Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Puchong ke Klia2

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 jam 15 minit
Puchong
Klia2
12
MYR 12.00

Jarak dengan Bas Puchong ke Klia2

Bas Terawal
:
04:00
Bas Terakhir
:
22:15

Jadual Bas dan Harga Puchong ke Klia2

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 04:00 22:15 1 jam 15 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Puchong ke Klia2?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Puchong ke Klia2 di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Puchong hingga Klia2 adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


Bas Puchong ke Klia2

Perjalanan adalah laluan sepanjang 45 km yang menghubungkan hujung Puchong ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2. Ia mengambil masa kira-kira 65 minit untuk sampai ke destinasi bergantung kepada keadaan trafik dan cuaca. Ia adalah salah satu perjalanan ulang-alik yang popular untuk pengembara biasa dan pelancong kerana ia mudah untuk sampai ke lapangan terbang. Harga bas ke KLIA2 adalah berpatutan dan menawarkan perkhidmatan tambahan yang sangat baik. Untuk menempah bas anda dari Puchong ke KLIA2, redBus ialah laman sesawang yang menyediakan pelbagai harga Tiket Bas Dalam Talian yang berpatutan dengan pilihan daftar keluar yang mudah.


Tentang Puchong 

Terletak kira-kira 76 km dari Lembah Klang, Puchong terkenal dengan pelbagai tarikan makanan yang menjadikan tempat ni syurga makanan bagi pelancong, blogger makanan dan vlogger.

Puchong mempunyai pilihan makanan dan penginapan yang paling digemari, dari santapan yang indah kepada makanan gerai yang lazat. Hotel-hotel moden menawarkan penginapan mewah untuk keselesaan pelancong. Lebih-lebih lagi, semuanya terletak berhampiran di perbandaran ini, seseorang tidak perlu berulang-alik jauh untuk membeli barangan keperluan mereka. Sebaliknya, ia mempunyai trafik yang sederhana, jadi seseorang mungkin perlu keluar awal untuk sampai ke destinasi tepat pada masanya. Selain daripada kenderaan beroda empat, seseorang juga boleh menaiki beca atau berulang-alik dengan basikal sewa.


Tentang KLIA2 (Lapangan Terbang Kuala Lumpur-2)

Disenaraikan antara lapangan terbang yang mendapat penilaian tertinggi di seluruh dunia, KLIA-2 terkenal dengan perkhidmatannya. Dengan kakitangan yang terlatih dan memberi keutamaan kepada setiap penumpang, lapangan terbang ini telah berjaya memastikan tempatnya di kalangan yang berprestasi terbaik dari segi interaksi, bimbingan dan keselesaan penumpang. Di samping itu, lapangan terbang ini menempatkan pelbagai penerbangan antarabangsa yang bersambung ke seluruh dunia dan pelbagai kemudahan berkualiti tinggi untuk penumpang yang telah mendaftar masuk atau sedang menunggu penerbangan sambungan mereka.

Bagi penumpang antarabangsa, ia juga mempunyai kaunter pertukaran wang, perkhidmatan penyimpanan bagasi, perkhidmatan telekomunikasi, ruang istirahat, pusat pelancongan, dan lain-lain, untuk membantu dan memberikan keselesaan kepada mereka.


Perkhidmatan Bas antara Puchong dan KLIA2

Terdapat dua stesen bas utama di bandar Puchong iaitu LRT Puchong Prima yang terletak lebih kurang 2-3 minit berjalan kaki dari stesen menurunkan penumpang di Puchong Prima, dan stesen kedua Bandar Puteri yang terletak lebih kurang 5 minit. berjalan kaki dari stesen menurungkan penumpang. Harga tiket adalah minimum 12 Ringgit hingga maksimum 70 Ringgit.

Bergantung pada trafik dan cuaca, perjalanan boleh mengambil masa sekitar 65 minit.

Pekan Puchong adalah padat dari segi penduduk, dan berulang-alik mungkin akan bertambah sibuk jika seseorang bergegas ke suatu tempat. Oleh itu, adalah ideal untuk meninggalkan 15-20 minit lebih awal dengan menempah teksi atau pengangkutan yang lain. Seseorang boleh menempah tiket Bas Secara Online dari Puchong ke KLIA2 untuk tempat duduk ekonomi atau Bas Berhawa Dingin.

Tempat Bertolak dan Tempat Menurunkan Penumpang

Menaiki bas dari Puchong ke KLIA2 adalah mudah untuk pelancong, penulis blog dan pengembara yang kerap melakukan perjalanan antara laluan seperti berikut: Puchong Tesco, Puchong Prima, LRT Puchong Prima, Bandar Puteri, dan Perhentian Bas Jalan 14/48. Tempat menaiki bas mungkin berbeza bergantung kepada pengendali bas dan syarikat.

Syarikat Bas Popular dari Puchong ke KLIA2

Aerobus dan Skybus adalah beberapa syarikat bas terkemuka dan paling popular yang melakukan perjalanan antara laluan. Sebabnya ialah harga yang berpatutan dan keselesaan perjalanan secara keseluruhan. Tempoh perjalanan keseluruhan ialah 65-70 minit secara purata, bergantung kepada cuaca dan lalu lintas.PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Aerobus

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Puchong ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Puchong ke Klia2 secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/puchong-to-klia2

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/puchong-a-klia2

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Puchong ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.Do you want to exit reschedule flow?

¡