Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)


Perkhidmatan Bas JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
4 jam 32 minit
JB Larkin Bus Terminal
Tbs (terminal bersepadu selatan)
196
MYR 27

Jarak dengan Bas JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)

Bas Terawal
:
06:00
Bas Terakhir
:
23:59
Syarikat Bas
:
City Express, Meridian Holidays, Super 88 Express

Jadual Bas dan Harga JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Meridian Holidays 06:00 23:59 4 jam 52 minit HARGA PANDANGAN
LXC Travel 09:00 20:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas JB Larkin Bus Terminal hingga Tbs (terminal bersepadu selatan) semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan) di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas JB Larkin Bus Terminal hingga Tbs (terminal bersepadu selatan) adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.


Bas JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)

Bas Tiket Online dari Terminal Bas Larkin JB ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Terminal Bas Larkin JB, juga dikenali sebagai Larkin Sentral, adalah terminal bas di Johor Bahru, Malaysia. Ia mempunyai banyak bas yang menghala terus dari Terminal Bas Larkin JB dan ke lokasi-lokasi di seluruh Semenanjung Malaysia. Terminal Bersepadu Selatan pula adalah terminal bas di Bandar Tasik Selatan yang beroperasi seperti lapangan terbang. Ia mempunyai rangkaian bas yang luas di seluruh Malaysia yang bergerak pada setiap masa. Anda boleh menempah tiket bas online dengan mudah di laluan ini dengan redBus.

Jarak perjalanan antara Terminal Larkin JB dan Terminal Bersepadu Selatan adalah 330 km dan ia mengambil masa perjalanan selama empat jam. City Express adalah syarikat bas tersohor yang menyediakan laluan dari Terminal Larkin JB ke Terminal Bersepadu Selatan. Mereka menyediakan perkhidmatan bas ke pelbagai destinasi yang beroperasi sepanjang hari. Selain itu, pelancong boleh memilih mana-mana bas dari syarikat ini untuk melancong di laluan ini. Perkhidmatan bas adalah jenis pengangkutan yang kerap dipilih oleh pelancong untuk melancong di antara destinasi tersebut kerana tambang harganya amat berpatutan dan perkhidmatan mereka sentiasa tersedia.

Bagaimana untuk tiba di TBS dari Larkin?

Terdapat empat jenis pengangkutan yang boleh dipilih oleh pelancong untuk melancong dari Larkin JB ke TBS. Penumpang boleh memilih mod pengangkutan bergantung kepada keutamaan, tempoh dan bajet mereka. Pilihan perjalanan adalah seperti:

 • Bas Larkin ke TBS: Jarak perjalanan dari Larkin ke TBS adalah kira-kira 330 kilometer dan bas yang beroperasi di laluan itu boleh tiba ke destinasi sekurang-kurangnya dalam empat jam. Bas dari KKKL Larkin ke TBS adalah antara bas yang paling digemari di laluan ini.
 • Kereta api dari Larkin ke TBS: Perjalanan ke TBS dari Larkin dengan kereta api hanya akan mengambil masa 20 hingga 25 minit, menjadikannya pilihan terbaik bagi pelancong yang mempunyai jadual yang ketat.
 • Perjalanan dari Larkin ke TBS: Perjalanan ke TBS dari Larkin akan mengambil masa kira-kira sejam. Terdapat pelbagai pilihan operator bas yang boleh diambil di laluan ini.
 • Teksi dari Larkin ke TBS: Pilihan lain untuk pergi ke sana adalah melalui teksi.

Kebanyakan pelancong mengambil bas dari terminal bas Larkin ke TBS kerana ia sangat murah dan berpatutan. Butiran mengenai bas dan operator yang beroperasi di laluan ini boleh didapati secara online di laman web/aplikasi redBus dengan mudah.

Bagaimana untuk melancong dari Larkin ke TBS dengan selamat?

Kerajaan Malaysia telah meletakkan beberapa peraturan keselamatan perjalanan yang perlu diikuti oleh semua pelancong. Disebabkan oleh penularan wabak COVID-19, ianya telah menjadi agak sukar untuk melancong. Walau bagaimanapun, dengan mematuhi peraturan tertentu dan mengambil langkah penjagaan tersendiri, anda boleh mengelak daripada dijangkiti coronavirus. Peraturan yang wajib dipatuhi adalah seperti memakai topeng pelitup muka sepanjang perjalanan dari Larkin ke TBS. Ianya adalah wajib bagi penumpang untuk mengekalkan jarak sosial 1 meter pada setiap masa. Langkah penjagaan tersendiri yang dinyatakan tadi adalah seperti membawa cecair sanitasi tangan pada setiap masa dan membersihkan tangan sekerap yang mungkin.

Bas Tiket Online dari Terminal Larkin JB ke Terminal Bersepadu Selatan

Bas operator ternama yang menyediakan laluan bas antara Terminal Larkin JB dan Terminal Bersepadu Selatan adalah Transnasional, Konsortium, Mayang Sari Express, City Express, dan Causeway Link. Syarikat-syarikat ini menyediakan perkhidmatan bas di pelbagai laluan dan pada jadual masa yang berbeza sepanjang hari. Bas-bas yang beroperasi di laluan ini sentiasa tiba tepat pada masanya, bersih, dan juga selesa. City Express adalah operator bas terbesar di laluan ini dan merupakan operator yang paling digemari di kalangan penumpang. Pelbagai jenis bas disediakan di laluan ini seperti SVIP, Eksekutif, Seater, Standard, dan lain-lain lagi.

Bas pertama dari Terminal Larkin JB ke Terminal Bersepadu Selatan bertolak sekitar jam 6:30 pagi manakala bas terakhir yang berlepas adalah pada jam 12:00 pagi untuk hari tersebut. Anda boleh merancang perjalanan anda dengan mudah dan efisien kerana bas yang disediakan oleh mereka kebiasaannya tiba tepat pada masanya Tambang biasa bagi tiket bas antara kedua-dua bandar ini ialah RM 35 bergantung kepada syarikat bas.

Tempat ketibaan bas adalah di Terminal Bersepadu Selatan dan penumpang yang ingin pergi ke tempat yang lebih jauh boleh menggunakan perkhidmatan bas tiket online ulang-alik untuk menuju ke destinasi terakhir mereka.

Aktiviti yang boleh dilakukan sekitar TBS

Berikut adalah aktiviti-aktiviti menarik yang boleh anda lakukan sekitar Terminal Bersepadu Selatan:

 • Taman: Ianya adalah tempat perlindungan bagi pelbagai spesies burung. Ia adalah tempat tarikan pelancong dan dikunjungi oleh ramai pelancong setiap hari.
 • Taman KLCC: Taman seluas 50 ekar ini amat sesuai bagi kanak-kanak dan wajib untuk anda lawati. Ia mempunyai taman permainan kanak-kanak, laluan rekreasi, paparan koreografi air pancut, dan kolam renang.
 • Taman Rekreasi Bukit Jalil: Ianya adalah taman rekreasi seluas 80 ekar yang mempunyai laluan joging, baik untuk berkelah seharian dengan keluarga dan rakan-rakan anda.

Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian, dari Larkin ke TBS dengan redBus?

Larkin ialah sebuah bandar kecil yang popular di Malaysia. Ramai orang sering berulang-alik dari Larkin ke TBS untuk pelbagai tujuan. Anda boleh membuat perjalanan dari terminal bas Larkin ke TBS dengan bas yang ditempah melalui redBus.

Untuk menempah bas dari Larkin ke TBS, sila buka app/laman web redBus. Kemudian, ikuti langkah-langkah berikut -

 • Masukkan semua butiran perjalanan anda, seperti bandar di mana anda akan bertolak, dan bandar tujuan. Dalam contoh ini, Larkin akan menjadi bandar di mana anda akan bertolak, dan TBS akan menjadi destinasi. Pilih tarikh perjalanan dan klik pada 'Carian.'
 • Senarai bas-bas yang membuat laluan dari JB Larkin ke TBS akan dipaparkan di skrin. Pilih bas yang memenuhi semua keperluan perjalanan anda. Anda boleh menyemak ‘review’ yang diberi oleh orang lain untuk membuat pilihan yang tepat.
 • Setelah anda memilih bas, sebuah carta tempat duduk virtual untuk bas dari Larkin ke TBS akan dipaparkan. Pilih tempat-tempat duduk anda menggunakan kemudahan ini.
 • Setelah memilih tempat duduk, pastikan anda memilih tempat bertolak yang sesuai, dari mana anda akan menaiki bas dari Larkin ke TBS.
 • Anda juga mempunyai pilihan untuk memilih tempat di mana anda akan diturunkan di akhir perjalanan anda. Anda boleh memilih tempat untuk diturunkan daripada senarai juntai bawah yang terdapat di app.
 • Selepas selesai membuat pilihan-pilihan itu tadi, masukkan maklumat para penumpang. Seterusnya, anda akan dibawa ke bahagian pembayaran. Anda boleh membuat bayaran untuk tiket bas Larkin ke TBS anda dengan menggunakan sebarang kaedah pembayaran dalam talian.
 • Apabila redBus telah menerima bayaran anda, anda akan menerima e-tiket melalui emel/SMS. Anda masih boleh membuat pembetulan maklumat tempahan, walaupun telah menerima tiket.
 • Selepas perjalanan anda tamat, anda boleh boleh kongsikan maklumbalas atau ‘review’ untuk rujukan penumpang lain.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Dapatkan maklumat terkini melalui aplikasi atau laman web redBus.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • City Express
 • Meridian Holidays
 • LXC Travel
 • Super 88 Express
 • Neoliner Express

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  JB Larkin Bus Terminal

  • Jb Larkin Bus Terminal
  • Larkin Bus Terminal
  • Tun Aminah Terminal

  Tbs (terminal bersepadu selatan)

  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Terminal Bersepadu Selatan
  • Terminal Bersepadu Selatan (Tbs)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan) di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan)

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan) mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas JB Larkin Bus Terminal ke Tbs (terminal bersepadu selatan) dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Tiket Bas Balik Online

  Di redBus, anda boleh menempah tiket bas secara online dari Larkin ke TBS dan juga tiket untuk perjalanan pulang. Apabila mencari bas-bas Larkin ke TBS, anda boleh masukkan ‘Tarikh Seterusnya' serta ‘Tarikh Pulang'. Selain itu anda juga boleh menempah tiket dengan merujuk pada senarai bas untuk menempah tiket bas Larkin ke TBS di redBus di ikon ‘add a return ticket’ yang terdapat di penjuru atas kanan. Terdapat banyak bas yang disediakan dari TBS ke Larkin untuk memastikan para penumpang dapat menikmati perjalanan mereka dengan selesa.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡