• Daftar Masuk/Daftar

Feri Dari Jetty Marang ke Kapas Island


Perkhidmatan Feri Jetty Marang ke Kapas Island

Jangkaan Perjalanan Feri
Feri berlepas dari
Feri tiba di
Perkhidmatan Feri Harian
Tiket Feri Paling Murah
:
:
:
:
:
0 jam 20 minit
Jetty Marang
Kapas Island
6
MYR 40.00

Jarak dengan Feri Jetty Marang ke Kapas Island

Feri Terawal
:
08:30 AM
Feri Terakhir
:
05:00 PM
Syarikat Feri
:
1

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
 • operator-logo
  Mak Cik Gemuk Boat Service

Jadual Ferry dan Harga Jetty Marang ke Kapas Island

Pengendali Feri Feri Pertama Feri Terakhir Tempoh  
Mak Cik Gemuk Boat Service 08:30 13:00 0 jam 15 minit
HARGA PANDANGAN

Keperluan Dokumen Perjalanan

Pengembara antarabangsa perlu membawa pasport dengan sekurang-kurangnya 6 bulan sah laku dan tiket pergi balik atau Sehala untuk meneruskan perjalanan ke negara lain.


Feri Jetty Marang ke Kapas Island

redBus mengurus semua keperluan tempahan feri anda Jetty Marang hingga Kapas Island dengan portal tempahan feri dalam taliannya yang menampilkan pengendali feri terbaik di Singapura. Yang perlu anda lakukan hanyalah log masuk ke redBus.sg dan cari feri Jetty Marang ke Kapas Island. redBus menawarkan pelbagai pilihan pengendali feri, laluan feri, dan kemudahan membuat tempahan feri secara dalam talian. Cari feri antara Jetty Marang dan Kapas Island dan tempah satu mengikut jadual feri yang sesuai. Anda boleh membandingkan harga tiket feri Kapas Island dan menempah feri yang berpatutan serta-merta melalui kami. Setelah memilih feri dan tempat duduk, anda akan diarahkan ke gateway pembayaran dan tidak lama lagi tiket feri Jetty Marang ke Kapas Island anda akan dihasilkan.


Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar caj pemuliharaan nominal seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Yuran (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman, dan untuk menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pelawat.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Yuran Taman Laut untuk Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 5

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 2

Kurang Upaya - Percuma

Yuran Taman Laut untuk Bukan Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 30

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 15

Kurang Upaya - Percuma

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.


Beli tiket feri pada harga terbaik di redBus

Laluan feri dari Jeti Marang ke Pulau Kapas menawarkan perjalanan yang mudah dan indah bagi para pelancong yang ingin melawat Pulau Kapas di Terengganu, Malaysia. Feri berlepas dari Jeti Marang, terletak di bandar Marang, dan membawa penumpang terus ke Pulau Kapas. Perjalanan feri dari Jeti Marang ke Pulau Kapas adalah agak singkat, dengan masa perjalanan kira-kira 45 minit. Ini membolehkan para pelancong sampai ke pantai yang indah dan air yang jernih di Pulau Kapas dengan cepat.

Perkhidmatan feri beroperasi mengikut jadual tetap, memastikan berlepas dan tiba secara berkala. Para pelancong boleh menyemak jadual feri terlebih dahulu untuk merancang perjalanan mereka. Laluan ini popular di kalangan pelancong dan penduduk tempatan yang ingin meneroka keindahan semulajadi Pulau Kapas, bersantai di pantai yang bersih, dan melibatkan diri dalam aktiviti seperti snorkeling, berenang, dan berjemur.

Feri menyediakan perjalanan yang selesa dan menyeronokkan, dengan kemudahan di dalam feri yang memastikan keselesaan dan keselamatan penumpang. Penumpang boleh duduk bersantai dan menikmati pemandangan indah semasa perjalanan feri yang singkat. Sama ada anda penduduk tempatan atau pelawat ke Terengganu, laluan feri dari Jeti Marang ke Pulau Kapas menawarkan cara yang mudah dan bebas masalah untuk sampai ke destinasi menakjubkan di Pulau Kapas. Anda boleh dengan mudah menikmati keselesaan tempahan tiket feri online di redBus untuk mengelakkan kesulitan berdiri beratur di terminal feri yang panjang.


Pengendali Popular yang Melayani Jeti Marang ke Pulau Kapas 

Makcik Gemuk Boat Service adalah pengendali popular yang melayani penumpang yang melakukan perjalanan dari Jeti Marang ke Pulau Kapas. Pengendali feri ini mematuhi jadual dengan ketat, memastikan ketepatan dan kebolehpercayaan. Penumpang boleh bergantung kepada Makcik Gemuk Boat Service untuk perjalanan yang bebas masalah dan menyeronokkan. Harga tiket yang ditawarkan oleh pengendali feri ini adalah munasabah dan berpatutan, menjadikannya mudah diakses oleh pelbagai golongan pelancong.


Jadual Feri dari Jeti Marang ke Pulau Kapas

Jadual feri untuk Makcik Gemuk Boat Service boleh diperoleh dengan menghubungi pejabat mereka secara langsung. Mereka mempunyai berlepas secara berkala mengikut jadual tetap, membolehkan penumpang merancang perjalanan mereka dengan mudah.


Jadual Feri dari Jeti Marang ke Pulau Kapas:

Lokasi Berlepas: Arked Jeti Pelancongan, 21600 Marang, Terengganu

Sabtu - Khamis: 09:00 pagi, 10:00 pagi, 11:00 pagi, 12:00 tengah hari, 01:00 petang, 02:00 petang, 03:00 petang, 04:00 petang

Jumaat: 09:00 pagi, 10:00 pagi, 11:00 pagi, 03:00 petang, 04:00 petang


Jadual Feri dari Pulau Kapas ke Jeti Marang:

Lokasi Berlepas: Di hadapan Pulau Kapas

Sabtu - Khamis: 09:30 pagi, 10:30 pagi, 11:30 pagi, 12:30 tengah hari, 01:30 petang, 02:30 petang, 03:30 petang, 04:30 petang

Jumaat: 09:30 pagi, 10:30 pagi, 11:30 pagi, 03:30 petang, 04:30 petang

Sila ambil perhatian bahawa jadual di atas tertakluk kepada perubahan. Disyorkan untuk menghubungi pengendali feri atau menyemak laman web rasmi mereka bagi mendapatkan maklumat terkini mengenai jadual perjalanan sebelum merancang perjalanan anda.


Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket feri dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah feri dari Jetty Marang ke Kapas Island?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali feri pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali feri di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).Laluan Feri Popular di Malaysia


Operator Feri Popular di Malaysia


Do you want to exit reschedule flow?

¡