Bas Dari Klia2 ke Genting highlands


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 27-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Genting highlands

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 15:30 20:45   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan Bas dari KLIA2 ke Genting Highlands

Terdapat lebih kurang 8 buah bas beroperasi di antara kedua-dua bandar ini pada waktu yang berbeza setiap hari. Aerobus adalah satu-satunya syarikat bas yang menawarkan perkhidmatan bas di antara Genting Highlands dan KLIA2. Penumpang boleh membeli tiket bas dari KLIA2 ke Genting Highlands dengan harga serendah RM 35.

Perjalanan dengan bas mengambil selama masa 2-3 jam untuk jarak sejauh 115 km dari KLIA2 ke Genting Highlands. Perjalanan tanpa henti ini memberi perjalanan yang selamat dan selesa pada setiap masa. Umumnya, pelancong yang mencari suasana yang tenang dan sejuk lebih suka berehat di Genting Highlands. Kuala Lumpur, sebuah metropolis yang hebat, adalah bandar sibuk dengan cuacanya yang panas. Oleh yang demikian, Genting Highlands yang lebih dekat dengan KLIA2 menjadi pilihan mudah untuk melarikan diri dari keadaan bandar.

Bas pertama berlepas pada pukul 9:30 pagi dari KLIA2 dan bas terakhir berlepas pada jam 8:30 malam. Kesemua bas ini mengekalkan beberapa lokasi menurunkan penumpang seperti Terminal Awana Skyway dan Terminal Bas Awana. Kebanyakan bas ini mempunyai susun atur tempat duduk yang luas dan dalaman yang bersih.

Perkara yang boleh dilakukan di Genting Highlands

Sebahagian besar penumpang yang datang dari KLIA2 biasanya ingin mengalami sendiri destinasi popular yang dikenali sebagai Genting Highlands. Bandar ini terdiri daripada taman tema dalaman dan luaran terbesar, pusat membeli-belah dan kasino yang besar. Selain itu, terdapat beberapa perkara yang boleh dilakukan di sini:

  • Flying Fox
  • Kereta Kabel Skyway
  • Dunia Salji
  • Kampung Budaya Asia
  • First World PlazaMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Genting highlands ke Klia2.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Klia2

Genting highlands


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Genting highlands di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.