Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Melaka sentral ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
2 jam 38 minit
Melaka sentral
Kuala Lumpur
28
MYR 3

Jarak dengan Bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
05:00
Bas Terakhir
:
21:00

Jadual Bas dan Harga Melaka sentral ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Mayang Sari Express 10:15 18:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 07:00 19:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Kesatuan Express 09:30 20:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Delima Vision 06:00 18:00 2 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Transnasional 18:00 18:00 2 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Mengapa saya mesti memilih boarding pass redBus?

A: Tiket masuk redBus adalah tawaran istimewa yang disertakan dengan kod QR yang unik. Penumpang dapat menjimatkan masa mereka dan melewati barisan dengan memilih pas masuk dan menuju ke kawasan menaiki kapal terbang dengan mengimbas kod QR.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Melaka sentral ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Melaka sentral ke Kuala Lumpur?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.


Bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur

Perjalanan dengan bas dari Melaka sentral untuk Kuala Lumpur yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Melaka sentral untuk Kuala Lumpur.

Elakkan Beratur dengan Pas Sentral Melaka

Perjalanan dari Melaka sentral ke Kuala Lumpur menjadi sangat selesa dan mudah dengan menaiki tiket khas Melaka Sentral redBus. Ciri terbaik dari boarding pass ini adalah kod QR yang membolehkan penumpang mengelakkan diri dari berada di barisan untuk menukar tiket bas mereka dengan boarding pass di terminal. Pada masa ini, penumpang diminta untuk mengambil pas menaiki mereka dengan berdiri di barisan walaupun setelah mendapat tiket bas yang disahkan. Ini mungkin mengambil masa sekitar 30 minit hingga satu jam atau lebih pada waktu puncak. Dengan tawaran istimewa ini oleh redBus, e-mel dengan boarding pass Melaka Sentral dihantar kepada penumpang. Dengan ini, penumpang boleh langsung menuju ke kawasan menaiki kapal terbang dan mengimbas kod QR yang disediakan di boarding pass untuk masuk. Untuk memilih boarding pass redBus dengan kod QR di laluan bas dari Melaka Sentral ke Kuala Lumpur, seseorang dapat mengikuti langkah mudah berikut:

1. Pilih Melaka Sentral dan Kuala Lumpur sebagai destinasi dan masukkan. Anda akan mendapat senarai bas yang tersedia berserta widget 'boarding pass'.

2. Ikut serta ke boarding pass dengan terus mengaktifkan tab. Anda juga boleh memeriksa yuran nominal untuk boarding pass di widget yang sama.

3. Setelah memilih bas dan tempat duduk yang sesuai, pergi ke bahagian pembayaran. Setelah pembayaran dibuat, boarding pass akan dibuat dan dihantar kepada penumpang dengan menggunakan ID e-mel yang telah didaftarkan.

4. Pas masuk akan mempunyai kod QR, yang dapat diteliti oleh penumpang di pusat akses QR Melaka Sentral dan naik bas.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Mayang Sari Express
 • KKKL Express
 • Kesatuan Express
 • Delima Vision
 • Transnasional
 • KPB Ekspress
 • Supernice Grassland

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Melaka sentral ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/melaka-sentral-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/melaka-sentral-a-kuala-lumpur

Tawaran Tiket Melaka sentral ke Kuala Lumpur

redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 40% pada tiket bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 40% untuk tiket bas.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila baca terma dan syarat yang diberikan di bawah:

Tawaran ini sah sehingga 05-01-2021

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di:

https://m.redbus.my/offers


Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Melaka sentral

  • Melaka Sentral

  Kuala Lumpur

  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Melaka sentral ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Melaka sentral ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Melaka sentral ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡