Online Bas Ticketing

Cari Tiket Bas Dalam Talian

Tempahan Bas Online

redBus adalah platform terbaik untuk tiket bas online kerana ia menawarkan proses tempahan bas online yang mudah diikuti dan membuka pelbagai jenis bas untuk dipilih. Di redBus, online tiket bas dapat diperoleh dengan hanya mengunjungi laman web redBus atau memuat turun aplikasi, memasukkan maklumat sumber dan destinasi, dan memilih bas yang paling sesuai yang tersedia dari senarai yang luas. Penumpang juga dapat menyaring bas berdasarkan kemudahan, jenis bas, dan syarikat bas mereka. Bas di Malaysia dan Singapura mempunyai kapasiti penumpang yang besar dan mod pengangkutan yang lebih selamat. Dengan sebilangan besar pengendali bas yang berkaitan dengan redBus, menempah online tiket bas tidak pernah me njadi tugas yang sukar bagi pelancong di Asia Tenggara.


bas ticketing Malaysia


Tiket Bas Teratas dari Malaysia

Walaupun seseorang boleh menemui hampir semua laluan di mana bas beroperasi di Malaysia, beberapa laluan bas lebih popular daripada yang lain. Sebahagian besar bas Malaysia berlepas dari ibu kotanya Kuala Lumpur dan menghubungkannya dengan tempat-tempat seperti Melaka, Pulau Pinang, Singapura, Tanah Tinggi Cameron, dan lain-lain. KL ke Singapura adalah laluan paling popular untuk tiket bas di Malaysia, yang boleh diliputi dalam hanya 3 hingga 4 jam, bergantung pada pengendali bas. Berikut adalah senarai tiket bas popular dari Malaysia yang ditempah di redBus: 

Tiket Bas Teratas dari Singapura

redBus juga menawarkan banyak pilihan bas yang beroperasi dari Singapura ke Malaysia. Ribuan orang melakukan perjalanan antara Singapura dan Kuala Lumpur setiap hari, menjadikannya salah satu laluan paling sibuk di Asia Tenggara. Tambak Johor-Singapura juga sering sibuk dengan penumpang. Dari jurulatih kelas perniagaan hingga kelas ekonomi yang sangat berpatutan, semua tiket online bas boleh didapati dari Singapura untuk orang yang mencari tempahan bas online di redBus. Berikut adalah senarai beberapa tiket bas popular yang ditempah dari Singapura: 

 • Singapura ke KL 
 • Singapura ke Pulau Pinang 
 • Singapura ke Melaka 
 • Singapura ke Legoland 
 • Singapura ke Mersing 
 • Singapura ke Tanah Tinggi Genting 
 • Singapura ke Port Dickson

Memesan Tiket Bas Ekspres di Malaysia dan Singapura

Terdapat lebih dari 100 penyedia bas di Malaysia dan Singapura yang menyediakan perkhidmatan ekspres. Menjadi ibu kota Malaysia, Kuala Lumpur adalah pusat dan titik permulaan paling popular untuk bas ekspres ini. Walaupun Pudu Sentral sebelumnya merupakan terminal utama bas ekspres di Malaysia, Terminal Bas TBS telah mengambil alihnya, dan penumpang yang mencari perkhidmatan bas ekspres dari Malaysia ke Singapura boleh menempah tiket bas online . Transnasional adalah salah satu perkhidmatan bas paling popular yang menyediakan laluan bas utama antara Singapura dan Malaysia. Syarikat bas seperti KKKL Express, Konsortium, Causeway Link, Sri Maju, Grassland, dan Golden Coach juga memberikan liputan yang baik untuk tiket bas ekspres di kedua-dua negara.

Menempah Tiket Bas Malaysia dan Singapura Dengan Cepat

Sama ada seseorang ingin menempah bas tiket online dari Malaysia atau Singapura, redBus telah menjadikan prosedur tempahan sangat mudah. Malaysia dan Singapura mempunyai terminal bas yang besar, dan sebilangan besar syarikat bas menyediakan perkhidmatan ini. Adalah membingungkan bagi penumpang untuk memilih tiket bas yang sesuai yang sesuai dengan jadual, keperluan dan anggaran mereka. Dengan sistem tempahan online redBus, tiket bas dapat dilakukan dalam beberapa minit dengan mengikuti langkah-langkah mudah berikut: 

 • Masukkan titik keberangkatan dan ketibaan di bawah tab "Dari" dan "Ke", sebutkan tarikh perjalanan mereka, dan klik butang "Cari". 
 • Seterusnya, senarai pengendali bas gabungan yang menawarkan perkhidmatan bas mereka di laluan yang dipilih akan muncul di skrin. 
 • Pengguna dapat melihat pilihan ‘filter’ untuk menapis bas berdasarkan pilihan bas pilihan mereka. 
 • Seseorang juga boleh menapis bas dengan mengklik salah satu tab yang ada di sebelah pilihan "Urutkan Oleh". 
 • Setelah pengguna memilih bas yang sesuai, mereka boleh menuju ke bahagian pembayaran dan membayar tiket bas online dengan menggunakan sistem pembayaran online redBus. 

Anda boleh menempah tiket bas dalam talian untuk sambutan Tahun Baru Cina 2023 dengan kod promosi ONGBUS dan lebih jimat. Pengguna baharu boleh menikmati diskaun segera 28.88% sehingga RM6 & 28.88% pulangan tunai sehingga RM10 pada tarikh perjalanan. Pengguna sedia ada boleh menempah tiket bas dengan kod promosi dan menikmati diskaun segera 18.88% sehingga RM2 & 18.88% pulangan tunai sehingga RM10 pada tarikh perjalanan.*

*tertakluk kepada terma dan syarat

FAQs

Apakah sistem tiket bas?
Sistem tiket bas dalam talian membantu penumpang menempah tiket bas mereka dari keselesaan kediaman mereka dengan menggunakan platform seperti redBus. Pengguna hanya perlu memilih tiket bas yang sesuai berdasarkan jadual dan pilihan mereka dan membayar yang sama menggunakan sistem pembayaran dalam talian.
Bagaimana saya boleh menempah tiket bas secara dalam talian di Malaysia?
anda boleh pergi ke www.redbus.my atau memuat turun aplikasi redBus dan mencari tiket bas dengan memasukkan sumber dan destinasi anda. Membuat tempahan bas dalam talian di redBus sangat mudah dan dapat diselesaikan dalam beberapa minit.
Apakah faedah menempah tiket bas di redBus?
Di redBus, seseorang mendapat pilihan tiket bas yang tidak terkira untuk dipilih. Dengan beratus syarikat bas di Malaysia dan SingaporDengan menawarkan perkhidmatan mereka di redBus, penumpang dimanjakan dengan pilihan. Dari tiket bas mewah hingga murah, seseorang boleh menempah bas dalam talian yang sesuai dengan anggaran seseorang. Selain itu, redBus juga menawarkan pelbagai tawaran dan potongan harga dalam banyak kesempatan.
Apakah bas terbaik untuk melancong di Malaysia?
Dari Transnasional ke Causeway Link, terdapat sebilangan besar syarikat bas yang berkaitan dengan redBus. Sekiranya anda melancong antara Malaysia dan Singapura, KKKL Express, Transtar Travel, Billion Stars, Luxury Coach, StarMart Express, Eltabina Jaya juga merupakan beberapa nama popular untuk dipilih.
Bagaimana saya membayar bas?
redBus mengikuti sistem tambang bas tanpa tunai, yang lebih selamat dan selesa untuk penumpang. Setelah menempah tiket online bas, anda boleh membayarnya dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Alat pembayaran yang digunakan oleh redBus selamat.

JANJI KAMI

PENJADUALAN SEMULA TIKET
PENJADUALAN SEMULA TIKET
Anda tidak dapat meneruskan perjalanan yang dirancang? Jangan risau, anda lihat butang penjadualan semula sebelum anda memilih syarikat bas? Anda bijak, cari butang pulangan semula sebelum memilih syarikat bas.
TIKET-M
TIKET-M
SMS Tiket-Mudah Alih adalah sah digunakan untuk perjalanan. Pilihlah untuk transaksi tanpa kertas dan perjalanan pintar. Cari ikon Tiket-M sebelum membuat pilihan syarikat bas.
TRANSAKSI PEMBAYARAN SELAMAT
TRANSAKSI PEMBAYARAN SELAMAT
redBus mempunyai standard keselamatan paling tinggi dan menyimpan maklumat serta pembelian anda dengan selamat dan terjamin.
PILIHAN
PILIHAN
80+ Syarikat bas dan 800+ laluan diseluruh Malaysia & Singapura.

LALUAN TEMPAHAN BAS PALING POPULAR

Select Source:
LaluanTambang (bermula)
Kuala Lumpur ke Singapore45 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Skudai34.1 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Kemaman28 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Machang34 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Mersing32.8 MYRBook Now

TIKET M VS E-TIKET VS TIKET KAUNTER

mticket ialah SMS yang dihantar kepada telefon mudah alih selepas tempahan tiket dibuat.
mticket ialah SMS yang dihantar kepada telefon mudah alih selepas tempahan tiket dibuat.
Ini adalah tiket elektronik yang dikeluarkan dan dihantar ke alamat emel selepas pengesahan tempahan dalam talian dibuat.
Ini adalah tiket elektronik yang dikeluarkan dan dihantar ke alamat emel selepas pengesahan tempahan dalam talian dibuat.
Tiket Kaunter adalah sejenis tiket salinan cetak tiket bas yang anda perlukan sewaktu menaiki bas.
Tiket Kaunter adalah sejenis tiket salinan cetak tiket bas yang anda perlukan sewaktu menaiki bas.