Tiket Bas Shuttle

Cari Tiket Bas Shuttle Online

(Pilihan)

Bas Shuttle di Malaysia

Perlu perkhidmatan bas di Malaysia? Adakah tambang teksi terlalu mahal? Jangan bimbang. Dengan armada bas ulang-alik yang terletak di jalan raya Malaysia, pengangkutan tidak pernah dibuat lebih mudah atau mampu di semenanjung. Bas-bas bas ulang-alik di Malaysia menjadi garis hayat dan pengangkutan harian untuk beberapa penumpang untuk membantu mereka dari satu tempat ke tempat lain.


Selain menghubungkan bandar antara satu sama lain, bas ulang-alik merupakan mod pengangkutan utama ke dan dari lapangan terbang utama di negara ini. Beberapa pengendali menyediakan bas ulang-alik dari beberapa terminal penting seperti Terminal Bas Awana, Terminal Bas Hentian Duta, Terminal Bas Kuantan Sentral, Stesen Sentral Kuala Lumpur, dan banyak lagi.

Shuttle Bus

Jika anda seorang pelancong di Malaysia, perjalanan di bas ulang-alik akan membantu menjimatkan banyak masa dan wang. Syukurlah, operator telah memastikan bahawa kekerapan bas pada mana-mana laluan tertentu sepadan dengan bilangan orang yang memerlukan perkhidmatan ini.


Hubungi Bilangan Operator

Bus OperatorContact Number
AeroBus+601-029-23888
SkyBus+601-621-76950
Transnasional+603-404-58878
Rapid Penang CAT (Central Area Transit)+604-238-1212

Di mana dan bagaimanakah saya menempah tiket bas saya?

Penumpang boleh membeli tiket mereka dengan mendaftar ke redbus.my. Laman web interaktif membentangkan pengalaman yang mesra pengguna dan menyediakan setiap maklumat penting yang mungkin dicari oleh pelanggan apabila mereka ingin menempah bas ulang-alik atau mana-mana jenis perkhidmatan bas yang lain. Apa yang perlu dilakukan oleh seseorang adalah log masuk ke laman web redBus di Malaysia, masukkan butiran "Dari," "Untuk," dan "Isi Tarikh" mereka dan klik "Butang Carian." Senarai pengendali bas akan dipaparkan menunjukkan butiran laluan bas, foto bas, ketersediaan kerusi, kemudahan yang disediakan, dan banyak lagi.

FAQs:

Q-1). Apakah itu bas shuttle?
A: Bas shuttle secara amnya adalah bas kecil yang membawa penumpang antara dua tempat lokasi. 1Bas shuttle melalui laluan pendek di mana jarak perjalanan tidak melebihi sejam. Bas-bas ini lebih murah untuk dinaiki untuk perjalanan jarak dekat berbanding teksi. Bas shuttle juga mempunyai beberapa perkhidmatan yang memberi perjalanan selesa untuk setiap penumpang.
Q-2). Berapa harga tiket bas dari KLIA ke klia2?
A: Penumpang penerbangan sambungan boleh menaiki bas dari KLIA ke klia2 dengan menaiki bas shuttle percuma yang disediakan. Penumpang boleh juga menaiki Express Rail Link (KLIA Ekspres atau KLIA Transit) atau sekiranya penumpang mempunyai masa dan tenaga, mereka boleh juga berjalan kaki. KLIA dan klia2 merupakan dua terminal yang bersambung dengan lapangan terbang yang sama dan terpisah sejauh 2 km. Tambang bas tiket berbeza apabila penumpang menaiki bas shuttle dari luar lapangan terbang. Lawati laman web redBus hari ini untuk mengetahui lebih lanjut.
Q-3). Adakah saya akan mendapat pulangan wang untuk pembatalan tiket bas shuttle?
A: Kesemua jualan tiket adalah muktamad dan tiada pulangan wang dilakukan untuk sebarang pembatalan tiket bas shuttle.
Q-4). Apakah kemudahan yang anda boleh perolehi di dalam bas shuttle?
A: Kebanyakan bas shuttle mempunyai kemudahan seperti suratkhabar, TV Utama, ruang kaki yang besar, ruang bagasi, kerusi boleh baring, majalah, makanan ringan, dan penghawa dingin dan bermacam lagi.
Q-5). Bolehkah saya tempah tiket bas shuttle melalui laman web redBus atau aplikasi?
A: Ya, boleh. redBus menawarkan pelbagai pengendali bas yang melalui pelbagai laluan.