Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Jadual Bas dan Harga TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Konsortium (Malaysia) 01:00 22:00 5 jam 2 minit HARGA PANDANGAN
Cepat Express 00:00 23:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Intercity Coach 09:00 23:59 5 jam 46 minit HARGA PANDANGAN
Jasmine Express 10:30 23:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Prisma Express 02:15 23:00 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) hingga Penang Sentral adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) hingga Penang Sentral semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Konsortium (Malaysia)
 • operator-logo
  Cepat Express
 • operator-logo
  Intercity Coach
 • operator-logo
  Jasmine Express
 • operator-logo
  Prisma Express
 • operator-logo
  Cosmic Express
 • operator-logo
  KKKL Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/tbs-terminal-bersepadu-selatan-to-penang-sentral

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/tbs-terminal-bersepadu-selatan-a-penang-sentral

Bas TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral

Perjalanan dengan bas dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) untuk Penang Sentral yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara TBS (Terminal Bersepadu Selatan) untuk Penang Sentral.Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) ke Penang Sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.Do you want to exit reschedule flow?

¡