Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
4 jam 15 minit
Kluang
TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
114
MYR 25.00

Jarak dengan Bas Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Bas Terawal
:
00:00
Bas Terakhir
:
22:30

Jadual Bas dan Harga Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Disabled 06:45 20:20 3 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 00:00 20:30 3 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd 11:30 22:30 3 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Intertop Express 07:30 20:30 5 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
S&S International Express 06:45 20:20 3 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kluang hingga TBS (Terminal Bersepadu Selatan) semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan) di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kluang hingga TBS (Terminal Bersepadu Selatan) adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Perjalanan dengan bas dari Kluang untuk TBS (Terminal Bersepadu Selatan) yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Kluang untuk TBS (Terminal Bersepadu Selatan).Bas Dari Kluang ke TBS

Laluan bas dari Kluang ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS) merupakan laluan yang terkenal dan tersibuk di Malaysia. Jarak di antara kedua tempat ini adalah lebih kurang 250km dengan jumlah bas harian sebanyak 25 buah beroperasi di laluan ini yang dikendali oleh 6 buah syarikat bas berasingan. Secara purata, tempoh perjalanan di antara kedua tempat ini mengambil masa kira-kira 3 jam 30 minit atau boleh sahaja mencecah 4 jam bergantung pada bas. Bas Kluang ke TBS selalunya adalah bas eksekutif yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan. Bas-bas ini tersedia dari pagi sampai ke malam. Tiket-tiket bas ini boleh didapati secara online di mana anda akan mendapatkannya dalam bentuk digital untuk diakses secara mudah melalui peranti pintar anda. Anda boleh membuat tempahan secara online dengan mudah melalui aplikasi redBus.


Tentang Kluang

Kluang ialah sebuah pekan terkenal yang diasaskan pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Keluang. Penubuhan Kluang telah dilakukan di bawah Empayar British di mana ia telah dijadikan ibu daerah bagi Johor Tengah. Kluang tidak terletak di pesisir pantai seperti kebanyakan pekan-pekan dan bandar-bandar lain di Malaysia. Ia pada asalnya terkenal dengan industri getahnya, dan kini ia telah mencipta nama dalam penghasilan minyak kelapa sawit. Kluang sekarang merupakan di antara penghasil terbesar tanaman-tanaman organik di Malaysia. Selain itu, Kluang kini telah menjadi di antara destinasi ekopelancongan yang memiliki pelbagai pusat rekreasi. Para pelancong gemar melawat kebun-kebun ini selain mengambil gambar, dan ini adalah di antara aktiviti-aktiviti terkenal yang boleh dilakukan di pekan ini.


Tentang TBS

TBS adalah stesen transit bas yang terletak di Kuala Lumpur. TBS yang terletak di Kuala Lumpur ini adalah hab utama untuk perjalanan di antara negeri. Ia memberikan kemudahan kepada penggunanya untuk menaiki bas ke lebih kurang 150 destinasi. TBS diintegrasi dengan stesen kereta api Bandar Tasik Selatan (BTS). Kedua-dua stesen ini membentuk hab pengangkutan 24/7 di Kuala Lumpur. 

Stesen bas ini mempunyai 4 tingkat dilengkapi dengan tempat letak bas di tingkat bawah, manakala kaunter tiket terletak di tingkat atas dan termasuklah pelbagai kedai dan medan selera di tingkat 3 dan 4.TBS merupakan sebuah pusat membeli-belah mewah dengan akses mudah ke bas-bas atau keretapi untuk sampai ke destinasi di sekitar pusat bandar.


Adakah anda mencari tiket bas dari Kluang ke TBS yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas dari Kluang ke TBS pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


Kenapa pilih redBus untuk perjalanan anda?

Dengan redBus, anda tidak perlu melangkah keluar dari zon selesa anda untuk menempah tiket bas dari Kluang ke TBS. redBus membolehkan anda melihat jadual bas bagi semua syarikat operator bas yang boleh dipercayai, tambang, ulasan dan butiran lain secara online, membantu anda memilih bas yang terbaik untuk perjalanan anda dalam beberapa minit. redBus juga menawarkan diskaun-diskaun yang menarik dan perkhidmatan pelanggan yang disediakan 24 jam dan 7 hari seminggu.


Cuaca di TBS

Kuala Lumpur mempunyai iklim hutan hujan tropika, mengalami hujan pada sepanjang tahun. Anda akan melihat hujan turun dengan lebat dari bulan Mei hingga bulan September dan juga dari bulan November hingga bulan Mac. Suhu biasa di bandar ini adalah lebih kurang 28 darjah Celsius.


Tempat penginapan di TBS

Semasa lawatan anda, anda akan mendapati terdapat banyak kemudahan penginapan di sekitar TBS, seperti hotel, hostel, pangsapuri perkhidmatan, dll.


Hidangan yang disyorkan di TBS

 • Mi Hokkien
 • Chee cheong fun
 • Air mata kucing
 • Tau fu fa
 • Ikan bakar
 • Laksa

Anda boleh mencuba makanan-makanan ini di kafe dan restoran di TBS dan di kawasan sekitarnya. Apabila anda berada di KL, cubalah makanan jalanan di bandar ini.


Aktiviti di TBS

 • Membeli-belah di kedai
 • Makan di restoran-restoran
 • Menerokai tempat-tempat di kawasan yang berdekatan

Tempat untuk dikunjungi berdekatan TBS

 • Batu Caves adalah bukit batu kapur yang menempatkan banyak gua yang terbentuk berjuta tahun yang lalu. Ia juga adalah di antara tempat suci Hindu yang terkenal dengan patung Dewa Muruga.
 • Forest Eco Park di Kuala Lumpur adalah hutan hujan semulajadi yang terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur. Tempat ini terkenal untuk melakukan aktiviti-aktiviti berkelah, berjalan atau pun pendakian. Terdapat pelbagai jenis burung dan haiwan di taman ini.
 • Istana Budaya adalah tempat kebudayaan di Kuala Lumpur di mana pertunjukan sering diadakan. Seni bina di sini menjadikannya istimewa.
 • Little India adalah sebuah kawasan di pusat bandar yang menempatkan pelbagai kedai India dan juga restoran-restoran. Ia adalah di antara tempat yang mesti dilawati.
 • National Science Centre memiliki pelbagai pameran interaktif di mana kanak-kanak gemar untuk menonton dan sesuai untuk keluarga.
 • Taman Tasik Titiwangsa adalah tempat yang terkenal untuk perhimpunan dan aktiviti-aktiviti kemasyarakatan. Dari sudut pandangan pelancong, ia merupakan tempat yang cantik untuk mengambil gambar berlatarbelakangkan Menara Berkembar Petronas.

Pilihan pengangkutan di TBS

Anda boleh menerokai stesen bas ini dengan berjalan kaki apabila anda berada di TBS. Anda juga boleh menaiki bas tempatan atau teksi untuk pergi ke tempat-tempat yang berdekatan. Selain daripada itu, anda juga boleh menggunakan ERL sebagai kenderaan di tempat ini.


Masa sesuai untuk mengunjungi TBS

TBS terletak di Kuala Lumpur yang kerap hujan dan kekal lembap sepanjang tahun. Anda juga boleh melawat Kuala Lumpur semasa Hari Raya untuk menikmati musim perayaan yang meriah. Tempoh di antara Disember ke Februari adalah lebih sejuk dan Mei ke Julai pula lebih lenggang. Walaupun demikian, Mei adalah bulan yang paling panas di Kuala Lumpur tetapi sering dijadikan waktu yang paling kerap dilawat oleh pelancong.


Tambang tiket bas dari Kluang ke TBS

Harga tiket bas online untuk bas dari Kluang ke TBS boleh berharga antara MYR 22 dan MYR 35.


Syarikat bas yang popular untuk bas dari Kluang ke TBS

Syarikat bas popular yang menyediakan bas dari Kluang ke TBS ialah:

 • Cepat Express
 • KKKL Express
 • Satria Express
 • StarMart Express
 • Supernice Grassland

Tempat Perlepasan Dan Ketibaan

Tempat Perlepasan di Kluang

 • Kaunter 6, Terminal Bas Kluang, 86000 Kluang, Johor(0193398699)
 • Kluang
 • Kluang Bus Terminal

Tempat Ketibaan di TBS

TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

 • Tbs (Terminal Bersepadu Selatan)
 • Tbs (Terminal Bersepadu Selatan)

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Disabled
 • operator-logo
  KKKL Express
 • operator-logo
  LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd
 • operator-logo
  Intertop Express
 • operator-logo
  S&S International Express
 • operator-logo
  Satria Express
 • operator-logo
  KPB Ekspress

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan) di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan) secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/kluang-to-tbs-terminal-bersepadu-selatan

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kluang-a-tbs-terminal-bersepadu-selatan

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kluang ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan) di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.Do you want to exit reschedule flow?

¡