Bas Dari Kuala Besut Jetty ke Penang


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 22-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai


Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Kuala Besut Jetty ke Pulau Pinang dengan Bas

Kuala Besut merupakan sebuah bandar kecil di Terengganu, di pantai timur Malaysia. Ia adalah tempat menaiki bot ke Kepulauan Perhentian. Kuala Besut terletak sekitar 50 km ke selatan Kota Bharu dan sekitar 110 km ke utara Kuala Terengganu. Secara amnya, penduduk tempatan serta ramai pelancong pergi ke Jeti Kuala Besut untuk mengambil feri menuju ke Pulau Perhentian. Oleh kerana Terminal Bas Kuala Besut hanya sejauh 15-20 minit dengan berjalan kaki dari Jeti Kuala Besut, adalah mudah sekiranya memilih untuk mengambil bas ke Kuala Besut. Manakala Pulau Pinang adalah negeri di barat laut Malaysia yang terdiri daripada tanah besar Seberang Perai dan Pulau Pinang. Di pulau itu, ibu negeri George Town menempatkan tarikan menarik seperti bangunan penjajah Fort Cornwallis, rumah suka kaum Kongsi Cina Khoo dan Masjid Kapitan Keling. Terdapat beberapa ramai juga penduduk tempatan serta pelancong lain yang memilih laluan bas ini.

Masa yang diambil dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Pinang dengan menaiki bas adalah sekitar 7 jam 5 minit, bergantung kepada keadaan trafik. Bas pertama berlepas dari Kuala Besut pada jam 8:00 pagi dan bas terakhir pula berlepas pada jam 8:30 malam. Biasanya, harga tiket bas dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Pinang adalah dari RM 46.70 hingga RM 55, bergantung pada jenis bas dipilih.

Beberapa syarikat bas yang popular termasuk:

  • Kumpulan Trizai
  • Ekspres MutiaraBeberapa perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat ini termasuk:

  • Kerusi boleh baring
  • Bas berhawa dingin sepenuhnya
  • WiFi
  • Ruang kaki yang luasKesemua perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat ini bertujuan untuk menyediakan keselesaan optimum kepada penumpang dan memberi pengalaman menarik sepanjang perjalanan.

Lokasi ketibaan di Pulau Pinang terletak dilokasi mudah di:

  • Penang Sentral (Butterworth)Lokasi menaiki bas di Kuala Besut terletak dilokasi mudah di:

  • Kuala BesutTempat berlepas serta ketibaan ini terletak dilokasi mudah diakses oleh para pelancong melalui pelbagai mod pengangkutan.

Untuk tidak membuang masa dan tenaga di kaunter tiket, anda boleh menyemak kekosongan tempat duduk terlebih dahulu dan menempah tiket bas dalam talian ke destinasi anda berpandukan kesenangan yang anda inginkan.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Besut Jetty

Penang


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Besut Jetty ke Penang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.