Bas Dari KLIA ke Paradigm mall


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 24-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga KLIA ke Paradigm mall

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 05:00 15:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Bas KLIA ke Paradigm mall

KLIA adalah lapangan terbang terbesar dan paling sibuk di Malaysia. Ia merupakan lapangan terbang ke-23 paling sibuk di dunia berpandukan jumlah kunjungan penumpang. Ia terletak di Daerah Sepang, kira-kira 45 km ke selatan pusat bandar Kuala Lumpur. Lapangan terbang ini adalah sebahagian daripada KLIA Aeropolis yang terdiri daripada dua terminal utama. Salah terminanya adalah Bangunan Terminal Utama dan yang keduanya ialah Terminal 2 baru, yang juga dikenali sebagai KLIA2. Manakala, sebagai tapak warisan dunia UNESCO, Melaka merupakan salah satu destinasi percutian paling kerap dikunjungi di Malaysia.

Perkhidmatan bas yang terdapat di KLIA memberi penumpang pilihan paling mudah dan berpatutan untuk membuat perjalanan ke destinasi mereka. Setiap hari, beribu-ribu pelancong menaiki bas dari KLIA ke Paradigm Mall dengan bas.

Syarikat perkhidmatan bas yang paling popular dari KLIA ke Paradigm Mall termasuk:

  • AerobusTerdapat sebuah bas tanpa henti berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dan tiba di Paradigm Mall. Perkhidmatan bas ini berangkat setiap jam.

Perkhidmatan bas ini beroperasi antara KLIA dan Paradigm Mall di Petaling Jaya. Ini memberikan kemudahan kepada penumpang dari Petaling Jaya, Puchong dan Damansara ke KLIA.

Harga tiket bas dari KLIA ke Paradigm mall adalah sekitar SGD 4. Ia mengambil masa sekitar 1 jam 15 minit untuk melakukan perjalanan sejauh 52.4 km antara kedua-dua tempat ini.

Paradigm Mall terletak di sepanjang Lebuhraya LDP. Ia mudah diakses oleh orang-orang yang tinggal di sekitar kawasan Petaling Jaya, Puchong dan Damansara. Pusat membeli-belah ini mempunyai banyak jenama dan beberapa kedai terkenal lain termasuk Tesco Supermarket, Uniqlo, Zara, Kenny Rogers dan banyak lagi.

Stesen terdekat dari lokasi ketibaan adalah:

  • Paradigm Mall berjarak 217 meter - ia berjalan kaki 3 minit
  • Giant Kelana Jaya adalah 578 meter jauhnya - ia berjalan kaki 8 minit
  • Kondominium Kelana Mahkota berjarak 760 meter - ia adalah 10 minit berjalan kaki
  • Kondominium Kelana Puteri berjarak 906 meter - ia adalah berjalan kaki 12 minit
  • Kelana Square berjarak 939 meter - ia berjalan kaki selama 13 minit.Memilih untuk menaiki bas merupakan cara paling jimat dari KLIA2 ke mana-mana destinasi lain. Memilih menaiki teksi atau keretapi laju juga agak mahal.

Kini, ianya lebih mudah dan selesa untuk anda menempah tiket bas dalam talian mengikut jadual anda. Anda juga boleh memilih tempat duduk anda sendiri serta syarikat bas yang anda sukai. Dengan beberapa pilihan syarikat pengendali bas yang disediakan, anda boleh memilih waktu berlepas mengikut kesenangan anda.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Paradigm mall ke KLIA.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

KLIA

Paradigm mall


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA ke Paradigm mall di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.