Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)


Perkhidmatan Bas Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
4 jam 34 minit
Putra jaya
Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)
5
MYR 33

Jarak dengan Bas Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

Bas Terawal
:
08:40
Bas Terakhir
:
19:00

Jadual Bas dan Harga Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
SC Southern Express 08:30 18:00 4 jam 33 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Putra jaya hingga Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Putra jaya hingga Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

Perjalanan dengan bas dari Putra jaya untuk Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Putra jaya untuk Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam).PENGENDALI BAS TERBAIK
 • SC Southern Express

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
  Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

Putra jaya

 • Putrajaya Sentral 019-7432690

Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

 • Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


Tawaran Tiket Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

Perjalanan dengan selamat dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) semas pandemik Covid-19.
 • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam), mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam).
Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
 • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
 • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
 • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Putra jaya ke Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam), para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
Pergerakan merentas daerah semasa PKP
 • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam) apabila membuat perjalanan dari Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam).
Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
 • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Pelabuhan Pasir Gudang (gateway To Batam)

covid-partial
Wajib memakai pelitup muka
covid-partial
Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
covid-partial
Membersihkan tangan
covid-partial
Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

Do you want to exit reschedule flow?

¡