Bas Dari Klang ke Klia2


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 22-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Klang ke Klia2

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 03:30 14:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Bas Klang ke Klia2

Klang atau Kelang merupakan sebuah bandar diraja di Selangor, manakala KLIA2 pula ialah lapangan antarabangsa di Kuala Lumpur. Setiap hari, ramai orang memilih untuk menaiki bas dari Klang ke KLIA2. Terdapat lebih kurang 19 buah bas yang membawa penumpang di laluan ini secara tetap. Aerobus adalah satu-satunya pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan perjalanan antara dua lokasi ini. Kebanyakan bas ini direka dengan dalaman yang saling berkait membolehkannya memberikan perkhidmatan penuh keselesaan kepada penumpang.

Setiap hari, bas bergerak dari Klang ke KLIA2 pada waktu yang berbeza. Bas pertama berlepas pada jam 3:30 pagi dari Bukit Tinggi manakala bas terakhir pula berlepas pada jam 11 malam. Beberapa jenis bas termasuk Eksekutif, Seater, dan banyak lagi. Perjalanan sejauh 54 km dengan bas mengambil masa selama 1-2 jam. Anda boleh menempah tiket bas dari Klang ke KLIA2 dengan membayar serendah RM 13.

Para penumpang boleh menikmati pemandangan indah sepanjang perjalanan. Perjalanan bas tanpa henti ini membolehkan penumpang menikmati pengalaman perjalanan yang selesa pada setiap masa. Kesemua bas yang dikendalikan oleh Aerobus terkenal dengan tahap keselamatan mereka.

Kemudahan di KLIA2

Klia2 mempunyai beberapa perkhidmatan lengkap untuk semua jenis pelancong. Antaran perkhidmatan yang terdapat di KLIA2 adalah:

  • Kaunter Tiket Bas
  • Kaunter Tempah Teksi
  • Ruang Rehat Premium Plaza
  • Bilik Solat
  • Perkhidmatan perubatan
  • Kaunter tukaran wang
  • Tandas
  • Pusat maklumat pelanconganMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Klia2 ke Klang.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Klang

Klia2


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klang ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.