Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Melaka sentral ke Penang Sentral


Perkhidmatan Bas Melaka sentral ke Penang Sentral

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
7 jam 9 minit
Melaka sentral
Penang Sentral
7
MYR 45

Jarak dengan Bas Melaka sentral ke Penang Sentral

Bas Terawal
:
08:30
Bas Terakhir
:
22:30

Jadual Bas dan Harga Melaka sentral ke Penang Sentral

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
LXC Travel 09:30 21:00 6 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Melaka sentral ke Penang Sentral di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Melaka sentral ke Penang Sentraladalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Melaka sentral ke Penang Sentral?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Melaka sentral ke Penang Sentral semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Adakah saya perlu mengambil cetakan tiket masuk dan bas saya?

A: Ya, tiket bas dan pas masuk anda bukan pengganti antara satu sama lain. Oleh itu, kami meminta anda untuk menyimpan kedua-dua perkara ini semasa menaiki bas dari Melaka sentral.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Melaka sentral ke Penang Sentral?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.


Bas Melaka sentral ke Penang Sentral

Perjalanan dengan bas dari Melaka sentral untuk Penang Sentral yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Melaka sentral untuk Penang Sentral.

Elakkan Beratur dengan Pas Sentral Melaka

Perjalanan dari Melaka sentral ke Penang Sentral menjadi sangat selesa dan mudah dengan menaiki tiket khas Melaka Sentral redBus. Ciri terbaik dari boarding pass ini adalah kod QR yang membolehkan penumpang mengelakkan diri dari berada di barisan untuk menukar tiket bas mereka dengan boarding pass di terminal. Pada masa ini, penumpang diminta untuk mengambil pas menaiki mereka dengan berdiri di barisan walaupun setelah mendapat tiket bas yang disahkan. Ini mungkin mengambil masa sekitar 30 minit hingga satu jam atau lebih pada waktu puncak. Dengan tawaran istimewa ini oleh redBus, e-mel dengan boarding pass Melaka Sentral dihantar kepada penumpang. Dengan ini, penumpang boleh langsung menuju ke kawasan menaiki kapal terbang dan mengimbas kod QR yang disediakan di boarding pass untuk masuk. Untuk memilih boarding pass redBus dengan kod QR di laluan bas dari Melaka Sentral ke Penang Sentral, seseorang dapat mengikuti langkah mudah berikut:

1. Pilih Melaka Sentral dan Penang Sentral sebagai destinasi dan masukkan. Anda akan mendapat senarai bas yang tersedia berserta widget 'boarding pass'.

2. Ikut serta ke boarding pass dengan terus mengaktifkan tab. Anda juga boleh memeriksa yuran nominal untuk boarding pass di widget yang sama.

3. Setelah memilih bas dan tempat duduk yang sesuai, pergi ke bahagian pembayaran. Setelah pembayaran dibuat, boarding pass akan dibuat dan dihantar kepada penumpang dengan menggunakan ID e-mel yang telah didaftarkan.

4. Pas masuk akan mempunyai kod QR, yang dapat diteliti oleh penumpang di pusat akses QR Melaka Sentral dan naik bas.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • City Express
 • Transnasional
 • LXC Travel
 • Mega Star Transportation (Kejora Express)
 • Cepat Express

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Melaka sentral

  • Melaka Sentral

  Penang Sentral

  • Penang Sentral
  • Penang Sentral (Butterworth)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Melaka sentral ke Penang Sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Melaka sentral ke Penang Sentral

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Melaka sentral ke Penang Sentral mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Melaka sentral ke Penang Sentral dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡