• Daftar Masuk/Daftar

Feri Dari Batam Centre ke Tanah Merah


Perkhidmatan Feri Batam Centre ke Tanah Merah

Jangkaan Perjalanan Feri
Feri berlepas dari
Feri tiba di
Perkhidmatan Feri Harian
Tiket Feri Paling Murah
:
:
:
:
:
Batam Centre
Tanah Merah
588
MYR 106.06060606060606

Jarak dengan Feri Batam Centre ke Tanah Merah

Feri Terawal
:
12:00 AM
Feri Terakhir
:
12:00 AM

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
 • operator-logo
  Sindo Ferry
 • operator-logo
  Batam Fast

Jadual Ferry dan Harga Batam Centre ke Tanah Merah

Pengendali Feri Feri Pertama Feri Terakhir Tempoh  
Sindo Ferry 06:40 13:30 1 jam 0 minit
HARGA PANDANGAN
Batam Fast 06:40 16:00 1 jam 0 minit
HARGA PANDANGAN

Keperluan Dokumen Perjalanan

Pengembara antarabangsa perlu membawa pasport dengan sekurang-kurangnya 6 bulan sah laku dan tiket pergi balik atau Sehala untuk meneruskan perjalanan ke negara lain.


Feri Batam Centre ke Tanah Merah

redBus akan menguruskan semua keperluan tempahan feri Batam Centre ke Tanah Merah anda dengan portal tempahan feri dalam taliannya yang menampilkan pengendali feri terbaik di Singapura. Anda hanya perlu log masuk ke redBus.my dan mencari feri Batam Centre ke Tanah Merah. redBus menawarkan pilihan pelbagai pengendali feri, laluan feri, dan kemudahan menempah feri secara dalam talian. Cari feri antara Batam Centre dan Tanah Merah dan tempah mengikut jadual feri yang sesuai. Anda boleh membandingkan harga tiket feri Tanah Merah dan menempah feri yang berpatutan serta-merta melalui kami. Setelah anda memilih feri dan tempat duduk, anda akan diarahkan ke gerbang pembayaran dan tidak lama kemudian tiket feri Batam Centre ke Tanah Merah akan dijana.


Bagaimanakah cara menempah tiket feri dari Batam Centre ke Tanah Merah di redBus?

Tanah Merah menawarkan lawatan merasa wain sepanjang hari, berperahu di Sungai Brisbane, dan dikelilingi oleh banyak tarikan yang indah di bandar. Daripada pengalaman memanjat jambatan cerita hingga perlumbaan Go Kart dan banyak lagi, berikut beberapa cara pelancong akan dapat menempah tiket feri online dari Batam Centre ke Tanah Merah di redBus untuk menikmati masa yang menyeronokkan -

 • Muat turun ap redBus atau buka tapak web redBus.
 • Masukkan Batam Centre sebagai tempat asal dan Tanah Merah sebagai destinasi. Pilih tarikh perjalanan anda, bilangan penumpang dan klik 'Cari'.
 • Senarai feri untuk laluan yang dikehendaki akan ditunjukkan. Gunakan penapis seperti tempat naik dan turun, kemudahan yang ditawarkan, pengendali, dll. untuk menyempitkan hasil carian.
 • Pilih tempat duduk anda, tambahkan maklumat penumpang dan buat pembayaran untuk menyelesaikan tempahan feri anda dari Tanah Merah ke Batam Centre. Anda boleh membayar melalui kad kredit/debit, perbankan NET dan kaedah lain di redBus. Lihat jadual feri Batam Centre ke Tanah Merah sebelum memuktamadkan tempahan anda.
 • Setelah anda membayar, redBus akan menghantar e-mel pengesahan berserta maklumat tiket m-tiket dan e-tiket. Anda juga akan menerima pautan penjejakan melalui SMS pada hari berlepas beberapa jam sebelum perjalanan. Hubungi operator feri anda untuk memastikan anda tepat waktu sebelum menaiki feri.

Nikmati lawatan anda di Tanah Merah setelah anda tiba di destinasi anda. Kakitangan redBus memudahkan anda menyelesaikan sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan tempahan tiket feri secara online. Hanya hubungi mereka melalui aplikasi atau tapak web sekiranya ada masalah atau pertanyaan.


Feri Batam Centre ke Tanah Merah

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar caj pemuliharaan nominal seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Yuran (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman, dan untuk menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pelawat.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Yuran Taman Laut untuk Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 5

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 2

Kurang Upaya - Percuma

Yuran Taman Laut untuk Bukan Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 30

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 15

Kurang Upaya - Percuma

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.


Soalan Lazim

Bagaimanakah cara membuat tempahan tiket feri online di Malaysia?

A: Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan melayari tapak web rasmi redBus iaitu www.redbus.my. Tapak web ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam beberapa minit sahaja.

Bagaimanakah cara menempah feri dari Batam Centre ke Tanah Merah?

A: Anda boleh mengunjungi pelabuhan dan pergi ke gerai milik operator feri pilihan anda, berbaris, memilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika tidak, anda boleh melayari www.redbus.my dan menempah tempat anda dalam masa 5 minit.

Perlukah saya mencetak tiket feri saya sebelum menaiki feri?

A: Ya, lebih baik anda mencetak tiket feri anda kerana setiap pengendali feri mempunyai peraturan menaiki kapal yang berbeza.

Bagaimanakah cara membayar tiket feri saya di tapak web redBus?

A: Terdapat beberapa cara pembayaran yang ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar sama ada dengan kad kredit, kad debit, atau mereka boleh memilih salah satu bank yang tersenarai ketika anda mengklik “FPX (Pindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


Yuran Terminal

Pelancong perlu membayar yuran terminal nominal selain harga tiket feri ke terminal feri di Indonesia dan Singapura. Yuran terminal ini berbeza-beza mengikut negara dan perlu dibayar kepada pengendali terminal di terminal feri. Walaupun terdapat caj tambahan dan harga puncak, yuran terminal ini perlu dibayar di terminal kecuali dinyatakan sebaliknya, seperti yang termasuk dalam tiket feri. Disarankan agar anda menyemak inklusif tiket apabila membuat tempahan tiket feri dalam talian. 

Yuran Berlepas Penumpang Singapura (SPDF) 

Bagi semua perjalanan feri yang berlepas dari Harbourfront Centre atau Tanah Merah Ferry Terminal di Singapura sebagai sumber, Yuran Berlepas Penumpang Singapura sebanyak SGD10 setiap orang adalah terpakai. 

Yuran Terminal Untuk Perjalanan Feri Dari Batam 

Bagi perjalanan feri yang berlepas dari Batam Centre, Sekupang dan Waterfront - Batam Terminal Fee sebanyak Rp65,000 atau SGD7 dikenakan kepada setiap orang.Do you want to exit reschedule flow?

¡