Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Jadual Bas dan Harga Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Quickliner Express 09:30 22:00 0 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
KPB Ekspress 12:30 17:30 5 jam 12 minit HARGA PANDANGAN
Suasana Express 08:15 21:00 0 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
City Express 09:00 22:15 0 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) hingga Penang Sentral semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) hingga Penang Sentral adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral

Perjalanan dengan bas dari Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) untuk Penang Sentral yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) untuk Penang Sentral.PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Quickliner Express
 • operator-logo
  KPB Ekspress
 • operator-logo
  Suasana Express
 • operator-logo
  City Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/terminal-klang-sentral-klang-bus-terminal-to-penang-sentral

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/terminal-klang-sentral-klang-bus-terminal-a-penang-sentral

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Terminal Klang Sentral ( Klang Bus Terminal) ke Penang Sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡