Bas Dari Klia2 ke Malacca


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 26-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Malacca

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Starmart Express 00:15 14:30   Lihat Harga
Transnasional 07:45 16:15   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Panduan Perjalanan Bas dari KLIA2 ke Melaka

Perjalanan dengan bas mengambil masa kira-kira 3-4 jam untuk jarak sejauh 136 km dari KLIA2 ke Melaka. Lapangan Terbang Kuala Lumpur Antarabangsa 2 yang juga dikenali sebagai Klia2 dibina dengan kesambungan lancar untuk kedua-dua pengangkutan tempatan dan antarabangsa. Sementara itu, Melaka pula terkenal dengan bangunan-bangunan bersejarah dan dikenali sebagai "Bandar bersejarah." Bandar meriah ini istimewa dan mmepunyai kecantikan dari setiap segi.

Terdapat lebih kurang 30 buah bas yang beroperasi di laluan ini setiap hari. Starmart Express dan Transnasional merupakan dua syarikat pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan bas antara kedua-dua bandar ini. Penumpang boleh menempah tiket bas dari KLIA2 ke Melaka dengan harga serendah RM 24.10, bergantung pada kategori bas.

Perjalanan tanpa henti dari KLIA2 ke Melaka mempunyai pilihan pelbagai jenis bas. Beberapa kategori bas adalah seperti SVIP, VIP, Seater, Kelab Perniagaan, Kelas Kelab, dan sebagainya.

Bas pertama berlepas dari Terminal KLIA2 adalah pada jam 6:10 pagi dan bas terakhir berlepas pada 11:30 malam. Beberapa lokasi menurunkan penumpang utama di Melaka termasuk Pusat Perubatan Mahkota dan Melaka Sentral.

Tempat Menarik di Melaka

Semestinya pelancong tidak sabar untuk meneroka destinasi ini. Terdapat perkara-perkara menarik yang boleh dialami di Melaka; sesetengah daripadanya disenaraikan di bawah:

  • Jonker Street
  • Tanjung Kling
  • Masjid Tanah
  • A Famosa
  • Christ Church
  • Muzium Istana Kesultanan
  • Zoo Melaka
  • Masjid Selat MelakaMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Malacca ke Klia2.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Klia2

Malacca


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Malacca di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.