Batam Fast berkelajuan tinggi dan boleh didapati beberapa kali pada siang hari. Pengendali feri juga popular di kalangan penduduk tempatan dan pelancong untuk kapasiti tempat duduk di setiap feri. Sebuah feri Batam Fast boleh membawa antara 140 hingga 338 penumpang sekaligus. Nombor sebenar bergantung pada bot feri yang anda tempah. Jika anda melihat jadual feri Batam Fast, anda akan mendapati bahawa feri dari Batam Centre tersedia pada waktu pagi. Feri pertama bertolak pada pukul 6:00 pagi Feri Batam Fast dari terminal lain seperti Nongsapura dan Tanah Merah bertolak lewat pada hari itu. Feri boleh didapati di pelbagai laluan di Indonesia, Singapura dan Malaysia sepanjang hari.tiket_feri_batamIni adalah feri berkelajuan tinggi ke dan dari Tanah Merah, Harbour Bay, Desaru , HarbourFront dan Nongsapura dan mengambil masa kira-kira 40 hingga 50 minit sahaja. Di sesetengah laluan, feri Batam Fast mungkin mengambil masa lebih sejam. Harga tiket bergantung pada laluan, tetapi tiket feri Batam Fast adalah berpatutan. Ia termasuk yuran terminal dan yuran pentadbiran. Paling penting, anda boleh membeli beli tiket ferry online dalam talian dan mengelakkan tergesa-gesa menempah tiket ferry online pada saat-saat akhir.


Kemudahan

Feri Batam Fast mempunyai banyak kemudahan untuk memudahkan perjalanan untuk semua penumpang. Kemudahan ini termasuk dalam tempahan feri Batam Fast anda. Anda boleh melakukan perjalanan dengan selesa dari satu lokasi ke lokasi lain menaiki feri ini. Jika anda ingin menaiki feri yang mewah, Batam Fast akan menawarkan ruang dalaman berhawa dingin untuk perjalanan yang menyenangkan. Terdapat juga tempat duduk mewah disediakan untuk setiap penumpang. Anda boleh memilih tempat duduk kelas ekonomi atau tempat duduk yang lebih selesa untuk perjalanan anda. Semasa dalam perjalanan, anda tidak akan berasa bosan walau sesaat kerana Batam Fast menawarkan video dalaman untuk menghiburkan anda!

Feri Batam Fast dilengkapi dengan kemudahan moden yang membolehkan mereka bergerak dengan lancar di atas air dan memastikan perjalanan yang santai. Terdapat kawalan navigasi pusat di setiap bot feri. Jika anda ingin menikmati perjalanan yang mewah dan peribadi, anda boleh memilih bilik VIP di atas feri. Feri Batam Fast juga akan mempunyai kaunter bar yang lengkap. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang kemudahan atau ingin mendapatkan bantuan khas, anda boleh menggunakan hubungan feri Batam Fast untuk bercakap dengan kakitangan sokongan.


Laluan Popular

Feri Batam Fast boleh didapati di pelbagai laluan. Ia merupakan pilihan pengangkutan yang popular antara Indonesia, Singapura dan Malaysia. Anda boleh menempah feri Singapura ke Batam jika anda ingin melancong ke Indonesia. Feri boleh didapati di laluan rentas sempadan hampir setiap hari. Anda juga boleh memilih feri Batam Fast untuk perjalanan ke lokasi berdekatan di Indonesia atau Singapura. Feri boleh didapati di laluan popular seperti laluan Batam Fast Tanah Merah dan laluan Batam Centre sepanjang tahun, kecuali apabila hujan lebat pada musim monsun.

Lihat senarai berikut untuk mencari laluan terbaik untuk menempah feri:

 • Pusat Batam ke Tanah Merah
 • Sekupang ke Tanah Merah
 • Sekupang ke HarbourFront
 • Harbour Bay ke Tanah Merah
 • Harbour Bay ke HarbourFront
 • Nongsapura ke Tanah Merah
 • Batam Centre ke Harbour Bay
 • Nongsapura kePusat Batam

Terminal Feri Popular

Terdapat beberapa terminal feri di mana feri Batam Fast berhenti. Ini termasuk:

 • Terminal Feri Batam Centre Terminal
 • Feri Nongsapura Terminal Feri
 • Tanah Merah Terminal
 • Feri Sekupang Terminal Feri
 • Harbour Bay Terminal
 • Desari Feri Terminal 

ke setiap terminal ini membawa penduduk tempatan dan pelancong yang ingin melawat kawasan itu dan menerokai kawasan sekitar.

Terminal Feri Pusat Batam adalah pelabuhan sibuk yang berfungsi sebagai pintu masuk ke Malaysia dan Singapura. Apabila anda turun ke sini, anda boleh melawat Jambatan Barelang, Pantai Nongsa atau Pantai Nongsa, Pantai Viovio atau Pantai Viovio, yang terkenal dengan kemudahan sukan airnya, dan Taman Ocarina. Taman Botani Batam dan pantai Bale-Bale akan berdekatan dengan Terminal Feri Nongsapura.

Jika anda menaiki feri Batam Fast ke Terminal Feri Tanah Merah, anda boleh melawat Changi Beach Park atau menerokai Rumah Antik Katong. Untuk menerokai destinasi pelancongan utama di Singapura, Terminal Feri HarbourFront juga merupakan tempat yang baik untuk turun.

Terminal feri yang dilayan oleh feri Batam Fast adalah hab pelancongan dan menarik orang ramai dari pelbagai lokasi.Anda boleh menyemak jadual Batam Fast untuk perjalanan ke mana-mana terminal ini, dan menempah tiket feri online mengikut keselesaan anda.

Masa Perjalanan Batam Fast

LaluanMasa perjalanan dalam beberapa minitPerjalanan maksima setiap hari ke sana ke mari
HarbourFront Centre Ferry Terminal to / fro Batam Centre55-7011
HarbourFront Centre Ferry Terminal to / fro Sekupang40-504
Tanah Merah Ferry Terminal to / fro NongsaPura40-503

Alamat Pejabat

 • Batam ▶ Address: AMI Building, Jl. Martadinata Lot 02, Sekupang - Batam, Kepulauan Riau, Indonesia 29428

Tempahan Tiket Batam Fast dalam talian di redBus

Untuk melancong dengan Batam Fast, log masuk ke redBus.sg dan tempah tiket feri online anda di mana sahaja di Singapura atau Indonesia. Yang mesti anda buat ialah memilih destinasi yang diinginkan dan memilih feri dan masa yang sesuai dari senarai. Pelancong dan menempah tiket Batam Fast dengan membuat pembayaran melalui kad debit, kad kredit, dan perbankan bersih di redBus. Penumpang juga boleh mendapat tawaran istimewa jika berlaku. Beli tiket feri online dan jimat sehingga 50% dengan kod RBFERRY apabila anda menempah dengan kami!

Feri Kemudahan

Food For Sale

Fire Extinguisher

Toilet

Gps tracking system

Air conditioning

Luggage

Movie

CCTV

Central TV

M-ticket

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar nominal pemuliharaan caj seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Fi (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman-taman tersebut, serta menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pengunjung.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Kumpulan umurMYKAD pemegangBukan Pemegang MYKAD
DewasaRM 5RM 30
Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun)RM 2RM 15
Warga emas berumur 60 tahun ke atasRM 2RM 15
DilumpuhkanPercumaPercuma

Soalan Lazim

Berapakah harga tiket feri dari Batam ke singapura
Tiket feri Batam Fast dari Batam ke Singapura akan berharga hampir RM 129. Walau bagaimanapun, anda boleh menempah dengan redBus dan lebih jimat dengan tawaran diskaun 50% kami.
Di bandar manakah perkhidmatan feri Batam Fast beroperasi?
Anda boleh mendapatkan perkhidmatan feri Batam Fast di - Pulau Batam, Singapura, Batam, Sekupang dan Harbour Bay.
Adakah feri dari Batam ke Singapura sekarang?
Feri Batam ke Singapura tersedia setiap jam dan anda boleh menyemak jadual di redBus untuk menempah tiket feri dalam talian.
Adakah Batam Fast Ferry beroperasi hari ini?
Ya, Batam Fast Ferry beroperasi pada 14-04-2024(UTC).