Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Klang ke Klia2


Perkhidmatan Bas Klang ke Klia2

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 jam 15 minit
Klang
Klia2
18
MYR 13.00

Jarak dengan Bas Klang ke Klia2

Bas Terawal
:
03:30
Bas Terakhir
:
23:00

Jadual Bas dan Harga Klang ke Klia2

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 03:30 23:00 1 jam 15 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Klang ke Klia2?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Klang ke Klia2 di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Klang hingga Klia2 adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Klang ke Klia2?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Klang hingga Klia2 semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


Berjalan dari Klang ke KLIA2 dengan menggunakan Bas

Klang atau Kelang adalah bandar diraja di Selangor, sementara KLIA2 adalah lapangan terbang antarabangsa di Kuala Lumpur. Ramai orang lebih suka menaiki bas dari Klang ke KLIA2 setiap hari. Terdapat sekitar 19 bas yang bergerak di laluan ini secara berkala. Aerobus adalah satu-satunya pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan perjalanan antara dua tempat. Sebilangan besar bas dilengkapi dengan bahagian dalaman yang bersepadu, yang memberikan keselesaan maksimum kepada penumpangnya.

Bas Klang ke KLIA2 beroperasi pada waktu yang berlainan dalam sehari. Bas pertama bertolak pada pukul 3:30 pagi dari Bukit Tinggi dan bas terakhir bertolak pada pukul 11:00 malam. Beberapa jenis bas termasuk Eksekutif, Tempat Duduk dan banyak lagi. Sebuah bas mengambil masa sekitar 1-2 jam untuk menyelesaikan jarak 54 km. Anda boleh menempah tiket bas dari Klang ke KLIA2 dengan perbelanjaan minimum MYR 13.

Penumpang dapat menikmati pemandangan yang indah sepanjang perjalanan. Menjadi perjalanan bas tanpa henti memastikan pengalaman perjalanan yang selesa setiap masa. Semua bas yang dikendalikan oleh Aerobus terkenal dengan standard keselamatannya.

Kemudahan di KLIA2

Klia2 terdiri daripada senarai perkhidmatan yang lengkap untuk semua kategori pelancong. Beberapa kemudahan yang terdapat di Klia2 adalah:

 • Kaunter Tiket Bas
 • Kaunter tempahan teksi
 • Lounge Premium Plaza
 • Bilik solat
 • Perkhidmatan perubatan
 • Kaunter pertukaran wang
 • Bilik Air
 • Pusat maklumat pelancong

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Aerobus

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klang ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Klang ke Klia2 secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/klang-to-klia2

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/klang-a-klia2

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Klang

  • Bukit tinggi

  Klia2

  • Klia2
  • Klia1

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klang ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Klang ke Klia2

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Klang ke Klia2 mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Klang ke Klia2 dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡