DTY Transport

Amazing discounts when you book round trips! Get 50% OFF - Use Code: RBFERRY
Mitra Pemesanan Resmi
Mitra Pemesanan Resmi
Lebih murah Daripada Kaunter
Lebih murah Daripada Kaunter

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar caj pemuliharaan nominal seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Yuran (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman, dan untuk menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pelawat.


Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.


Yuran Taman Laut untuk Pemegang MYKAD -

  • Dewasa - RM 5
  • Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 2
  • Kurang Upaya - Percuma

Yuran Taman Laut untuk Bukan Pemegang MYKAD -

  • Dewasa - RM 30
  • Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 15
  • Kurang Upaya - Percuma

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut. 

Tempahan Tiket DTY Transport

DTY Transport adalah salah satu pengendali feri terkemuka di Asia Tenggara yang menjanjikan perkhidmatan dan keselesaan yang sangat baik. Memesan feri dengan DTY Transport dilengkapi dengan harga yang berpatutan dan tawaran istimewa pada beberapa kesempatan. Anda boleh menempah feri yang sesuai dari Singapura ke Indonesia dan dari Indonesia ke Singapura dengan memilih DTY Transport sebagai pengendali di redBus. Untuk semua laluan, waktu feri, dan harga DTY Transport, periksa maklumat di bawah. Anda juga boleh melihat jadual waktu yang terperinci.

Tempahan Tiket DTY Transport dalam talian di redBus

Untuk melancong dengan DTY Transport, log masuk ke redBus.sg dan tempah tiket feri anda di mana sahaja di Singapura atau Indonesia. Yang mesti anda buat ialah memilih destinasi yang diinginkan dan memilih feri dan masa yang sesuai dari senarai. Pelancong dan menempah tiket DTY Transport dengan membuat pembayaran melalui kad debit, kad kredit, dan perbankan bersih di redBus. Penumpang juga boleh mendapat tawaran istimewa jika berlaku.