• Daftar Masuk/Daftar

Feri Dari Singapore ke Batam


Perkhidmatan Feri Singapore ke Batam

Jangkaan Perjalanan Feri
Feri berlepas dari
Feri tiba di
Perkhidmatan Feri Harian
Tiket Feri Paling Murah
:
:
:
:
:
15 jam 43 minit
Singapore
Batam
130
SGD 37

Jarak dengan Feri Singapore ke Batam

Feri Terawal
:
07:40 AM
Feri Terakhir
:
09:50 PM
Syarikat Feri
:
5

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
 • operator-logo
  Sindo Ferry
 • operator-logo
  Horizon Fast Ferry
 • operator-logo
  Batam Fast
 • operator-logo
  Majestic Fast Ferry
 • operator-logo
  Sindo Ferry Test

Keperluan Dokumen Perjalanan

Pengembara antarabangsa perlu membawa pasport dengan sekurang-kurangnya 6 bulan sah laku dan tiket pergi balik atau Sehala untuk meneruskan perjalanan ke negara lain.


Feri Singapore ke Batam

Batam adalah tempat yang pantas untuk dikunjungi warga Singapura. Feri Singapura ke Batam adalah cara termurah dan terbaik untuk sampai ke destinasi mereka. Pilihan popular ialah feri dari Harbourfront ke Pusat Batam. Mengikut jadual feri Singapura ke Batam, pelayaran disediakan setiap hari pada masa yang berbeza dari pagi hingga lewat petang. Feri ke Batam bermula dari dua terminal di Singapura dan tiba di mana-mana empat terminal di Batam. Paling penting, seseorang boleh membeli tiket feri online dengan tambang termurah di redBus.

Mengenai Singapura

Singapura, yang bermaksud Bandar Singa, adalah sebuah negara pulau dengan tanah besar dan sekumpulan 64 pulau yang lebih kecil. Walaupun sebuah negara kecil, Singapura adalah pusat kewangan dunia dan destinasi pelancongan yang popular. Terdapat banyak tarikan pelancong di sini di Singapura, termasuk Tapak Warisan Dunia- Taman Botani Singapura. Seseorang boleh dengan mudah menghabiskan beberapa hari atau percutian lanjutan di sini. Negara kota ini mempunyai iklim tropika dengan suhu, kelembapan dan hujan lebat yang sentiasa tinggi. Apa yang menjadikan tempat ini lebih menarik untuk pelancongan adalah kebersihannya, keselamatan pelawat, dan banyak keajaiban semula jadi dan buatan manusia di dalam dan sekitar.

Mengenai Batam

Batam, bandar terbesar di Kepulauan Riau di Indonesia, merupakan hab perindustrian dengan beberapa kilang. Ia juga merupakan salah satu destinasi pelancongan yang popular terutamanya di Malaysia dan Singapura. Batam juga merupakan pintu masuk ke pulau-pulau kecil lain di sekitar sini. Bandar ini terletak hanya 25 km dari Johor, Malaysia dan 20 km dari Singapura, menjadikannya percutian hujung minggu yang popular dari tempat-tempat ini. Pintu masuk utama ialah feri ke Batam dari Singapura dan Malaysia. Batam mempunyai iklim tropika dengan kelembapan yang tinggi dan suhu tetap antara 26-32 darjah. Walaupun keadaan ini, orang ramai suka menikmati pantai yang indah, menyertai pelbagai sukan air atau menikmati makanan.


Perkara yang boleh dilakukan di Batam

 • Sukan air seperti berkanu, berkayak, jet ski dan aktiviti mencabar lain seperti snorkeling. Aktiviti ini terdapat di beberapa resort di Batam.
 • Bersantai di Pantai Nongsa: Ini adalah pantai terbaik untuk menikmati bersantai di atas pasir. Orang ramai akan lebih kecil di sini jika dibandingkan dengan pantai lain.
 • Beli-belah di Pusat Beli-belah Nagoya Hill, pusat membeli-belah terbesar di pulau ini.
 • Lawati Kuil Maha Vihara Duta Maitreya: Orang ramai percaya bahawa membakar kemenyan di sini membawa tuah. Kuil ini mempunyai beberapa patung yang menakjubkan dan tanda zodiak yang diukir daripada batu.
 • Berbasikal di sepanjang pantai utara melalui pemandangan dan hutan rimbun untuk pengalaman unik. Orang ramai sering melawat kawasan popular, kawasan ini akan menjadi kurang sesak dan anda akan berpeluang melihat Takungan Duriangkang, di laluan sepanjang 30 km ini.
 • Selam skuba adalah satu lagi aktiviti popular untuk dilakukan di Batam. Terdapat sekolah dari mana anda boleh belajar dan memperoleh sijil untuk mengambil bahagian dalam pengembaraan ini.

Perkhidmatan Feri antara Singapura dan Batam

Sebuah feri dari Harbourfront ke Batam mengambil masa kira-kira 1 jam 10 minit manakala dari Tanah Merah mengambil masa kira-kira sejam sahaja. Tempoh perjalanan feri berbeza daripada syarikat feri. Harga tiket feri Singapura ke Batam ialah MYR 230.25, termasuk tiket pergi balik. Terdapat sekurang-kurangnya 28 pelayaran setiap hari. Mengikut jadual terminal feri Harbourfront, feri pertama hari itu bermula pada pukul 7.40 pagi, dan pelayaran terakhir ialah pada pukul 9.40 malam. Pemasaan ini adalah sama untuk terminal Pusat depan pelabuhan dan Tanah Merah.

Bilangan pelayaran setiap hari akan berbeza untuk setiap pengendali feri dan terminal permulaan. Feri ini akan mempunyai kelas ekonomi untuk perjalanan, yang juga akan mempunyai tempat duduk yang selesa dan ruang untuk bagasi.

Tempat Menaiki dan Menurun Tempat

 • menaikikapal : Terminal Harbourfront Centre dan terminal Tanah Merah.
 • Tempat menghantar: Terminal feri Batam Center, Waterfront City, Sekupang, dan Terminal Harbour Bay.

Operator Feri Popular untuk Singapura ke Batam

Tiga syarikat feri yang menawarkan perkhidmatan feri Singapura ke Batam ialah,


Book Tiket Feri untuk Singapura ke Batam

Anda boleh membeli beli tiket ferry online online di redBus dan melarikan diri daripada beratur panjang. di terminal feri.

Tiada caj tersembunyi di sini, dan anda boleh membatalkan tiket dengan selesa jika perlu. Untuk menempah tiket dalam talian untuk feri ke Batam, ikuti langkah ini.

 • Dalam kotak yang berkaitan, isikan titik permulaan dan destinasi sebagai Singapura dan Batam.
 • Berikan tarikh seterusnya dan pulang serta bilangan penumpang untuk mencari feri.
 • Anda boleh memilih mana-mana syarikat feri yang tersedia daripada hasil carian. Untuk melihat butiran, klik pada butang 'Lihat Butiran'.
 • Anda kini akan melihat masa pelayaran yang berbeza oleh syarikat ini untuk hari itu.
 • Pilih pelayaran yang sesuai mengikut keselesaan dan teruskan memilih yang sama untuk perjalanan pulang.
 • Sekarang, klik butang 'Teruskan' dan berikan butiran penumpang.
 • Sekarang lengkapkan proses tempahan dengan mengesahkan pembayaran menggunakan mana-mana mod pembayaran yang tersedia.
 • Tiket feri Singapura ke Batam kini boleh didapati dalam peti masuk dan SMS anda.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket feri dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah feri dari Singapore ke Batam?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali feri pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali feri di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar caj pemuliharaan nominal seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Yuran (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman, dan untuk menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pelawat.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Yuran Taman Laut untuk Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 5

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 2

Kurang Upaya - Percuma

Yuran Taman Laut untuk Bukan Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 30

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 15

Kurang Upaya - Percuma

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.


Laluan Feri Popular di MalaysiaOperator Feri Popular di Malaysia


Do you want to exit reschedule flow?

¡