Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal


Perkhidmatan Bas Kluang ke JB Larkin Bus Terminal

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 jam 57 minit
Kluang
JB Larkin Bus Terminal
6
MYR 12

Jarak dengan Bas Kluang ke JB Larkin Bus Terminal

Bas Terawal
:
07:30
Bas Terakhir
:
15:00

Jadual Bas dan Harga Kluang ke JB Larkin Bus Terminal

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KKKL Express 07:00 19:00 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
S&S International Express 06:30 21:00 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Orkid Express 06:00 20:00 1 jam 50 minit HARGA PANDANGAN

Bas Dari Kluang ke Larkin Sentral

Jarak perjalanan di antara Kluang ke JB Larkin adalah lebih daripada 100km dan ramai pengguna yang bergantung pada bas-bas yang bergerak di antara dua lokasi ini. Bas-bas dari kedua lokasi ini mengambil masa kira-kira 1 jam 57 minit untuk sampai ke destinasi. Terdapat 5 bas harian yang melalui laluan ini yang dikendalikan oleh KKKL Express. Walaupun jaraknya tidak jauh, ke semua bas yang terlibat adalah berjenis eksekutif dan dilengkapi dengan kemudahan pintar bagi memastikan perjalanan yang selesa. Pengangkutan melalui bas adalah di antara bentuk pengangkutan yang paling selesa dan menawarkan harga berpatutan di antara kedua lokasi ini. Anda boleh menempah tiket anda secara online melalui aplikasi redBus.


Tentang Kluang

Kluang terletak di tengah Johor dan ia merupakan pekan yang dikenali dengan tanaman-tanaman organiknya. Malah, ia adalah satu-satunya daerah di dalam negeri ini yang tidak memiliki pinggir laut. Ia pernah menjadi pusat pentadbiran negeri oleh Empayar British suatu ketika dahulu. Ditemui pada tahun 1915, laluan keretapi utara-selatan sering melalui Kluang untuk mengangkut tenaga buruh dan hasil-hasil tanaman dari para petani. Hari ini, pekan ini dikenali dengan hasil tanaman-tanamannya dan ekopelancongan yang menjadi tarikan pelancong. 

Kluang juga menghasilkan jumlah minyak kelapa sawit yang tertinggi di Malaysia. Mengikut sejarah, nama Kluang datang dari Kelawar Buah – kluang, yang begitu banyak pada masa dahulu. Pekan ini sentiasa menjadi kubu pertahanan – ia merupakan salah satu dari pusat pentadbiran Johor sewaktu zaman Empayar British dan menjadi lokasi penting ketika Perang Dunia Kedua.


Tentang Larkin JB

JB Larkin, atau juga dikenali sebagai Larkin Sentral, adalah stesen bas transit yang sangat sibuk di Johor Bahru. JB Larkin adalah terminal utama dan terbesar di negeri Johor. Ia terletak 10km dari pusat bandar selain dari menjadi pusat bagi hentian teksi bagi menampung keperluan para penumpang. Stesen bas yang berbentuk-T ini menerima bas yang akan tiba dan akan berangkat ke pelbagai destinasi domestik mahupun antarabangsa. Kedua-dua bas yang berulang di antara negeri dan antara sempadan berpusat di terminal ini. 

Terminal ini mempunyai banyak tempat letak bas di tingkat bawah dan kaunter tiket di tingkat satu. Terdapat juga farmasi-farmasi dan ATM di premis ini. Diperbadankan pada tahun 1995, JB Larkin berdiri dengan tiga tingkat dan terdapat lebih kurang 50 tempat letak bas. Selain daripada menawarkan perkhidmatan bas tempatan, ia juga menyediakan khidmat bas di antara sempadan ke Singapura dan juga Thailand.


Adakah anda mencari tiket bas dari Kluang ke Larkin JB yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas dari Kluang ke Larkin JB pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


Kenapa pilih redBus untuk perjalanan anda?

redBus membolehkan anda menempah tiket bas dari Kluang ke Larkin secara online, dalam beberapa minit pada kadar yang terbaik. Di samping itu, anda juga boleh membandingkan tambang, butiran dan jadual untuk bas yang berbeza dan membaca ulasan sebelum menempah tiket bas di platform ini. redBus juga menawarkan diskaun dari semasa ke semasa dan perkhidmatan pelanggan kepada semua pengguna redBus.


Cuaca di Larkin Sentral

Suhu di Johor Bahru (JB) kekal konsisten kerana JB beriklim khatulistiwa. Bandar ini mengalami dua monsun dalam setahun. Semasa musim monsun di JB, kelajuan angin adalah tinggi jika dibandingkan dengan di tempat-tempat lain.


Tempat penginapan di Larkin Sentral

Sesiapa sahaja akan mendapati terdapat banyak kemudahan penginapan di sekitar kawasan terminal bas Larkin, seperti hotel, hostel, tempat peranginan (‘resort’), dll.


Hidangan yang disyorkan di JB Larkin

 • Wain kelapa
 • Mi wantan
 • Pisang goreng
 • Kari kepala ikan
 • Laksa
 • Nasi lemak

Anda boleh mencuba makanan-makanan ini di restoran di Larkin JB dan di kawasan sekitarnya.


Aktiviti di Larkin Sentral

 • Membeli-belah di kedai-kedai
 • Menerokai tempat-tempat yang berdekatan
 • Makan di restoran-restoran

Tempat untuk dikunjungi di Larkin Sentral

 • Legoland Malaysia: Taman tema yang ini paling terkenal di sini juga mempunyai taman air. Terdapat pelbagai jenis tarikan kanak-kanak untuk si kecil bermain
 • Johor Bahru Old Chinese Temple: Ia adalah tokong dari abad ke-19 dengan cat berwarna merah terang dan putih. Tokong ini dedikasikan kepada 5 dewa utama dan pameran di sini menunjukkan bagaimana kaum Cina tiba ke Johor Bahru
 • Sultan Abu Bakar State Mosque: Masjid ini dibina dalam bentuk seni bina Islam dan British. Menara-menaranya kelihatan seperti menara jam. Hiasan dalamannya yang dihampar marmar boleh menampung kira-kira 2000 orang jemaah pada satu masa
 • Istana Besar: Istana ini adalah Istana Diraja KDYMM Sultan Johor. Muzium di dalamnya memiliki warisan diraja dan juga koleksi antik keluarga diraja
 • Bangunan Sultan Ibrahim: Bangunan ini adalah mercu tanda dan merupakan bangunan tertinggi pada suatu ketika dahulu dengan keluasan 60,000 kaki persegi. Bangunan ini mengetengahkan seni bina timur dan barat
 • Johor Zoo: Zoo ini memberikan pilihan yang terbaik untuk keluarga-keluarga di mana anak-anak boleh menyaksikan pelbagai spesis haiwan dan juga burung

Pilihan pengangkutan di Larkin JB

Anda boleh menerokai terminal bas Larkin JB dengan berjalan kaki. Untuk berjalan-jalan di sekeliling kawasan ini, anda boleh menaiki bas, teksi, dll.


Masa sesuai untuk mengunjungi Larkin JB

Johor Bahru selalunya bercuaca panas dan lembap. Ia juga menerima jumlah hujan yang banyak pada setiap tahun. Waktu terbaik untuk melawat adalah bila-bila masa selain musim Monsun. Musim Monsun adalah di antara bulan November ke Disember dan ia adalah bulan yang paling basah di bandar ini. Suhu di sini adalah di antara 22 ke 31 darjah Celsius. Bulan yang paling panas adalah April dan yang paling sejuk adalah Januari. Februari pula menerima jumlah hujan yang paling sedikit menjadikannya di antara bulan yang paling baik untuk dilawati.


Tambang bas dari Kluang ke Larkin Sentral

Harga biasa untuk tiket bas bagi bas dari Kluang ke Larkin JB secara online ialah MYR 13. Tambang bas boleh berubah mengikut syarikat pengendali bas, jenis bas, kemudahan-kemudahan yang disediakan, dll.


Syarikat bas yang popular untuk Bas dari Kluang ke Larkin Sentral

Beberapa syarikat bas yang popular untuk laluan bas dari Kluang ke Larkin Sentral ialah –

 • KKKL Express
 • Orkid Express

Tempat Perlepasan Dan Ketibaan

Tempat Perlepasan di Kluang

 • Kluang Bus Terminal

Tempat Ketibaan di JB Larkin

 • JB Larkin Bus Terminal

Apakah cara untuk menempah tiket bas secara online di redBus dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal?

Sila ikuti langkah-langkah berikut untuk menempah online tiket bas di redBus dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal -

 • Skrol ke bahagian atas muka laman ini.
 • Klik 'Ubah' untuk mengubah tarikh. Anda juga boleh mengubah laluan di sini. Selepas memilih tarikh, klik 'Carian'.
 • Senarai bas dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal akan dipaparkan berdasarkan tarikh yang anda telah pilih. Pilih bas anda selepas membuat perbandingan.
 • Sekarang, pilih tempat duduk, tempat menaiki bas, dan tempat menurun dari bas.
 • Masukkan butiran penumpang and buat bayaran.
 • Penempahan anda telah berjaya selepas membuat bayaran. Anda akan menerima tiket bas online anda melalui emel dan SMS.

Soalan Lazim

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kluang ke JB Larkin Bus Terminal di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kluang hingga JB Larkin Bus Terminal adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kluang ke JB Larkin Bus Terminal?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kluang hingga JB Larkin Bus Terminal semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KKKL Express
 • S&S International Express
 • Orkid Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Kluang ke JB Larkin Bus Terminal secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/kluang-to-jb-larkin-bus-terminal

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kluang-a-jb-larkin-bus-terminal

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kluang ke JB Larkin Bus Terminal di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Kluang ke JB Larkin Bus Terminal

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kluang ke JB Larkin Bus Terminal mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kluang ke JB Larkin Bus Terminal dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡