Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay
janji kami
Fleksibiliti
jadilah pengguna yang bijak, tempah operator yang menawarkan polisi Pembatalan atau Penjadualan Semula dan jadikan rancangan anda se-fleksibel yang anda mahukan.
Bantuan 9am-10pm setiap hari
Bantuan disediakan 9am-10pm setiap hari melalui Self-Help, atau secara panggilan
Jaminan pembayaran
Redbus mempunyai standard keselamatan yang tertinggi dan menyimpan maklumat dan pembelian anda selamat dan terjamin.
Variasi Pilihan
130+ syarikat bas dan 4000+ Laluan di seluruh Malaysia & Singapura

Pembelian Tiket Feri Online dengan redBus

Di redBus, kami adalah pilihan utama anda untuk perkhidmatan pembelian tiket feri online yang lancar. Dengan lebih daripada 36 juta pelanggan yang berpuas hati di seluruh dunia, kami menawarkan pengalaman pembelian feri yang cemerlang ke beberapa pulau yang paling indah, termasuk Mersing, Langkawi, Perhentian, Koh Lipe, Kusu, Kapas, dan banyak lagi. Feri bukan sahaja adalah cara yang paling pantas tetapi juga cara yang paling menjimatkan bajet untuk mencapai harta tersembunyi ini di Malaysia dan kawasan sekitarnya.

Terokai Operator Terbaik untuk Tempahan Tiket Feri online di Malaysia

Kami telah bekerjasama dengan operator feri terbaik di Malaysia untuk memberikan anda pengalaman tempahan feri bertaraf dunia. Dari Bundhaya Speed Boat ke Feri Pasir Gudang, dan Feri Bluewater, kami mempunyai perjalanan feri anda tercakup dengan operator feri terbaik di Malaysia.

Tempah Tiket Feri online untuk Laluan Popular

Sama ada anda merancang pelarian tropika dari Mersing ke Tioman, lompatan pulau dari Kuala Kedah ke Langkawi,percutian dari Pasir Gudang ke Batam atau perjalanan yang damai dari Langkawi ke Koh Lipe,kami telah menyusun perjalanan anda. Semak jadual feri dan harga tiket kami untuk memastikan anda mempunyai maklumat yang paling tepat.

Dengan redBus, mendapatkan tiket feri online yang paling menjimatkan bajet untuk pengembaraan pulau anda tidak pernah semudah ini.

Proses Tempahan Tiket Feri Atas Talian yang Mudah

Proses tempahan tiga langkah kami direka untuk menjadikan tempahan tiket feri anda lebih mudah, hanya mengambil masa 5 minit dari mula hingga tamat:

 • Pilih titik keberangkatan dan ketibaan bersama dengan bilangan penumpang.
 • Layari pilihan feri yang tersedia, lengkap dengan harga tiket dan jadual.
 • Pilih yang sesuai dengan perancangan anda, buat pembayaran yang selamat, dan voilà - tiket feri atas talian anda sedia. Tiada lagi beratur panjang!

Lebih Murah Daripada Harga Tiket Feri Kaunteri

Tempahan tiket feri anda atas talian melalui redBus tidak hanya mudah tetapi juga menjimatkan kos. Kami tidak mengenakan sebarang bayaran tambahan untuk perkhidmatan kami, dan kami sering menawarkan diskaun tidak dapat ditandingi sehingga 50% untuk tempahan tiket feri atas talian. Ini bermakna anda boleh menikmati perjalanan yang menjimatkan bajet semasa menjelajahi destinasi pulau yang cantik. Rancang perjalanan anda dengan bijak bersama redBus Ferry.

Book Ferry Tickets Easily with redBus!

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh mendapatkan tiket feri termurah?

A: Anda boleh membeli tiket feri murah online dengan memuat turun apl redBus dan mendapatkan diskaun sehingga 50% dengan kod RBFERRY.

Bagaimana untuk membeli tiket feri?

A: Anda boleh menempah tiket feri di terminal feri atau melalui apl dan laman web tempahan tiket feri online. redBus adalah salah satu portal yang menyediakan anda dengan kemudahan tempahan tiket feri online pada harga yang rendah.

Adakah pasport diperlukan untuk perjalanan feri ke pulau-pulau berdekatan?

A: Semua pengembara perlu memiliki pasport dengan sah selama 6 bulan untuk menaiki feri ke Batam, Bintan, dan pulau-pulau lain yang merupakan sebahagian daripada sempadan antarabangsa. Selain itu, periksa syarat-syarat kemasukan sebelum merancang perjalanan anda.

Apa laluan feri yang paling popular?

A: Laluan feri paling popular di Malaysia termasuk Mersing ke Tioman, Pasir Gudang ke Batam, dan Kuala Kedah ke Pelabuhan Langkawi. Laluan lain termasuk Kuala Besut ke Pulau Perhentian, dan Langkawi ke Koh Lipe.

Adakah saya perlu mendaftar lebih awal untuk menaiki feri?

A: Anda perlu mendaftar sekurang-kurangnya setengah jam sebelum pada hari biasa dan 1 jam sebelum pada musim kemuncak seperti cuti sekolah atau hari perayaan.

Bagaimana cara untuk mendapatkan feri termurah?

A: Anda boleh menempah tiket feri murah di redBus Malaysia. Gunakan kod promosi feri RBFERRY dan dapatkan diskaun sehingga 50% untuk tempahan tiket feri.

Kehadiran Global kami
Redbus Statistik
PELANGGAN
36 M
redBus dipercayai oleh lebih 36 juta pelanggan yang gembira di dunia
PENGENDALI
3500
rangkaian lebih 3500 pengusaha bas di seluruh dunia
TIKET
220+ M
Lebih 220 juta perjalanan ditempah menggunakan Redbus

Do you want to exit reschedule flow?

¡