Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay
Get up to 35% off only on the redBus app Scan this QR to download the app and use code MYAPP
QR Code
PARTNER COMPANIES
janji kami
Fleksibiliti
jadilah pengguna yang bijak, tempah operator yang menawarkan polisi Pembatalan atau Penjadualan Semula dan jadikan rancangan anda se-fleksibel yang anda mahukan.
Bantuan 9am-10pm setiap hari
Bantuan disediakan 9am-10pm setiap hari melalui Self-Help, atau secara panggilan
Jaminan pembayaran
Redbus mempunyai standard keselamatan yang tertinggi dan menyimpan maklumat dan pembelian anda selamat dan terjamin.
Variasi Pilihan
130+ syarikat bas dan 4000+ Laluan di seluruh Malaysia & Singapura

Tempah Online Tiket Bas Anda di redBus

redBus merupakan sebuah platform online terkemuka Malaysia untuk tiket bas, meraih kepercayaan berjuta-juta pengembara global. Kami menawarkan cara yang mudah, telus dan selamat untuk menempah tiket bas online dari keselesaan rumah anda. Dengan rangkaian luas lebih 130 pengendali bas yang meliputi lebih 4,000 laluan di seluruh Malaysia dan Singapura, redBus menyediakan pelanggannya perkhidmatan tempahan online feri dan bas yang tiada tandingan.

Mengapa Pilih redBus untuk Tempahan Bas Tiket Online?

Dengan redBus, menjadi lebih mudah untuk menyemak ketersediaan tempat duduk dan jadual bas pada laluan yang anda inginkan untuk perjalanan yang lancar. Tempahan tiket bas menjadi mudah dengan pilihan kami seperti mTicket, perjalanan bas yang selamat dan polisi bayaran balik, pembatalan dan bayaran yang fleksibel.

redBus ialah rakan kongsi tempahan rasmi banyak pengendali bas terkenal di Malaysia dan Singapura, termasuk nama yang boleh dipercayai seperti Transtar Travel, Firstcoach, Sani Express, YoYo Express, KKKL Express, Bus Asia Biaramas Express dan Starmart Express.

Bandingkan tawaran tiket bas online, dan semak jadual semua bas yang tersedia supaya perjalanan anda sentiasa selesa. RedDeals kami akan menjadikan pengalaman tempahan bas anda dengan diskaun yang menarik.

Antara ciri yang paling kami gemari ialah pas masuk kod QR yang memastikan daftar masuk pantas di terminal bas dengan hanya RM1. Pengembara kerap juga boleh mendapat manfaat daripada pas bas, mengurangkan kos perjalanan bas sehingga 50%.

Buat pembayaran menggunakan berbilang kaedah pembayaran seperti Kredit, Debit, FPX, Boost dan dompet seperti Touch'n GO untuk membeli tiket anda online.

Tempahan Bas 3 Langkah dengan redBus Malaysia

Sistem tempahan bas online tiket kami yang mesra pengguna dan selamat, membolehkan anda membeli tiket bas dengan mudah, sama ada anda berada di rumah atau semasa dalam perjalanan:

 • Masukkan tarikh seterusnya dan tarikh pulang anda dan klik 'cari bas.'
 • Pilih bas pilihan anda daripada pilihan yang tersedia, pilih tempat duduk anda, dan pilih tempat menaiki dan menurunkan.
 • Selesaikan tempahan anda dengan pembayaran online yang selamat.

Pelanggan boleh menghubungi perkhidmatan penjagaan pelanggan redBus 24/7 di Pautan Talian Bantuan.

Muat turun aplikasi redBus atau layari laman web rasmi kami untuk diskaun menarik dan tawaran pulangan tunai bagi tempahan bas tiket online. Adakah anda bersedia untuk merasai kemudahan tempahan tiket feri dan bas online?

Dapatkan tempat duduk anda sekarang dan sertai berjuta-juta pelanggan yang mempercayai kami untuk keperluan perjalanan mereka!

3 Reasons to download redBus app
 • 1. Check bus schedule & reserve your seat - anytime, anywhere.

 • 2. Get m-Ticket and access your bookings instantly.

 • 3. Avail exciting cashbacks in redBus wallet.
Enter your mobile number below to download the redBus mobile app.
SMS sent with download link
Sorry ! please try again. We are facing issues in sending SMS

Kehadiran Global kami
Redbus Statistik
PELANGGAN
36 M
redBus dipercayai oleh lebih 36 juta pelanggan yang gembira di dunia
PENGENDALI
3500
rangkaian lebih 3500 pengusaha bas di seluruh dunia
TIKET
220+ M
Lebih 220 juta perjalanan ditempah menggunakan Redbus
tpp_logo
Memperkenalkan Tempahan akan dikembalikan 100%

Dapatkan bayaran balik penuh untuk tiket anda jika anda membatalkan perjalanan anda pada bila-bila masa sebelum berlepas. T&Cs

CARANYA BERFUNGSI

Naik taraf kepada Tempahan Boleh Dipulangkan Ikut serta dalam Tempahan Boleh Dipulangkan semasa membeli tiket dengan membayar sedikit bayaran.
Mohon Bayaran Balik Jika anda tidak dapat melakukan perjalanan, batalkan tiket anda dan mohon bayaran balik dengan rakan kongsi xCover kami.
Dapatkan Bayaran Balik Penuh Setelah bayaran balik diproses, dapatkan tambang tiket penuh yang disimpan dalam akaun bank anda.

BAGAIMANA SAYA BOLEH MENAIKTARAF KEPADA TEMPAHAN BOLEH DIKEMBALIKAN.

Apabila anda mengisi maklumat penumpang semasa pembelian tiket, anda akan melihat pilihan untuk menaik taraf ke tempahan yang dapat dikembalikan

Naik taraf ke tempahan yang dapat dikembalikan pada kadar bayaran MYR XX pada setiap tempat duduk

Cari bahagian tersebit apabila mengisi maklumat penumpang anda

Teruskan tempahan View FAQs

Tawaran merah Eksklusif hari ini di redBus

Jangan lepaskan tawaran luar biasa ini; tempah tiket anda sekarang dan melancong dengan harga yang berpatutan. Cepat, dapatkan tawaran terbaik sebelum ia hilang!

Buka kunci Eksklusif Tak Terkalahkan redDeals! 20% OFF

106 Tawaran49 Operator Bas4252 Laluan

Soalan Lazim

Umum
Diskaun
Pembatalan dan Bayaran Balik
Bayaran
Tempahan Bas
Bagaimana untuk menempah tiket bas online di Malaysia?

Dengan redBus Malaysia, anda boleh menempah ticket bas online ke destinasi anda dengan mudah. Log masuk ke aplikasi atau laman web redBus dan ikuti kaedah tempahan tiket bas. Nikmati diskaun menarik apabila anda menempah tiket bas online dengan redBus.

Adakah saya perlu membuat akaun di tapak redBus untuk membeli tiket bas saya?

idak, anda tidak perlu membuat akaun di tapak redBus untuk membeli tiket bas anda. Tetapi adalah disyorkan untuk mencipta satu untuk mempercepatkan proses tempahan pada kali seterusnya anda ingin membeli tiket bas. Selain itu, redBus mempunyai banyak diskaun dan tawaran yang boleh anda akses dengan mudah jika anda mempunyai akaun dengan redBus.

Berapakah harga tiket bas online di Malaysia?

Ticket bas online di Malaysia berharga sekitar RM30 hingga RM140. Walau bagaimanapun, tambang bas mungkin berbeza bergantung pada pengendali bas, jenis laluan bas dan ketersediaan.

Adakah selamat untuk menempah ticket bas online?

Ya, platform yang dipercayai menggunakan gerbang pembayaran yang selamat dan enkripsi data. Cari ulasan pengguna.

Apakah bas ekspres?

Bas ekspres adalah lebih besar dan lebih selesa berbanding bas biasa, sering kali dilengkapi dengan tempat duduk yang boleh direbah, penghawa dingin, dan kemudahan di atas bas seperti tandas. Mereka sesuai untuk perjalanan yang lebih panjang

Apakah maksud bas ekspres?

Bas ekspres membuat kurang henti dan bergerak secara langsung antara bandar-bandar utama, menawarkan masa perjalanan yang lebih cepat berbanding bas biasa.

Bolehkah saya menjejaki lokasi Bas?

Beberapa bas mempunyai sistem penjejakan GPS dan oleh itu anda boleh menjejaki lokasi bas anda dalam talian. Semasa menempah tiket anda, pastikan anda menyemak kemudahan penjejakan GPS yang disenaraikan untuk pengendali tertentu.

Adakah terdapat sebarang diskaun untuk tempahan bas online?

Ya, anda boleh menjimatkan sehingga 50% untuk ticket bas online dengan redBus Malaysia. Tambahan pula, terdapat redDeals yang menawarkan diskaun dan cashback yang ditawarkan oleh rakan kongsi redBus dari semasa ke semasa. Sila rujuk laman web redBus atau muat turun aplikasi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran terkini dan terma & syarat yang berkaitan, jika anda sentiasa mencari platform tempahan tiket bas yang paling murah.

Bolehkah saya membatalkan tiket bas saya?

Ya, anda boleh, dengan syarat pengendali bas menyokongnya kerana tidak semua pengendali menawarkan pilihan pembatalan apabila anda menempah tiket anda dengan mereka. Anda mungkin akan dikenakan bayaran peratusan tambang bas kerana membatalkan tiket bas. Anda boleh melawati halaman Hubungi Kami kami untuk mengetahui maklumat hubungan yang boleh membantu meningkatkan pengalaman tempahan bas anda.

Bolehkah saya menjadualkan semula tiket bas saya?

Ya, tiket bas boleh dijadualkan semula di redBus memandangkan syarikat bas bersetuju dengannya. Anda hanya boleh menambah nombor tiket dan alamat e-mel anda, memilih tarikh penjadualan semula, dan mendapatkan pengesahan mengenai perkara yang sama.

Saya terlepas bas itu. Adakah saya mendapat bayaran balik?

redBus akan mengeluarkan bayaran balik jika perjalanan bas anda dibatalkan oleh redBus atau oleh rakan kongsi pengendali bas rasmi. Walau bagaimanapun, bayaran balik tidak tersedia untuk bas yang terlepas atas sebab lain.

Cara Membayar Tambang Bas di Malaysia?
 • Terdapat beberapa cara pembayaran:Pembayaran dalam talian: Bayar dengan selamat semasa membuat tempahan dalam talian menggunakan kad kredit/debit, dompet elektronik, atau perbankan dalam talian.
 • Pembayaran tunai: Bayar terus kepada konduktor bas di atas bas.
 • Pilihan pembayaran tanpa tunai seperti Touch 'n Go dan MyKad semakin menjadi-jadi pada beberapa laluan.
Apakah kaedah pembayaran untuk tempahan ticket bas online?

Anda boleh memilih dari pelbagai kaedah pembayaran seperti Kad Debit, Kad Kredit, perbankan dalam talian, FPX, Boost, dompet Touch 'n Go, dan banyak lagi.

Di mana untuk menempah bas di Malaysia?

Menempah bas di Malaysia menjadi mudah dengan aplikasi tempahan tiket bas online dan di terminal bas. Anda boleh melawat kaunter tempahan ticket bas di mana-mana terminal bas atau memilih untuk menempah tiket anda dalam talian.

Bas mana yang terbaik di Malaysia?

Malaysia mempunyai beberapa pengendali bas untuk dipilih. Ia bergantung kepada keutamaan dan bajet anda. Pertimbangkan faktor-faktor seperti keselesaan, kemudahan, masa perjalanan, dan harga. Anda boleh memilih dari yang paling popular seperti Transtar Travel, Sani Express, Bas Asia, KKKL Express, dan lain-lain apabila melancong di dalam Malaysia atau ke Singapura. Apabila anda menempah tiket bas anda dengan redBus, anda boleh memilih dari lebih daripada 30 pengendali bas.

Apakah proses tempahan online tiket bas?
 1. Pilih platform dan daftar/log masuk (pilihan).
 2. Masukkan butiran perjalanan anda (asal, destinasi, tarikh).
 3. Pilih pengendali bas dan jenis/perkhidmatan bas yang dikehendaki (contohnya, Ekspres, Mewah).
 4. Pilih tempat duduk dan tambang (promosi mungkin terpakai).
 5. Buat pembayaran dalam talian yang selamat menggunakan kad kredit/debit, dompet elektronik, atau perbankan dalam talian.
 6. Terima e-tiket anda melalui e-mel atau pemberitahuan aplikasi.

Do you want to exit reschedule flow?

¡