Bas Dari Penang ke Klia2


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 26-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Penang ke Klia2

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Starmart Express 09:00 14:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Pulau Pinang ke KLIA2 dengan Bas (MY)

Pulau Pinang adalah sebuah negeri di barat laut Malaysia yang terdiri daripada tanah besar Seberang Perai dan Pulau Pinang. Di bahagian pulau terletaknya ibu negerinya iaitu George Town yang menempatkan tarikan menarik seperti bangunan penjajah Fort Cornwallis, rumah suka kaum Kongsi Cina Khoo dan Masjid Kapitan Keling. Manakala KLIA2 pula terletak di Daerah Sepang, Selangor, lebih kurang 45 km ke selatan pusat bandar Kuala Lumpur. Lapangan terbang ini adalah sebahagian dari KLIA Aeropolis dan ia terdiri dari dua terminal utama. Salah satunya adalah Bangunan Terminal Utama dan yang juga Terminal Baru 2, yang juga dikenali sebagai KLIA2. Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA 2) terletak lebih kurang 2km dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Malaysia Airport KLIA 2 menghubungkan pesawat tambang murah dan syarikat penerbangan penumpang legasi secara dan transit mudah ke destinasi idaman penumpang ke serata destinasi dunia. Express Rail Link tambahan yang baru dibina untuk menghubungkan KLIA ke KLIA2.

Perkhidmatan bas yang terdapat di KLIA2 memberi penumpang pilihan pengangkutan yang paling mudah dan murah untuk membuat perjalanan ke destinasi mereka. Setiap hari, beribu-ribu orang ramai berulang-alik dari KLIA2 ke KLIA2 dengan bas.

Jarak antara Pulau Pinang ke KLIA2 adalah sejauh kira-kira 396.8 km. Masa perjalanan bas yang di ambil untuk laluan ini adalah lebih kurang 5 jam 25 minit bergantung keadaan jalan raya. Harga tiket bas untuk laluan ini bermula dari RM 56 ke RM 58. Bas pertama dari Miri berlepas pada jam 12:15 PG pagi dan bas terakhir pula berangkat pada jam 10 malam.

Syarikat bas yang popular dari Subang Jaya ke KLIA2 :

  • Starmart Express
  • Jasmine ExpressTempat menaiki bas di Pulau Pinang terletak di lokasi mudah di:

  • Penang Sentral (Butterworth)Di KLIA2, tempat untuk menurunkan penumpang terletak di :

  • Hab Pengangkutan (aras 1 di pusat beli-belah gateway@klia2)Gateway@klia2 ialah satu kompleks membeli-belah bersepadu yang terhubung dengan bangunan utama terminal KLIA2. Hab pengangkutan di Gateway@klia2 menghubungkan KLIA2 dengan KLIA Ekspres dan Perkhidmatan Transit KLIA serta terdapat tempat mengambil dan menurunkan penumpang khas untuk bas, teksi, kenderaan sewa dan pengangkutan peribadi. Memilih untuk menaiki bas merupakan cara paling jimat dari KLIA2 ke mana-mana destinasi lain. Memilih menaiki teksi atau kereta api laju juga agak mahal.

Kesemua perkhidmatan bas ini sentiasa berusaha untuk menyediakan keselesaan optimum sekali gus memberi pengalaman perjalanan yang menyenangkan sepanjang perjalanan. Antara perkhidmatan terbaik yang disediakan oleh bas ini termasuk:

  • Kerusi boleh baring
  • Bas berhawa dingin penuh
  • Ruang kaki yang luasUntuk menjimatkan masa beratur di kaunter tiket dan tenaga Anda, Anda boleh menyemak ketersediaan tempat duduk terlebih dahulu dan menempah tiket bas dalam talian ke destinasi Anda mengikut kemudahan Anda.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Klia2 ke Penang.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Penang

Klia2


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Penang ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.